• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 31 z 187
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 187

#572437  autor: Inferus
 04 sie 2012, 16:28
Mam abonament w plusie od lat i właśnie kończy mi się umowa. Przy przedłużeniu umowy chciałem wziąć Xperie S, ale tej ponoć nie ma w żadnym salonie chociaż na stronie dla nowych klientów jest dostępna. Czy dzwonienie do konsultanta (z możliwością pozorowanego zerwania umowy) ma sens, by uzyskać ten telefon, czy tak czy siak jest on nie do zdobycia?

#572587  autor: konsultantemeryt
 05 sie 2012, 01:24
Podejdź do salonu firmowego sieci Plus.

Oni na 100% będą mieli na stanie a jeżeli nie 2-3 dni i masz telefon.
 #573853  autor: tatarto
 09 sie 2012, 15:47
Witam,

mam umowe do polowy listopada i zastanwiam sie co zrobic?

Chciałbym przedluzyć umowę w Plusie na jakis ciekawch warunkach?
Czy wiecie jakie warunki można ugrać? Chciałbym nie płacić więcej niż 100 zł i miec minimum 1gb na internet no i jakas spoko cene za telefon :) Czy w ogole jest szansa na taka oferte dla klienta indywidualnego??? no i telefon najbardziej chcialbym galaxy s 3 ale to pewnie cena kosmiczna, a realnie to galaxy s 2 lub sony xperia p... moglibyscie cos doradzic? wiem ze napewno powinienem zlozyc wypowiedzenie ale moze wiecie na jakie bonusy moge liczyc od dzialu utrzymania??? :P

z gory dzieki za info
 #574355  autor: ciekawy
 11 sie 2012, 21:51
tatarto pisze:Witam,

mam umowe do polowy listopada i zastanwiam sie co zrobic?

Chciałbym przedluzyć umowę w Plusie na jakis ciekawch warunkach?
Czy wiecie jakie warunki można ugrać? Chciałbym nie płacić więcej niż 100 zł i miec minimum 1gb na internet no i jakas spoko cene za telefon :) Czy w ogole jest szansa na taka oferte dla klienta indywidualnego??? no i telefon najbardziej chcialbym galaxy s 3 ale to pewnie cena kosmiczna, a realnie to galaxy s 2 lub sony xperia p... moglibyscie cos doradzic? wiem ze napewno powinienem zlozyc wypowiedzenie ale moze wiecie na jakie bonusy moge liczyc od dzialu utrzymania??? :P

z gory dzieki za info
zacznij od złożenia wypowiedzenia miesiąc przed końcem umowy, wtedy możesz ugrać lepsze warunki, bez wypowiedzenia to tak sobie...

#576013  autor: myslak12
 19 sie 2012, 16:00
plus nie posiada obecnie interesującej oferty

#576936  autor: ciekawy
 23 sie 2012, 01:55
Plus chyba od zawsze miał oferty na rozmowy takie jak dla nowych abonentów ?
nie licząc ofert takich w których sieć Plus proponowała abonentom minuty w abonamencie tylko do sieci, to ogólnie klienci chcący przedłużyć umowę przedłużali na warunkach dla każdego nowego klienta, przynajmniej takie mam zdanie sądząc po tym co Plus oferował do tej pory i to się chyba nie zmieniło.

#583774  autor: XYdefYX
 21 wrz 2012, 09:05
Witam serdecznie :)
założony temat przeze mnie został zamknięty przez moderatora...
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=582726
I tak osobiście korzystam z umowy minutowej 6600 min. pozostało 340 min.
Czy ktoś z Was szanowni Państwo :mrgreen: ma/miał podobne zobowiązanie?!?
Na co można liczyć od PLUSA?
Będę wdzięczny za każdą wskazówkę.
Pozdrawiam serdecznie...

#583857  autor: konsultantemeryt
 21 wrz 2012, 16:28
Umowa minutowa.

Od razu jesteś na czasie nieokreślonym po wykorzystaniu (puki pracowałem tak było).

Możesz przedłużyć umowę na zasadach NOlimit lub innych taryf tylko, że NOlimit jest najlepsza w sieci Plus.

Pozdrawiam.

#583859  autor: XYdefYX
 21 wrz 2012, 16:39
konsultantemeryt pisze:Umowa minutowa.

Od razu jesteś na czasie nieokreślonym po wykorzystaniu (puki pracowałem tak było).

Możesz przedłużyć umowę na zasadach NOlimit lub innych taryf tylko, że NOlimit jest najlepsza w sieci Plus.

Pozdrawiam.
A orientujesz się może na jakie profity można liczyć dodatkowo??

#584002  autor: ciekawy
 22 wrz 2012, 02:21
konsultantemeryt pisze:Umowa minutowa.

Pozdrawiam.
a dlaczego oferta No limit jest najlepsza w sieci Plus ?

#584436  autor: margeo
 24 wrz 2012, 15:05
Orientuje się ktoś z Was jakie warunki są obecnie dla przedłużających umowę bez telefonu?
Strona plusa jest zamotana, że ani osoba zainteresowana, ani ja nie możemy tam za bardzo znaleźć jakie są teraz oferty. Z telefonem - owszem. Bez telefonu - cisza...
Wg cennika za 29,90 dają 50 minut (!!!). Czy przedłużając jest coś jeszcze, jakieś bonusy?
Jest sens w ogóle zostawać w Plusie, czy lepiej przenieść do Play = za 19zł - 180minut...

Gdyby ktoś dysponował jakimś pdf z regulaminem / cennikiem dla przedłużających bez telefonu... ;-)

[ Dodano: 2012-09-24, 21:07 ]
Nikt nie odpowiedział, więc sam odpowiem - byłem w plusie..
Oferta dla przedłużających bez telefonu jest taka sama, jak z telefonem. Różni się tylko długością umowy 12mc bez tel /24mc z tel.
Przedłużający oprócz 50min podstawowych dostają dodatkowe 50min co miesiąc.
Czyli za 29,90zł mamy łącznie 100min.
Biorąc pod uwagę, że np w Play za 19zł jest 180min, a w T-mobile za 19zł jest 120min - coś nie za wesoło wygląda to w Plusie...

POZDRAWIAM!

#584534  autor: XYdefYX
 24 wrz 2012, 22:15
Złóż kolego pisemne wypowiedzenie w salonie Plusa.
W ogóle z nimi nie rozmawiaj, interesuje Cię tylko przejście na simplusa.
Gwarantuję, zadzwonią z PLUSA w ciągu 24h.

Mojej mamie zaproponowali 100 min. ( 50 min./50 sms/mms + 50 min. za staż), dodatkowo 300 mms do plusa (można wysyłać jako smsy) co miesiąc i darmowy jeden numer w plusie.
Oczywiście umowa na 12-mcy.

Czy to dużo ??? musisz sam sobie odpowiedzieć.
Pozdrawiam
 #585874  autor: iperyt
 01 paź 2012, 20:57
Moja umowa kończy się w Plusie w ofercie abonamentowej w marcu 2013.
Jednak sprawdzając opcję ''Przedłuż umowę przez internet" na stronie Plusa widzę że już mogę tylko że na 29 miesięcy czyli mniej więcej jest to czas do końca umowy i 24 miesiące.
Na ile wcześnie Mieliście taką możliwość?Czy może krotność miesięcy topnieje w miarę zbliżania się do faktycznego kończ umowy czy zostaje na sztywno 29 m-cy?
Interesuje mnie też czy jest tak jak kiedyś że na około kwartał przed końcem okresu umowy można przedłużyć na dalsze 24 miesiące bez doliczenia tych miesięcy?
Pytam na forum bo w Plusie nie chcą a bardzo ujawniać szczegółów na powyższe tematy tak więc jak sprawa wygląda z Waszego doświadczenia w ostatnich miesiącach?

Aktualizacja 4.10.2012 :

W sprawie 29 miesięcznej umowy wiem już ze jest to taka specjalna oferta bo dostałem kilka dwa dni temu list z powyższą propozycją i nie sądzę żeby ilość miesięcy topniała w miarę zbliżania się do kończ umowy.Choć mam nadzieję że na około kwartał przed końcem dalej się da przedłużyć na 24 m-ce.
Już nawet miałem iść do salonu firmowego po LG L7 ale niestety z podniesli jego cenę w taryfie smartfonowej 39,90 z 369 na 469 tak więc w salonie trzeba zapłacić 499 co jest ceną zaporową porównując ceny za w/w bez aktywacji.

#586994  autor: plusik67
 07 paź 2012, 13:37
Po wielu latach kolejny raz przedłużyłem umowę. Teraz na 12- cy. bez telefonu.
39.90zł 275 min do wszystkich,3 -m-ce 50%rabatu na abonament., 5 numerów w Plusie i na stacjonarne bez limitu.Chyba nie jest źle.
Orange dawał mi za 44.30 380 min do wszystkich i w Orange bez limitu

#587862  autor: lowermann
 11 paź 2012, 20:08
Witam, jakiś tydzień temu byłem w salonie plusa, żeby zrezygnować z umowy abonamentowej
i przenieść oba numery do simplusa, ofertę jaką mi wtedy zaproponowali żeby jednak nie rezygnować z abonamentu to 19,90 zł miesięcznie i przez pół roku 50% tej ceny na abonament, oferta na rok czasu.
Nie zgodziłem się. Dzwonili jeszcze kilka razy ale odwlekałem rozmowę mówiąc, iż muszę się
zasnanowić. Dzisiaj już konkretnie przedstawili taką oto ofertę.
19,90 zł miesięcznie, umowa na 12 miesięcy, 275 minut do wszystkich sieci,
5 wybranych darmowych numerów w plusie oraz pakiet internetowy na 2 miesiące na próbę non stop.
Oferta jest bardzo ciekawa dla moich rodziców którzy używają tych numerów, więc zgodnie z
zaleceniami konsultanta umówiliśmy się na podpisanie umowy przez kuriera, który ma przyjechać za
kilka dni :). Zastanawiam się teraz, gdyż napewno nie będzie czasu żeby zapoznać się dogłębnie
z umową przed jej podpisaniem. Czy mogą wysłać kopię umowy na maila żeby zapoznać się wstępnie z tą umową, a później szybko porównując zapisy w kopi i oryginale sprawdzić czy się wszystko zgadza?
Mam też podany nr 2699. Co myślicie o w/w ofercie, czy ktoś już dostał podobną ofertę i jakie warunki były zapisane na umowie, konsultant mówił że wystarczy podpisać umowę gdyż kurier prawdopodobnie nie
będzie długo czekał, i że jest 10 dni na rezygnację z umowy gdyby coś nie odpowiadało. Gdy miałem
jakieś wątpliwości, bardzo umiejętnie wtrącił, że polkomtel jest poważną i dużą firmą i to co mówią
ma odzwierciedlenie w umowie :).

Czekam na wasze opinie na ten temat i jakiekolwiek informacje oraz porady

P.S. Co ciekawe dopiero dzisiaj sobie przypomnieli że rodzice są już 7 lat z nimi i dlatego proponują taką ofertę. Boję się jednak że mogą być jakieś kruczki gdyż przedstawiona propozycja przez konsultanta jest tak piękna, że aż nierealna :) hehe

#588574  autor: XYdefYX
 14 paź 2012, 21:30
A ile kolego na początku Plus Tobie zaoferował minut?

#588583  autor: Espi
 14 paź 2012, 22:10
Niestety nie sądze żebyś otrzymał kopie umowy na maila, natomiast zawsze masz prawo przy kurierze przeczytać nawet i dokładnie umowe, to że kurierowi się spieszy to nie Twój problem, kurier ma obowiązek dać Ci sie zapoznać z otrzymanym aneksem, także przede wszystkim nie daj się zwieść kurierowi :) Pozatym jest to realne żebyś otrzymał ww. ofertę od działu utrzymania Klienta, także otrzymany aneks powinien Ci to potwierdzić.

#588640  autor: Ruben
 15 paź 2012, 09:01
lowermann, uważam, że to jest dobra oferta. Za niecałe 20pln 275min + 5 numerów w sieci free. Gdyby coś takiego zaproponowali mi jak złożyłem wypowiedzenie, to pewnie zostałbym ;)
U mnie propozycja była taka: 12,30pln a w tym chyba 100 albo 120min ale tylko 30 czy 50 wymiennych na SMS w stosunku 1:1. Mieli się zastanowić nad inną propozycją i skontaktować się. Dodatkowo wypowiedziałem też iPlusa więc wydawało mi się, że propozycja lepsza padnie z czasem ale pomimo umówionego terminu na kontakt, nikt nie zadzwonił.

#589440  autor: konsultantemeryt
 19 paź 2012, 00:55
Espi pisze:Niestety nie sądze żebyś otrzymał kopie umowy na maila, natomiast zawsze masz prawo przy kurierze przeczytać nawet i dokładnie umowe, to że kurierowi się spieszy to nie Twój problem, kurier ma obowiązek dać Ci sie zapoznać z otrzymanym aneksem, także przede wszystkim nie daj się zwieść kurierowi :) Pozatym jest to realne żebyś otrzymał ww. ofertę od działu utrzymania Klienta, także otrzymany aneks powinien Ci to potwierdzić.

Dostanie na 100%.
  • Strona 31 z 187
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 187
  • 1
  • 29
  • 30