• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 211 z 217
  • 1
  • 209
  • 210
  • 211
  • 212
  • 213
  • 217

#587258  autor: zygikuleczka
 08 paź 2012, 18:12
Przy rodzinie 60 na 2 lata ace2 jest za 199 właśnie.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#587278  autor: BW06
 08 paź 2012, 19:50
zygikuleczka pisze:Przy rodzinie 60 na 2 lata ace2 jest za 199 właśnie.
a czy Ty dobrze widzisz? abonament za 59zl to jest R40 a w tym abonamencie ten telefon jest za 399zl.

#587279  autor: zygikuleczka
 08 paź 2012, 19:57
Dobrze Tato:( Niechże Ojciec spojrzy w Regulamin Promocji i Cennik:P
thonka pisze:negocjujac z dzialem utrzymania mozna otrzymac nastepujace warunki:
25zl za 120 minut (15zl znizki)
45zl za 240 minut (15zl znizki)
59zl za 400 minut (21zl znizki)

#587292  autor: BW06
 08 paź 2012, 20:40
No w sumie może racja źle na to spojrzałem.

#587295  autor: ericx
 08 paź 2012, 20:54
zygikuleczka pisze:Przy rodzinie 60 na 2 lata ace2 jest za 199 właśnie.
mnie zaproponowano ace 2 za 79zł w taryfie 400min/59zł, ale internet 250MB, a nie 500MB.
nie skorzystałem, choć Pan strasznie zachwalał ten model. chciałbym jednak coś lepszego+droższego

#587310  autor: enola
 08 paź 2012, 22:46
Witam,
Przedłużyłam umowę - R 60, 400 min, 500 mb internetu + fon za 1 zł z cennika dla przedłużających - to wszystko w cenie 59 zł na 24 miesiące umowa ( +dodatkowy mały bonus ;)

Dzisiaj dotarł kurier z przesyłką i mam pytanie w kwestii aneksu.
Otóż w ankesie jest tylko napisane, że moja taryfa to Rodzina 60 oraz w usługach dodatkowych wypisane cena urządzenia płatna w 13 ratach, przy zawarciu umowy 1 zł i 12mies. raty po 55 zł. ( załącznik -harmonogram spłaty rat).
O raty juz się tutaj pytałam i wiem o o co chodzi ( dziękuję bardzo za wyjaśnienie ;))), ale moje kolejne pytanie jest nastepujące:
Nie ma w tym aneksie wyszczególnione co wchodzi w skład tej taryfy R 60 ustalonej z działem SUK ( nie ma nic o minutach wchodzących w ten abonament, necie 500 mb za darmo, ani nawet o kwocie 59 zł z vAT). Czy to jest normalne? Czy nie powinno to być wypisane, bo przecież równie dobrze mogą mi policzyć taryfę r60 po standardowej cenie..
Owszem w załączniku Warunki Oferty promocyjnej "Oferta Specjalna-Wymiana telefonu na raty" jest w tabelce, że Rodzina 60 to przez pierwsze 12 mies. 4 zł, a po 12 mies. 59 zł, ale w skład tej taryfy wchodzi tylko 400 minut do wszystkich sieci, nie ma nic o necie 500 mb..
Nie wiem również, co to jest usługa "Bezpieczne Urządzenie", która niby miała stanowić załącznik do aneksu, ale nie mam takiego załącznika.. Czy to jest płatne dodatkowo?
Przepraszam,ze tyle sie rozpisuję, ale chciałabym mieć po prostu pewność, że będę miała to co zostało ustalone, żebym nie zdziwiła sie przy rachunku, że np. płace za internet.. A jak mam mieć tą pewność, skoro nie mam tego na papierze, czy nie powinno to być wymienione w aneksie, czy może ja nie dostałam kompletu dokumentów? (chociaż kurier twierdził, że dał mi wszystkie..)

#587320  autor: zygikuleczka
 08 paź 2012, 23:48
enola, w warunkach oferty powinna być taka tabelka dla wszystkich opcji dostępnych w ramach oferty(sms, internet, siec rodzinna). Jak nie ma to zgłoś to mailem np.

#587390  autor: enola
 09 paź 2012, 12:04
No jest taka tabelka, ale w niej jest w R60 400 minut do wszystkich sieci, natomiast w usługach dodatkowych, czyli dodatkowo płatnych, jest wymieniony Internet NonStop (blueconnect 29, 1GB za 10 zł miesięcznie lub blueconnect 55 5GB za 20 zł miesięcznie) oraz o sieci rodzinnej czy pakiecie smsów.
Ale gdzie jest ten internet 500 mb, który mam mieć w ramach mojego abonamentu?
I czy to bezpieczne urządzenie jest każdemu dodawane z wymianą telefonu? Nie było mowy przy przedłużaniu umowy o żadnej takiej usłudze, a tym bardziej jeśli mam za nią płacić dodatkowo 10 zł miesięcznie!
Jak tu nie czuć się zrobionym mówiąc kolokwialnie w "balona", jeśli nie jest czarno na białym napisane, co mam w ramach uzgodnionej taryfy i jeśli dochodzą jakieś dodatkowo płatne usługi..
Teraz mocno zastanawiam się czy nie odstąpić od umowy..

#587394  autor: st.konsultant
 09 paź 2012, 12:30
To może zamiast rozpisywać się na forum, skontaktuj się z BOA lub SUK, dowiedz się i wyjaśnij co dokładnie masz w umowie....
Ostatnio zmieniony 11 paź 2012, 19:54 przez st.konsultant, łącznie zmieniany 1 raz.

#587400  autor: enola
 09 paź 2012, 12:42
Owszem, mam taki zamiar, natomiast piszę tutaj, żeby uświadomić innym przedłużajacym, że ustalenia z SUK jedno, a w rzeczywistości okazuje sie cos całkiem innego..
Jesli tak ma to wyglądać to dziękuję takiemu operatorowi..

#587404  autor: thonka
 09 paź 2012, 12:48
enola, nie sadzisz, ze gdyby bylo tak zle jak Ty to widzisz to juz dawno bylaby tu lawina negatywnych komentarzy?

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#587406  autor: enola
 09 paź 2012, 12:54
Nie wiem.
Wiem natomiast, że jesli ustalam taryfę R60 , 400 min, internet 500 mb i tel za 1 zł - to wszystko w kwocie 59 zł z VAt na 24 miesiące, to spodziewam się, że będę miała to i tylko to co zostało ustalone- czy to zbyt duże wymagania?

[ Dodano: 2012-10-09, 13:02 ]
Chodzi o brak przejrzystości, o nie informowanie dokładnie. Pierwszy przykład- harmonogram spłaty rat, nie zostałam poinformowana o co tutaj chodzi, musiałam się tego sama dowiedzieć (dzieki temu forum i waszej uprzejmości ;).
Ok, skoro tak sobie to rozksięgowują, ale finalnie nie ma to wpływu na kwotę jaka płacę to moge to zrozumieć.
Ale teraz dochodzą nastepne rzeczy, które nie zostały ustalone i na dodatek płatne dodatkowo 10 zł miesięcznie. Prosze więc zrozumiec moje rozgoryczenie. Człowiek musi sam wszystkiego dochodzić i się dopominać. Nie jest to zachęcające, a nawet działa wręcz odwrotnie..

#587408  autor: thonka
 09 paź 2012, 13:04
niestety my tu nie jestesmy jasnowidzami, nie wiemy co dostalas za dokumenty oraz jak przebiegala twoja rozmowa z konsultantami. w ofercie SUK powinnas dostac papier z tabela w ktorej czarno na bialym powinna byc wyszczegolniona R60 za 60zl oraz 500MB.
jezeli w tabeli jest R60 za 60zl to nie ma innej mozliwosci jak taka, ze oferte otrzymalas poprawna i zapewne wszystko jest w porzadku. dla pewnosci zadzwonilbym jednak do BOA i sie zapytal czy wszystko jest tak jak ustalalas. bledy sie zdarzaja.

jak mozesz napisz tu jaki masz kod promocji/oferty na aneksie. jezeli jest to cos w stylu HR1SUK to jedyne wytlumaczenie jest takie, ze dostalas jakis inny regulamin.

wiem natomiast, ze bardzo czesto ludzie slysza to co chca slyszec i jestem w stanie uwierzyc, ze bezpieczne urzadzenie zostalo Tobie wcisniete, a Ty nie wiedzac co to sie na nie zgodzilas. ew. przeczytaj regulamin do konca czy przypadkiem bezpieczne urzadzenie nie jest obecnie dodawane jako gratis przez 1 miesiac tak jak kiedys byly subskrybcje sms.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#587410  autor: PalonyLolek
 09 paź 2012, 13:17
enola pisze:czy to zbyt duże wymagania?
Pewnie nie, ale zauważyłem, że jeśli chodzi o tematy "przedłużeniowe" tutaj i u innych opów to zawsze jeśli załatwiała to sobie kobieta kończy się na krzyczeniu na forum i składaniu reklamacji, rezygnacji etc. :mrgreen:

Proponuję zadzwonić do BOK, podać im dane potrzebne do weryfikacji konta, będą w stanie sprawdzić, czy ten internet jest rzeczywiście w ramach abonamentu czy nie. Często usługi dodatkowe w aneksach do umowy są oznaczane pełną kwotą, ale w systemie już widnieje informacja, że dana usługa jest płatna powiedzmy 10zł, ale objęta rabatem -10zł, czego na samych papierach nie widać, a w komputerze już tak.
Ostatnio zmieniony 09 paź 2012, 13:19 przez PalonyLolek, łącznie zmieniany 1 raz.

#587411  autor: enola
 09 paź 2012, 13:18
Mam w tabelce dokładnie to co napisałam, nie ma tam netu 500 mb.
Kod promocyjny w aneksie to HRSUK_RATY
Nie było słowa o usłudze bezpieczny telefon, a wszystkie ustalenia dla pewności powtarzałm ja i drugi raz konsultantka z SUK więc nie ma mowy o tym, że słyszałam to co chciałam usłyszeć.
Będe sie konsultować z SUK

[ Dodano: 2012-10-09, 13:22 ]
PalonyLolek pisze:enola napisał/a:
czy to zbyt duże wymagania?

Pewnie nie, ale zauważyłem, że jeśli chodzi o tematy "przedłużeniowe" tutaj i u innych opów to zawsze jeśli załatwiała to sobie kobieta kończy się na krzyczeniu na forum i składaniu reklamacji, rezygnacji etc. :mrgreen:
PalonyLolek - alez ja nie krzyczę, wyrażam tylko swoje niezadowolenie :?

#587415  autor: patrix-83
 09 paź 2012, 13:49
Czy znacie może ofertę na przedłużenie oferty BLUECONNECT bez modemu w SUK? Ile najwięcej można wydrzeć, przedłużał ktoś z was umowę w ten sposób na blueconnect bez modemu?

#587474  autor: waldemarr3
 09 paź 2012, 19:48
Witam ponownie
jestem po kolejnej transzy przedłużeń w SUK, teraz dwa numery
R40 (240min) za 45 zł i R60 (400 min) 59 zł czyli w cenie z pierwszego postu (ze zniżkami)
w obu 500 GB netu, umowa 24mce
w R60 dodatkowo 1000 sms za 5zł/mc i sieć rodzinna 3 os. za 5 zł/mc
pytałem o przewijający się tutaj bezpieczny telefon, ale sam wywołałem ten temat, 10 zł/mc dodatkowo - więc zrezygnowałem.
aparaty telefoniczne w cenie jak w tabelce z cennika w ofercie multimedialnej i pani nie chciała zejść z ceny ani o złotówkę, pewnie dlatego że moje dotychczasowe opłaty na rachunku były zbyt niskie jak dla operatora ...
teraz czekam na kuriera i porównam co tam napisali w aneksach ;)
z uwagi na zawarcie umowy na odległość - 10 dni na rezygnację
pozdrawiam

#587529  autor: tMati
 10 paź 2012, 02:08
enola pisze:Witam,
Przedłużyłam umowę...
Skoro moderatorom nie chce się powtarzać, a tobie poczytać poprzednich postów :smt011 , to tłumaczę:
-wysokość abonamentu/raty: lista 13 rat, różne wysokości abonamentu w 1=m i 2-m roku
Ad. Jeśli ktoś nie zauważył, to oficjalna nazwa oferty SUK, to "Oferta multimedialna na raty", a 13 rat to po prostu 12 rat przez pierwsze 12 miesięcy trwania umowy + pierwsza rata będąca w rzeczywistości ceną telefonu z cennika dla taryfy multimedialnej.
T-mobile tłumaczy się obowiązkiem ustawowym informowania abonenta o faktycznej cenie towarów, stąd podział opłat na ratę i faktyczny abonament (np. 4 zł w R60).
Wysokość rachunku nie zmienia się ( no chyba że przekroczono abonament :twisted: ).

-internet: początkowo może nie widnieć na stronie IBOA, później może pojawić się z opłatą i dopiskiem "na 6 miesięcy"
Ad. Wprowadzanie danych do systemu trwa, najważniejsze że włączyli pakiet. Ponieważ pakiet jest niestandardowy(500 MB nie jest ogólnodostępną opcją bleconnect), to może błędnie pokazywać opłatę. Póki nie figuruje na fakturze - nie ma się co martwić (bez korekty).
W udostępnionym niegdyś na forum regulaminie SUK, widnieje punkt wskazujący na obowiązek utrzymywania aktywnego pakietu internetowego przez 6 miesięcy, pod groźbą karnej opłaty. :smt009

BONUS

Nie ma zniżki na telefon, SUK udziela rabat na "wysokość abonamentu" i proponuje wyższą taryfę względem standardowej za podobną cenę. W przypadku R40 i R60 (SUK) ceny się pokrywają, stąd mylne wrażenie obniżki cen telefonu i dodatkowych minut (jak u konkurencji).
Zniżkę (tę prawdziwą :P ) dostają jedynie abonenci, którzy w dotychczasowej taryfie przekraczali notorycznie rachunki, na bardzo duże kwoty (wartości progowe nie są znane).

P.S Może mod mógłby niektóre punkty, w usprawnionej stylistycznie wersji, dorzucić na pierwszą stronę? :roll:

#587595  autor: patrix-83
 10 paź 2012, 14:49
Czy naprawdę nikt z was nie przedłużał nigdy BLUECONNECT bez modemu przez SUK że nie jest mi w stanie nic napisać co można najwięcej ugrać i w jakim niewysokim abonamencie bez modemu przedłużając umowę??? Dokładnie to chodzi mi o jak największą ilość GB+gratis nocny transfer za jak najniższą kwotę abonamentu na 12 m-cy.
  • Strona 211 z 217
  • 1
  • 209
  • 210
  • 211
  • 212
  • 213
  • 217
  • 1
  • 209
  • 210
  • 211