wladziu pisze:Czy mozna obecnie zalogować się do AERO2 za pomocą karty Plusa?
Tak, chyba na każdej karcie Plusa i na każdym telefonie wspierającym UMTS 900. Często telefon rozpoznaje sieć UMTS aero² po prostu jako Plus - wtedy możesz być połączony na UMTS 900, choć tego nie będzie widać na wyświetlaczu.
W końcu z jakiegoś powodu Plus na swojej mapce zasięgu wlicza UTMS na 900 MHz.
wladziu pisze:Probuje to zrobic telefonem Nokia N8, bez skutku.
Być może jest za słaby sygnał? Ja tak miałem na Nokii N79 często (20 km od stacji). Od kiedy zmieniłem na HTC 8S (który widocznie ma lepszą antenę) coraz częściej telefon siedział w 3G.
wladziu pisze:Czy mozna wykorzystywac AERO2 do internetu i jednoczesnie tej samej karty Plusa do odbierania i wykonywania połączen?
Jeśli chodzi o kartę Plusa zalogowaną w UTMS 900 aero² - tak.
Jeśli chodzi o kartę aero² jednocześnie jako kartę do BDI i do rozmów - nie.
Jeśli chodzi o jednoczesną możliwość bycia połączonym z siecią (i np pobierania pliku) i rozmowy głosowej - na kartach Plusa jest to możliwe, o ile jesteś połączony w 3G.
Uwaga: nie myl darmowej usługi BDI z połączeniem się kartą Plusa po UMTS 900.
Darmowy internet (usługa BDI) możliwy jest tylko na karcie aero². Z tej samej karty nie zadzwonisz.
Ustawienia na karcie Plusa są takie same do połączenia się w chyba każdej technologii (nie jestem pewny LTE): APN "internet" i tyle. Na karcie aero² za to APN to "darmowy". Oczywiście, bez cudzysłowu.