• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #587702  autor: mls38
 10 paź 2012, 22:20
Witajcie

Od kilku dni mam abonament firmowy w Tmobile.
Nowa firma 410 - 72zł netto.

Gdy zaglądam do aplikacji MiBOA, mam następujące wartości:
Bieżące koszty: 4,71zł - o co chodzi? Przecież płacę 72netto i raczej nie ważne jakie mam koszty, no chyba że przekroczę abonament?

Nie wiem czemu pakiety ważne mam do 25 października - umowa podpisana 7 października...

W abonamencie 72netto miałem mieć:
1000 MINUT wszędzie
100 mb internet

oraz dodatkowo
1200smsów i
dodatkowo
1000smsów...

Nie mogę też nigdzie sprawdzić stanu zużytych megabajtów...

Objaśni mi ktoś jak na to patrzeć i primo jak to rozumieć, żeby nie naliczyło dodatkowych kosztów ?

Pozdrawiam

#587769  autor: Horacy
 11 paź 2012, 13:25
Z tego co kojarzę a nawet widzę w regulaminach to każdy pakiet internetowy w T-Mobile ma Lejek, więc dodatkowych kosztów nie będzie, internet będzie ale o baaaardzo wolnej prędkości (16kbps)

#587897  autor: zygikuleczka
 11 paź 2012, 21:33
mls38, to nie jest raczej błąd ta kwota tam. Odfiltruj sobie połączenia po koszcie i będzie wiadomo. Jeśli nie będzie żadnych to jest to kwota wynikająca z jakiejś korekty płatności.
A ważność pakietu(krótsza) najpewniej wynika z przejścia pomiędzy poprzednią promocją a obecną-normalna rzecz.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#587985  autor: Horacy
 12 paź 2012, 10:02
A jeszcze może być coś takiego że zacząłeś korzystać z internetu zanim się aktywował pakiet, też tak raz miałem i nabili mi ok 10 zł.

#587995  autor: st.konsultant
 12 paź 2012, 10:36
Przyczyny mogą być różne. Nikt nie ma szklanej kuli, żeby zajrzeć na Twoje konto....
Opłaty mogą np wynikać z smsów do sieci Heyah....Pakiet 1000 tej sieci nie obejmuje.

#588020  autor: mls38
 12 paź 2012, 11:44
Panowie już wszystko jest jasne, naliczony koszt to koszt internetu - przez to że jakiś nie do końca ogarnięty pracownik nie włączył mi 100mb który mam w abonamencie - stąd też nie widziałem pakietów internetowych w aplikacji MiBoa.

Inna sprawa - jak w Andoidzie 4.0 wlaczam Wifi gdy jestem w domu i zauwazam ze po jakims czasie przeskakuje mi na pakiet z danymi....Jak i gdzie to zmienić? Pakiety to ma być ostateczność jak jestem w trasie i ich zażądam a nie domyślnie...
Gdzie i co ustawić?

#588208  autor: thonka
 13 paź 2012, 03:59
mls38, wszelkie pakiety sa wlaczane do 24h po zmianie taryfy i jest to niezalezne do jakiekogokolwiek pracownika.

w tym przypadku po smsie o zmianie taryfy dla bezpieczenstwa przez przynajmniej 24h nie powinno sie korzystac z pakietowej transmisji danych. niestety sieci bardzo czesto w ten sposob zabezpieczaja sie przed tzw "bezwladnoscia" systemu billingowego.
zawsze mozesz sie odwolac choc pewnie w regulaminie pakietu internetowego jest zapis o 24h czasie wlaczenia.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#588675  autor: Horacy
 15 paź 2012, 12:48
Co do aplikacji na Androida możesz sobie ściągnąć jakieś cudo które umożliwi Ci dostęp do włączania i wyłączania użycia danych przez sieć, równie dobrze można to zrobić przez wchodzenie do ustawień i wyłączenie transferu danych poprzez sieć komórkową, automatycznie się przełącza jak nie masz wystarczającego zasięgu WiFi.