• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #587110  autor: SomalijskiWluczega
 07 paź 2012, 21:28
zastanawiam się gdzie tu jest haczyk...
Są dwie oferty moim zdaniem godne uwagi:
za 20zł 100min na wszystkie stacjonarne i komórkowe (w3 i ich MVNO) - czyli minuta wynosi realnie 20gr brutto
za 33zł 300min na wszystkie telefonie stacjonarne(polskie i z UE) i komórkowe (w3 i ich MVNO)
wiem wiem - umowa na 36miesięcy..(co na to UE??)
dodatkowo za 4,59zł miesięcznie można sobie wykupić nielimitowane rozmowy wewnątrz sieci vectra.

Uwagi:
300 minut za darmo!

Do wykorzystania codziennie przez całą dobę masz 300 zupełnie bezpłatnych minut na rozmowy krajowe, do wszystkich operatorów stacjonarnych w całej Polsce, międzynarodowe do krajów Unii Europejskiej, USA i Kanady oraz do polskich sieci komórkowych Plus, T-mobile i Orange!

Tanie połączenia

Nie masz ukrytych opłat za rozpoczęcie połączenia, a za rozmowy lokalne i międzymiastowe, międzynarodowe i komórkowe płacisz zawsze stałą stawkę bez znaczenia czy dzwonisz w dzień czy w nocy.

Naliczanie sekundowe

Twoje połączenia zaliczamy w systemie sekundowym, zawsze płacisz dokładnie tyle ile rozmawiasz.

Twój stary numer gratis

Wszyscy znają Twój numer i nie chcesz go zmieniać? Jeśli chcesz, ty nic nie płacisz, a numer zostaje bez zmian!

Usługi dodatkowe za darmo

To za co gdzie indziej trzeba płacić, w Vectrze jest za darmo! Pocztę głosową, identyfikację numeru dzwoniącego, miesięczne zestawienia połączeń, blokady połączeń wychodzących i wiele innych praktycznych usług dostajesz gratis w ramach abonamentu

#587123  autor: Vieslav
 07 paź 2012, 22:24
Nie rozumiem po co ten temat. Płacą ci za reklamę czy jak?
SomalijskiWluczega pisze:
To za co gdzie indziej trzeba płacić, w Vectrze jest za darmo! Pocztę głosową
Wszędzie jest darmowa.
SomalijskiWluczega pisze:identyfikację numeru dzwoniącego
Od strony technicznej każda centrala to obsługuje z automatu, operatorzy wyłączają "ręcznie" aby klienci płacili dodatkowo, zawsze to jakieś źródło przychodu.
SomalijskiWluczega pisze:miesięczne zestawienia połączeń, blokady połączeń wychodzących
To jest standard. Blokada określonych wychodzących jest ustawowo zagwarantowana.
Poza tym krótko i na temat: stacjonarny w kablówkach leci VoIPem, MTR jest poniżej efektywnej ceny za minutę. Wnioski wyciągnij sam.

#587152  autor: SomalijskiWluczega
 08 paź 2012, 09:12
"Nie rozumiem po co ten temat. Płacą ci za reklamę czy jak?"

Nie nie.
Nikt mi za to nie płaci. To jest po prostu portal telekomunikacyjny a ja się zastanawiam za zmianą.
Moi rodzice koniecznie chcą mieć telefon stacjonarny.
Do tej pory mają telefon w Orange (&TP) gdzie za 56 zł mają 300min tylko na stacjonarne w polskie.
Tutaj jest za 33zł brutto 300min nie tylko na stacjonarne (nie tylko na polskie ale i UE numery) ale też na numery komórkowe W3...
Stąd ten temat. Zastanawiam się nad zmianą tylko nie wiem czy nie ma tu żadnych haczyków.
Pozdrawiam

#587269  autor: Vieslav
 08 paź 2012, 18:57
A regulamin jak twierdzi?

#587315  autor: Jules
 08 paź 2012, 23:19
to może zestaw to również z innymi telefoniami - jak np. Novum, Netia, Tele Polska itp.
... wtedy łatwiej będzie Ci wybrać dobrę alternatywę ;)

#587318  autor: kaciux
 08 paź 2012, 23:43
to w Orange masz obecnie za 49 brutto nielimitowane w unii, usa, kanada, australia na stacjonarki i komorki w polsce za 30gr..

#587419  autor: SomalijskiWluczega
 09 paź 2012, 14:32
kaciux pisze:to w Orange masz obecnie za 49 brutto nielimitowane w unii, usa, kanada, australia na stacjonarki i komorki w polsce za 30gr..
Oferta może i byłaby ok gdyby nie fakt że telefon stacjonarny potrzebny jest moim rodzicom - chcą mieć nr stacjonarny (bez żadnych bramek podłączanych do prądu - jakoś tego nie chcą)ale dzwonią głównie na numery komórkowe - czasem na stacjonarne. W takim wypadku nawet te nielimitowane rozmowy na stacjonarne niewiele pomagają. Rachunki wychodzą wysokie...
Co innego za 33zł mieć 300 min rozmów na numery stacjonarne i komórkowe polskie (całe 5 godzin - to powinno rodzicom wystarczyć - a 11gr/min brutto to moim zdaniem dobra stawka...)
Pozdrawiam

#587495  autor: poziom
 09 paź 2012, 21:56
Oferta średnia.

1. Muszą mieć sieć kablową vectry w bloku. Vectra nie działa po kablach tp.
2. Te 300minut jest 'do dużych sieci' - dzwonią do play, virgin, polsatu płacą 79gr/minuta, a do wrodzinie 89gr/min.
3. Umowa 36miesięcy.

No ale jak nie dadzą się przekonać do komórki czy telefonu stacjonarnego na karte sim to chyba nic nie poradzisz.

Możesz spróbować bramek gsm zte z vodafone sprzedawanych na allegro.
Zniżasz abonament telefoniczny do minimum, bierzesz oferte tylko sim np. w play
29zł 340minut
39zł 550minut i za darmo w sieci
I masz przychodzące na stacjonarny a wychodzisz po gsm.
Tutaj jest potwierdzenie, że działa: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2350288.html

#601709  autor: Jules
 16 gru 2012, 23:09
poziom pisze:
No ale jak nie dadzą się przekonać do komórki czy telefonu stacjonarnego na karte sim to chyba nic nie poradzisz.
w takiej sytuacji sprawdź oferty mniejszych, krajowych operatorów i wybierz tego który ma najbardziej opłacalny abonament i korzystną umowę, bez nie jasnych zapisów

#602300  autor: marek_w
 19 gru 2012, 22:24
Witaj, z Vectrom raczej nie ma problemu.

Ich zapisy w umowie to raczej zabezpieczanie na wypadek ... nie wiadomo czego.

Jakiś prawnik dostał zadanie, że ma być umowa tak skonstruowana.

Kilka lat byłem ich abonentem i byłem zadowolony.

Obecnie w mojej lokalizacji nie ma tego dostawcy więc musiałem zmienić operatora.

Lecz polecam tą firmę.

Tanie strony www Radom, profesjonalna reklama w Internecie.

#604830  autor: Jules
 31 gru 2012, 17:51
każda z takich umów jest przygotowywana przez prawników, ale jednocześnie nie może naruszać postanowień UKE itp