• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 58 z 97
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 97

#585160  autor: Rambus
 27 wrz 2012, 20:10
rafmik pisze: BTW - czy ktoś wie, czy można jakoś wymusić w VM roaming przez Orange?
W pracy niestety na VM (Play) mam 3 kreski zasięgu, ale rozmowy prowadzić się nie da (tnie), muszę stawać przy oknie żeby było ok.
Natomiast na służbowym telefonie w Orange problemu nie ma (i dawniej w plusie też nie miałem).
Da się jakoś na sztywno ustawić roaming przez Orange?
Oczywiście, że da się na sztywno ustawić Orange. W telefonie szukasz opcji "Wybór operatora" i zamiast ustawienia "automatyczny" wybierasz "ręczny", "manualny" lub coś podobnego. Telefon wyszukuje dostępne sieci, wybierasz z listy "Orange PL" i gotowe. To taka ogólna instrukcja.

#585165  autor: rafmik
 27 wrz 2012, 20:39
Rambus pisze:
Oczywiście, że da się na sztywno ustawić Orange. W telefonie szukasz opcji "Wybór operatora" i zamiast ustawienia "automatyczny" wybierasz "ręczny", "manualny" lub coś podobnego. Telefon wyszukuje dostępne sieci, wybierasz z listy "Orange PL" i gotowe. To taka ogólna instrukcja.
Dzięki za info :)
Internet też w tej konfiguracji będzie działał?

#585168  autor: msq2
 27 wrz 2012, 20:56
rafmik pisze:
Rambus pisze:
Dzięki za info :)
Internet też w tej konfiguracji będzie działał?
Net działa na play,orange i plus

#585170  autor: NokiaUser
 27 wrz 2012, 21:04
Tak, Internet będzie działał na zasięgu Orange.

#585189  autor: Edmund
 27 wrz 2012, 22:57
Z tego co było powiedziane to w Virgin internet jest wyłącznie dostępny na zasięgu Play.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#585190  autor: kamail86
 27 wrz 2012, 23:07
Edmund, Nie wiem gdzie tak było powiedziane. Ale z tego co potwierdzają wszyscy, którzy testowali internet w VM (w tym również i ja) to internet w VM działa na wszystkich zasięgach do jakich tylko uda się zalogować (nowe numery - Play i Orange, natomiast przeniesione - Play, Orange i Plus).

#585220  autor: ciekawy
 28 wrz 2012, 03:17
kamail86

dlaczego nowe numery działają na zasięgu Play i Orange, a przeniesione na Play, Orange i Plus ?
jest jakaś różnica w technicznej obsłudze numeru przez Virgin ? - jest to gdzieś oficjalnie napisane ?

#585227  autor: NokiaUser
 28 wrz 2012, 07:19
Oficjalnie nie jest to napisane, ale w Virgin Mobile jest zdaje się jakiś błąd, dzięki któremu użytkownicy przenoszący numer do VM mogą korzystać z Play, Plus i Orange, a reszta tylko z Play i Orange.

Jedyne, co mam, to złudzenia, że telepolis.pl na lepsze się zmienia

#585334  autor: rafmik
 28 wrz 2012, 17:48
Mam mały problem:
Chciałem sobie na sztywno ustawić tel w VM, żeby korzystał z roamingu w Orange. Jak z listy operatorów wybieram Orange, telefon próbuje się połączyć i dostaje komunikat: karta SIM nie pozwala na połączenie się z tą siecią...

Telefon to LG Swift GT540.

Coś jest nie tak?

#585416  autor: myslak12
 29 wrz 2012, 11:47
Spróbuj wylączyć i ponownie włączyć telefon

#585480  autor: rafmik
 29 wrz 2012, 17:19
myslak12 pisze:Spróbuj wylączyć i ponownie włączyć telefon
Już chyba rozpracowałem:

Trzeba najpierw wyłączyć dane w roamingu, później wybrać operatora na sztywno i ponownie włączyć dane w roamingu.

Efekt przyjścia w VM z zasięgu sieci Playa na Orange: skończył się problem z zasięgiem (w miejscach gdzie przebywam), spadła prędkość netu (do max 1mbit/s)

#585541  autor: Edmund
 29 wrz 2012, 23:17
rafmik, a kartę VM kupowałeś czy to była karta z przeniesienia numeru?
Co do prędkości do neta - to jest akurat norma że na zasięgu Orange i Plus jest niższa prędkość niż w sieci P4 (czyli operatora Play oraz partnera Virgin Mobile).

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#585543  autor: rafmik
 30 wrz 2012, 00:04
Edmund pisze:rafmik, a kartę VM kupowałeś czy to była karta z przeniesienia numeru?
Co do prędkości do neta - to jest akurat norma że na zasięgu Orange i Plus jest niższa prędkość niż w sieci P4 (czyli operatora Play oraz partnera Virgin Mobile).
Z przeniesienia numeru.

#585556  autor: myslak12
 30 wrz 2012, 08:10
Jeden numer telefonu przeniesiony z simplusa od wczoraj w virgin mobile czas przenoszenia 6 dni .Drugi numer z freem od miesiąca czasu wisi nad przestrzeni między operatorami.

Prawdą jest, że jak się korzysta z numeru z karty zakupionej w virgin mobile to zasięg jest 2 operatorów - play i orange a
jak korzysta się z karty z numeru przeniesionego od innego operatora to zasięg jest
3 sieci - play, orange i plusa.

Troche to niesprawiedliwe i niezrozumiałe?.

#585709  autor: Wulo
 30 wrz 2012, 23:11
Na stronie Virgin Mobile, przy opcji przenoszenia numerów pojawił się komunikat, że jeśli chcemy przenieść do nich numer z sieci FreeM lub Mova proszą przedtem o kontakt do BOK. Bardzo ciekawe ...

#585712  autor: Yoshi
 30 wrz 2012, 23:45
Wulo pisze:Na stronie Virgin Mobile, przy opcji przenoszenia numerów pojawił się komunikat, że jeśli chcemy przenieść do nich numer z sieci FreeM lub Mova proszą przedtem o kontakt do BOK. Bardzo ciekawe ...
To jest ich rada:
Zalecamy przeniesienie numeru najpierw do innego operatora, a dopiero potem do nas - mogą się pojawić problemy techniczne. Po więcej informacji zapraszamy na BOK 799 555 222 :]

Don't let the system get you down...

#585741  autor: Enters
 01 paź 2012, 10:29
No i rozpoczyna się kampania outdoorowa (z facebooka VM):

Obrazek

Ehe aha yhy

#585751  autor: lee
 01 paź 2012, 11:01
No i co to da? Darmowy net był do końca września chyba że przedłużyli tą promocję
A pakiety na net w porównaniu z konkurencją leżą i kwiczą

Do tego wkrótce nowy wirtualny op się szykuje ze stawką niższą niż VM

#585753  autor: Xavi
 01 paź 2012, 11:31
O ile mi wiadomo to darmowy net jest do końca roku. Do końca września trzeba było tylko przenieść numer lub kupić starter.

#585761  autor: lee
 01 paź 2012, 11:55
Xavi, zgadza się o to mi chodziło;)

Moje własne porównanie:
fresh 3pln 25mb

mbank 5pln 100mb + 50mb free z rozliczaniem 1kb

Więc gdzie tu do ludzi z pakietem 25mb za 5pln?
Chyba że pakiet darmowy zostanie na stałe
  • Strona 58 z 97
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 97
  • 1
  • 56
  • 57