• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #589357  autor: Talent
 18 paź 2012, 22:02
Chciałem zwrócić uwagę na coraz częściej pojawiającą się sytuację w sieci PLAY. Nie sprawdzałem jak to wygląda w innych sieciach ale sieć PLAY jest tak nowoczesna, że ogromną ilość modeli proponuje tylko na papierze.

Wielokrotnie spotkałem się z sytuacją w której zakup wybranego przeze mnie aparatu nie był możliwy. Mimo, że dany model znajduje się w ofercie, o jego zakupie możemy tylko pomarzyć.. nie ma fizycznie telefonu w magazynie.

"Niestety nie jesteśmy w stanie określić kiedy ten model telefonu będzie dostępny. Prosimy na bieżąco sprawdzać(...)" - tylko taką informację udało mi się uzyskać od sieci PLAY.

Myślę, że to ciekawy temat. Z jednej strony piękne telefony w reklamach a z drugiej dziadostwo w salonach.

#589359  autor: PalonyLolek
 18 paź 2012, 22:08
Talent, skoro jesteś zainteresowany tym jakie modele są dostępne w sprzedaży zerknij do tematu "Przedłużenie umowy Play" masz w pierwszym poście wymienione telefony, które na 99% będą dostępne, o pozostałe modele, które nie są tam wymienione warto pytać indywidualnie.

Tyle modeli znajduje się w ofercie bo przez bardzo długi czas nie wycofuje się z cenników starych telefonów, często trafia się na nie np. 2-3 dniowa promocja i wtedy akurat są udostępniane, więc to też ma dwie strony medalu.

#589369  autor: KC-KARLOS
 18 paź 2012, 22:37
Talent, Popytaj też w niektórych sklepach Play, w danym sklepie są dostępne tzw. różne stany magazynowe - w jednym dostaniesz wybrany aparat, w drugim już nie.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#589452  autor: Minister
 19 paź 2012, 01:27
Pewnie mało osób jest zainteresowanych takim modelem telefonu, jaki chcesz dostać i jak zbierze się więcej to zrobią zamówienie i zobaczę, że lud jest zainteresowany:) Albo telefon kiedyś był i dlatego jest w cenniku i go nie kasują bo może jeszcze producent nie wycofał modelu oficjalnie i może mają nadzieję, że jeszcze się pojawi. Najkorzystniej będzie jak sobie sam kupisz telefon i weźmiesz abonament bez telefonu. Zaoszczędzisz czas i pieniądze.

#589455  autor: Krzysztof N
 19 paź 2012, 01:30
To prawda. Nawet jak się wejdzie na sklep internetowy operatora PLAY czy jakiegoś innego, to bardzo często przy wyborze określonego modelu telefonu otrzymujemy informację że telefon jest chwilowo nieodstępny.

Czy masz już mobilny internet ?

#589456  autor: Sig
 19 paź 2012, 01:48
To nic nowego. "Wirtualny" cennik telefonów Play to rzecz znana. Niestety od dłuższego czasu ceny telefonów są słabe u nich, a do tego nawet jak ktoś chce je zaakceptować - nie może, bo nie ma telefonu. Posłuchaj rady Karlos20 i podzwoń po salonach w swoim mieście. Ich wykaz masz tutaj: http://internet.play.pl/maps/shops

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#589497  autor: PanSmartfonik
 19 paź 2012, 10:52
Talent pisze:Wielokrotnie spotkałem się z sytuacją w której zakup wybranego przeze mnie aparatu nie był możliwy. Mimo, że dany model znajduje się w ofercie, o jego zakupie możemy tylko pomarzyć.. nie ma fizycznie telefonu w magazynie.
A właśnie piszcie których niedostępnych modeli w Play dotyczą Wasze poszukiwania, będzie to przydatna informacja dla innych zainteresowanych zakupem danego telefonu/smartfonu. Proponowałbym pociągnąć taki wątek ogólnie dla każdego operatora.

#589499  autor: Edmund
 19 paź 2012, 10:56
PanSmartfonik, pomysł jest dobry tylko ma jedną wadę - szybko dezaktualizowałyby się informacje w takim temacie. Wystarczy tydzień z promocją a już nie będzie jakiegoś telefonu..

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#589500  autor: PanSmartfonik
 19 paź 2012, 10:59
Krzysztof N pisze:
Krzysztof N pisze:To prawda. Nawet jak się wejdzie na sklep internetowy operatora PLAY czy jakiegoś innego, to bardzo często przy wyborze określonego modelu telefonu otrzymujemy informację że telefon jest chwilowo nieodstępny.
Przy dobrej promocji i okazjach z dużą zniżką telefony rozchodzą się momentalnie, przykład właśnie trwające szalone ceny w orange, momentalnie zabrakło iphone 4s.

#589647  autor: Talent
 19 paź 2012, 19:39
Miałem na myśli między innymi np dwa modele, których ostatnio poszukiwałem w Warszawie (byłem w wielu salonach):

Galaxy S3 WHITE
Sony Ericsson Xperia Arc S

Co lepsze, ten drugi w Arkadii dumnie prezentuje się na wystawie.. ale.. Niestety nie wiadomo kiedy się pojawi bo już od kilku tygodni go nie ma.

Swoją drogą, co to się porobiło, żeby klient musiał po salonach jeździć, dzwonić, pisać emaile żeby kupić sobie telefon. Chora sytuacja.

iPhone 5 też jest pięknie reklamowany.. szkoda, że również niedostępny :)

#589651  autor: kwistas
 19 paź 2012, 20:08
Co najlepsze to też działa na niekorzyść aktywacji umów, gość przyszedł do salonu Play i chciał w abo 159zł kupić SGS3, konsultantka zbiła gościa na starcie i powiedziała mu, że SGS3 to MOŻE za 2 tygodnie będzie.
Facet zdziwiony odwrócił się i powiedział w takim razie kupi abo w Orange, bo telefon ma o 150zł tańszy, oczywiście telefon dostępny od ręki :)

Dla mnie osobiście w Play opłaca się tylko kupować aktywacje only SIM.

#589889  autor: Talent
 20 paź 2012, 16:37
Swoją drogą.. Czasy dobrych cen za telefony u operatora minęły chyba bezpowrotnie. Teraz nie dość, że konkretne modele nie są dostępne to i ceny są często wyssane z palca i często porównywalne z tymi na Allegro.. bez umowy :)

#590173  autor: PalonyLolek
 22 paź 2012, 09:26
divhashmorex pisze:I trudno oprzeć się wrażeniu, że Play o to właśnie chodzi
Masz rację, promowaną ofertą jest ta bez telefonu, za nią nawet mają większe prowizje konsultanci...

#590178  autor: Wiola_K
 22 paź 2012, 10:02
A pamiętacie jak Play wchodził na rynek, reklamował, że ma wszystkie modele telefonów, nie to co w innych salonach, wybór spośród dwóch. Szkoda, że tak się dzieje, bo ja zawsze biorę umowę z telefonem, ale mam jeszcze rok czasu to się wiele może zmienić.

#596952  autor: arkadyousz
 23 lis 2012, 14:49
miałem podpisać z play umowę bez telefonu, ale w sumie moja nokia zaczyna już działać mi na nerwy, ale skoro taka lipa z telefonami, to przeżyję jeszcze ten roku, może coś się poprawi