• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #585691  autor: PLayer6
 30 wrz 2012, 21:38
Witam

Czy mógłby ktoś obeznany z tematem polecić mi sprawdzony sklep z obudową do Nokii 6303. Znalazłem na Allegro kilka obudów za ok. 40 zł, ale są używane i nie jestem pewien ich stanu wizualnego. Nie chcę też naciąć się na jakiś szajs albo podróbę. Chciałbym oryginalną.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 02 paź 2012, 15:16 przez PLayer6, łącznie zmieniany 1 raz.

#585703  autor: Orfi
 30 wrz 2012, 22:44
Oryginalną to najlepiej w Nokia Care kupić i wymienić, bo niestety inaczej u nich nie ma. Tyle, że to będzie drogie, ale będzie to oryginalna obudowa. Dla przykładu podam, że wymieniałem u nich np. głośniczek w E51- koszt 50 zł. Co, do Allegro to nie mam przekonania odkąd kiedyś szukałem obudowy do Nokii 6310i. 75% ofert to były podróby i to dosyć niskiej jakości, fakt niektóre ładnie wyglądały na zdjęciach. W końcu poszukałem na eBayu i znalazłem oryginalną, tyle, że cena niewiele odbiegała od tej z serwisu Nokii. Moja rada jest taka, jeżeli zamierzasz dłużej użytkować ten telefon, to wymień obudowę w serwisie Nokii a jeżeli krótko, to pozostaje Allegro.

Orfi