Witam, jakiś tydzień temu byłem w salonie plusa, żeby zrezygnować z umowy abonamentowej
i przenieść oba numery do simplusa, ofertę jaką mi wtedy zaproponowali żeby jednak nie rezygnować z abonamentu to 19,90 zł miesięcznie i przez pół roku 50% tej ceny na abonament, oferta na rok czasu.
Nie zgodziłem się. Dzwonili jeszcze kilka razy ale odwlekałem rozmowę mówiąc, iż muszę się
zasnanowić. Dzisiaj już konkretnie przedstawili taką oto ofertę.
19,90 zł miesięcznie, umowa na 12 miesięcy, 275 minut do wszystkich sieci,
5 wybranych darmowych numerów w plusie oraz pakiet internetowy na 2 miesiące na próbę non stop.
Oferta jest bardzo ciekawa dla moich rodziców którzy używają tych numerów, więc zgodnie z
zaleceniami konsultanta umówiliśmy się na podpisanie umowy przez kuriera, który ma przyjechać za
kilka dni

. Zastanawiam się teraz, gdyż napewno nie będzie czasu żeby zapoznać się dogłębnie
z umową przed jej podpisaniem. Czy mogą wysłać kopię umowy na maila żeby zapoznać się wstępnie z tą umową, a później szybko porównując zapisy w kopi i oryginale sprawdzić czy się wszystko zgadza?
Mam też podany nr 2699. Co myślicie o w/w ofercie, czy ktoś już dostał podobną ofertę i jakie warunki były zapisane na umowie, konsultant mówił że wystarczy podpisać umowę gdyż kurier prawdopodobnie nie
będzie długo czekał, i że jest 10 dni na rezygnację z umowy gdyby coś nie odpowiadało. Gdy miałem
jakieś wątpliwości, bardzo umiejętnie wtrącił, że polkomtel jest poważną i dużą firmą i to co mówią
ma odzwierciedlenie w umowie

.
Czekam na wasze opinie na ten temat i jakiekolwiek informacje oraz porady
P.S. Co ciekawe dopiero dzisiaj sobie przypomnieli że rodzice są już 7 lat z nimi i dlatego proponują taką ofertę. Boję się jednak że mogą być jakieś kruczki gdyż przedstawiona propozycja przez konsultanta jest tak piękna, że aż nierealna

hehe