mantoch pisze:Ściągnąłem wykaz pozwoleń ze strony UKE. Porównywałem je z mapą na BTSearch i patrze, że wszystko się zgadza jeśli chodzi o ID. Uruchomiłem CellTracka i się załamałem, bo żaden CID się nie pokrywał z powyższymi danymi. Ale jak miał się pokrywać jak ja nie w temacie byłem.
Niemniej czeka mnie bardzo trudne zadanie teraz, bo niby skąd mam wiedzieć skąd dolatuje do mnie, np. taki CID: 20460 (UMTS) czy 14995 (GSM)? Byłem właśnie przekonany, że to te dane, które UKE podaje, a tu niespodzianka.
Nie załamuj się

Żeby dokładnie wiedzieć czy dany CID jest z takiego lub innego BTSa/Noda, czy z takiej, a nie innej nośnej przydaje się fieldtest, tam wymuszasz odpowiednią nośną, podajesz odpowiednie PSC (w 3G), a następnie dopalasz Celltracka i wiesz już jaki to jest CID

. I tak po kolei dla każdego sektora i każdej nośnej (podpowiem, zarówno w Orange jak i TMobile działają po 3 nośne). Roboty od metra ale spoko, powoli się zrobi

Co do Twojego wyobrażenia, iż ID z UKE pokrywa się z CIDami danej stacji - w przypadku TMobile i Orange nigdy tak nie było (wyjątkiem jest tu Polkomtel, gdzie ID stacji pokrywa się z CellID, tyle, że u nich CellID się w kraju powtarza, zaś w Orane i TMobile nie), wszystkie dane, które miałeś w bazie btsearch to ręczna, żmudna "robota" wszystkich łowców BTSów.