• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #587527  autor: Karwan
 10 paź 2012, 01:29
Witam.
Jest po przedłużeniu (4 miesiące temu abonamentu 69,90 Pantera II).

Teraz Orange wprowadziło nowy abonament, który bije na głowę poprzedni, nawet po przedłużeniu (mówię tu o minutach co miesiąc oraz pakietach internetu).

Mając do końca umowy jeszcze 19-20 miesięcy mogę rozumiem zmienić na którąś z obecnych taryf, ale...

No właśnie.

1.Płacąc teraz 69,90 zł i mając z tego chyba 250 minut +0,5 GB internetu mogę zmienić abonament na ten obecny z internetem o takiej samej wartości czyli 69,90, czy musi być kwota już wyższa, czyli ten 89,90 w postaci pakietu internetu lub pozycja z minutami za 79,90?

2.Wykonując, któryś z punktów wyżej, tracę bonusy które dostałem po przedłużeniu umowy?

3.Zmieniając abonament i taryfę teraz, gdzie minęło mi już 4 miesiące abonamentu, po zmianie abonamentu jest "zerowany" i oferta zaczyna się od standardowych 24 miesięcy, czy normalnie jest zmiana, a umowa i data podpisania nie zostaje zmieniania,a tym samym mam nadal 19 miesięcy do końca abonamentu, tyle tylko że z inną taryfą?

4.Biorąc ofertę Smart Plan Halo, za kwotę 79,90 zł, a otrzymując z tego świadczenia 700 minut do wszystkich oraz nielimitowane, darmowe rozmowy do Orange przez cały okres umowy, jest szansa na zamianę tych rozmów do Orange, na nielimitowane smsy do Orange? Czy takiej operacji nie można wykonać?

5.To samo pytanie powiązane z ofertą wyżej. Decydując się na tą kwotę jak jest z internetem. Tak jak piszę tu zgodnie z tym linkiem:

http://www.orange.pl/kid,4002009278,id, ... ticle.html

Że jeżeli zgodnie z tabelką po lewej stronie zużyję nie więcej niż 300 MB, to zostanie do mojego rachunku dopisana kwota 10 zł?

I jest to uruchamiane automatycznie, po odpaleniu pakietu danych, co by potem nie wykorzystać powiedzmy.100 MB, a do rachunku zgodnie z ustaloną kwotą transmisji doliczy 500 zl, albo i więcej zł.

Z góry dzięki za odpowiedzi.

#587531  autor: kamil1221
 10 paź 2012, 07:11
1. Możesz zmienić na Smart Plan Multi w kwocie 69,90 - jest to opcja bezpłatna.
2. Tak - bo zmieniasz taryfę.
3. Długość umowy zostaje bez zmian.
4. Nie ma możliwości zamiany na SMSy.
5. Tak jest, ale można samemu włączyć pakiet internetowy, który będzie działać w I kolejności. Kupując pakiet za 9zł masz 300MB z lejkiem, więc automatyczny pakiet danych ci się nie włączy.

Taryfikacja pakietu automatycznego:
1MB - 3zł
299MB - 7zł
700MB - 10zł

#587611  autor: pomaranczowy
 10 paź 2012, 15:23
kamil1221 pisze:1. Możesz zmienić na Smart Plan Multi w kwocie 69,90 - jest to opcja bezpłatna.

Regulamin mówi co innego..

Prezenty: 4gift.cupsell.pl ;)

#587620  autor: kamil1221
 10 paź 2012, 16:26
Zmiana taryfy jest bezpłatna od czasów Animalsów II (Delfin, Pelikan, Pantera II)

Ty zapewne przeczytałeś cennik usług w taryfach - a jest jeszcze regulamin migracji, który jasno mówi:
Kod: Zaznacz cały
ile to kosztuje?
8. Za zmianę oferty abonamentowej na ofertę Smart Plan na Rozmowy, Smart Plan lub za zmianę oferty mix na ofertę Smart Plan Mix nie są pobierane opłaty.
9. W ramach migracji objętych niniejszym Regulaminem nie są pobierane od Abonenta następujące opłaty wynikające z Cennika usług w ofertach Smart Plan na Rozmowy, Smart Plan, Smart Plan Mix: opłata aktywacyjna oraz kwota startowa.

#587624  autor: pomaranczowy
 10 paź 2012, 16:48
kamil1221 pisze:Zmiana taryfy jest bezpłatna od czasów Animalsów II (Delfin, Pelikan, Pantera II)

Ty zapewne przeczytałeś cennik usług w taryfach - a jest jeszcze regulamin migracji, który jasno mówi:
Kod: Zaznacz cały
ile to kosztuje?
8. Za zmianę oferty abonamentowej na ofertę Smart Plan na Rozmowy, Smart Plan lub za zmianę oferty mix na ofertę Smart Plan Mix nie są pobierane opłaty.
9. W ramach migracji objętych niniejszym Regulaminem nie są pobierane od Abonenta następujące opłaty wynikające z Cennika usług w ofertach Smart Plan na Rozmowy, Smart Plan, Smart Plan Mix: opłata aktywacyjna oraz kwota startowa.
Kamil, nie chodzi mi o opłatę, tylko o kwotę zobowiązania.

Odsyłam do: Regulaminu promocyjnej migracji do oferty Smart Plan, Smart Plan na Rozmowy, Smart Plan Mix obowiązującej od 5 października 2012 r. do odwołania,

a szczególnie do punktu 5, a w nim do tabeli nr 2. Jest tam informacja, że klient posiadający kwotę abonamentu do 69 zł, może zmienić plan taryfowy na Smart Plan Multi 69,90.

Jeżeli kolega ma plan Pantera II 69,90 to zgodnie z tym regulaminem będzie mógł migrować na Smart Plan Halo 79,90 lub na Smart Plan Multi za 89,90.

#587630  autor: kamil1221
 10 paź 2012, 17:21
Kilka dni temu migrowałem znajomego w swoim salonie z Pantery 89,90 na Smart Plan Multi za 89,90 i bez problemu przeszło. Otrzymał nawet smsa potwierdzającego.

#587633  autor: pomaranczowy
 10 paź 2012, 17:48
kamil1221 pisze:Kilka dni temu migrowałem znajomego w swoim salonie z Pantery 89,90 na Smart Plan Multi za 89,90 i bez problemu przeszło. Otrzymał nawet smsa potwierdzającego.
Ale regulamin.. :)

#587641  autor: Karwan
 10 paź 2012, 19:26
Wiec panowie zdecydujecie się?

Nie chcę zrobić z siebie idioty, lub też robiąc to przez internet otrzymać dodatkowe opłaty czy coś w ten deseń :wink:

#587644  autor: BigDill
 10 paź 2012, 19:40
W regulaminie pisze,że np.89,90 na 89,90 smart plan nie jest możliwe.

Aczkolwiek nie sprawdzałem czy system przyjął by to zmianę.

BigDilll

#587650  autor: pomaranczowy
 10 paź 2012, 20:16
Karwan pisze:Wiec panowie zdecydujecie się?

Nie chcę zrobić z siebie idioty, lub też robiąc to przez internet otrzymać dodatkowe opłaty czy coś w ten deseń :wink:
Ja się nie muszę decydować. Jest regulamin i tego musimy się trzymać. To czy przejdzie lub nie przejdzie to już nie jest istotne. :)

#587690  autor: Karwan
 10 paź 2012, 22:01
pomaranczowy pisze:

Ja się nie muszę decydować. Jest regulamin i tego musimy się trzymać. To czy przejdzie lub nie przejdzie to już nie jest istotne. :)
Próbując tak zmienić na stronie Orange, wywali mi jakiś komunikat, że nie udane?
Nie poniosę żadnych kosztów, w razie nie udanej próby?

#587697  autor: pomaranczowy
 10 paź 2012, 22:15
Karwan pisze:
pomaranczowy pisze:

Próbując tak zmienić na stronie Orange, wywali mi jakiś komunikat, że nie udane?
Nie poniosę żadnych kosztów, w razie nie udanej próby?
Tego czy pójdzie czy nie itp. nikt Ci nie zagwarantuje, bo zgodnie z regulaminem nie można tego zrobić. Jeżeli zdecydujesz się spróbować to zrobisz to na własną odpowiedzialność.

#587716  autor: kamil1221
 10 paź 2012, 23:00
Operację zlecałem przez BOK i nie było problemu. Po chwili znajomy otrzymał potwierdzanie zmiany taryfy przy nowym okresie rozliczeniowym. Zawsze też była zasada - migracja na nowe plany musi się odbyć w planie równym aktualnemu lub większemu.
Wyjdzie w praniu. ;)

#587719  autor: Karwan
 10 paź 2012, 23:05
kamil1221 pisze:Operację zlecałem przez BOK i nie było problemu. Po chwili znajomy otrzymał potwierdzanie zmiany taryfy przy nowym okresie rozliczeniowym. Zawsze też była zasada - migracja na nowe plany musi się odbyć w planie równym aktualnemu lub większemu.
Wyjdzie w praniu. ;)
Zadzwonię jutro do BOKU i wypytam po prostu, co nie zmienia faktu, że dziękuje za odpowiedzi :)

#587739  autor: pomaranczowy
 11 paź 2012, 09:51
kamil1221 pisze:Operację zlecałem przez BOK i nie było problemu. Po chwili znajomy otrzymał potwierdzanie zmiany taryfy przy nowym okresie rozliczeniowym. Zawsze też była zasada - migracja na nowe plany musi się odbyć w planie równym aktualnemu lub większemu.
Wyjdzie w praniu. ;)
Nie ma się co chwalić, bo zawsze ktoś może uprzejmie donieść ;) Uwierz mi, że o różnych akcjach pracowników w związku z telepolisem się słyszało :D

#587745  autor: Orange Ekspert
 11 paź 2012, 10:43
Karwan pisze:
Wyjdzie w praniu. ;)
Zadzwonię jutro do BOKU i wypytam po prostu, co nie zmienia faktu, że dziękuje za odpowiedzi :)

Potwierdzam, regulaminowo zmiana planu taryfowego z poprzednich ofert powinna być przeprowadzona z kwotą wyższą od dotychczasowego abonamentu.
Jeżeli nawet zdarzy się przypadek z luką w systemie, która zezwala na możliwość złożenia takiego zamówienia to konsultant z BOK znający dokładnie zasady migracji nie powinien takiego zlecenia przyjąć do realizacji.

#587751  autor: maklos
 11 paź 2012, 11:01
Hej
Oto odpowiedz z BOKu

Witam

W związku z otrzymanym zgłoszeniem informuję, że istnieje możliwość zmiany planu taryfowego na nową ofertę Smart Plan Multi.
Jeśli na Pana numerze nie zakończyła się umowa na czas określony, zmiana dotychczasowej oferty nie może powodować zminiejszenia obecnej Pan kwoty zobowiązania.
Zmiana jest realizowana:
- pierwszego dnia okresu rozliczeniowego następującego bezpośrednio po okresie, w którym dyspozycja została złożona
Zmiana planu taryfowego na Smart Plany jest bezpłatna.

Niewykorzystane środki w ramach kwoty abonamentu, usług dodatkowych w dotychczasowym planie taryfowym, nie podlegają Kapitałowi Złotówek i nie przechodzą do nowej oferty, a ich wartość nie podlega zwrotowi.

Możliwość dokonania zmiany planu taryfowego istnieje poprzez:
- Orange On-Line,
- u Doradcy w BOK pod numerem *100.

Pozdrawiam
Doradca ds. Obsługi Klienta Indywidualnego
PTK Centertel sp. z o.o.

#587753  autor: pomaranczowy
 11 paź 2012, 11:08
maklos pisze:Hej
Oto odpowiedz z BOKu

Witam

W związku z otrzymanym zgłoszeniem informuję, że istnieje możliwość zmiany planu taryfowego na nową ofertę Smart Plan Multi.
Jeśli na Pana numerze nie zakończyła się umowa na czas określony, zmiana dotychczasowej oferty nie może powodować zminiejszenia obecnej Pan kwoty zobowiązania.
Zmiana jest realizowana:
- pierwszego dnia okresu rozliczeniowego następującego bezpośrednio po okresie, w którym dyspozycja została złożona
Zmiana planu taryfowego na Smart Plany jest bezpłatna.

Niewykorzystane środki w ramach kwoty abonamentu, usług dodatkowych w dotychczasowym planie taryfowym, nie podlegają Kapitałowi Złotówek i nie przechodzą do nowej oferty, a ich wartość nie podlega zwrotowi.

Możliwość dokonania zmiany planu taryfowego istnieje poprzez:
- Orange On-Line,
- u Doradcy w BOK pod numerem *100.

Pozdrawiam
Doradca ds. Obsługi Klienta Indywidualnego
PTK Centertel sp. z o.o.
Bez tego co Ty wysłałeś do BOKU-u, ta odpowiedź jest mało czytelna. Ja i Orange Ekspert jasno napisaliśmy jak jest.. zresztą nie ważne co my piszemy.. REGULAMIN jest najważniejszy. I tyle.

#588080  autor: maklos
 12 paź 2012, 16:48
Hej Karwan

Daj znac co zalatwiles w BOKu.

#588202  autor: Karwan
 13 paź 2012, 01:01
maklos pisze:Hej Karwan

Daj znac co zalatwiles w BOKu.
Proszę Cię bardzo.
Szybko, treściwie i na temat :wink:

Szanowny Panie,

Dziękuję za korespondencję.

W odpowiedzi na Pana zapytanie informuję, że istnieje możliwość zmiany planu taryfowego można to zrobić na Orange online, w salonie lub po przez konsultanta z BOK pod numerem *100. Zmieniając plan taryfowy nie ponosi Pan żadnych kosztów.

Mam nadzieję, że podane informację okażą się pomocne.

Pozdrawiam

Więc jak widać problemu żadnego nie robią, a nowa oferta o tej samej kwocie zobowiązującej pojawi mi się od przyszłego okresu rozliczeniowego.

Dziękuje każdemu za pomoc/dyskusje.

Temat myślę wyczerpany i można zamknąć :wink: