• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #585430  autor: piomus6
 29 wrz 2012, 12:47
Witam.Mam pytanko czy to wina sieci czy też telefonu ustawienia jakieś uciekły?Miałem cały czas pikanie w słuchawce jak z kimś rozmawiałem fajne to bo wiedziałem że ktoś się dobija w trakcie prowadzonej rozmowy.Teraz tego nie mam a Plus gsm nawet treści takiej nie podrzuca o połączeniu gdy rozmawiałem z kimś innym.Pozdrawiam i oczekuję na odp.:)
Ostatnio zmieniony 02 paź 2012, 15:16 przez piomus6, łącznie zmieniany 1 raz.
 #585436  autor: Andrzej24
 29 wrz 2012, 13:17
piomus6 pisze:Witam.Mam pytanko czy to wina sieci czy też telefonu ustawienia jakieś uciekły?Miałem cały czas pikanie w słuchawce jak z kimś rozmawiałem fajne to bo wiedziałem że ktoś się dobija w trakcie prowadzonej rozmowy.Teraz tego nie mam a Plus gsm nawet treści takiej nie podrzuca o połączeniu gdy rozmawiałem z kimś innym.Pozdrawiam i oczekuję na odp.:)

Ta usługa nazywa się Połączenie oczekujące. Nie wiem dokładnie czy w Plusie taką usługę da się włączyć poprzez ustawieniach telefonu czy nie, lecz mogę ci parę wskazówek dać co sprawdzić.
1. sprawdź czy masz włączoną sekretarkę. Jeśli tak to ją wyłącz.
2 . Wejdź w ustawienia telefonu i odszukaj ustawienia połączeń i tam powinny być ustawienia do ustawień połączeń oczekujących.
Trudno mi coś więcej pomóc bo nie wiem jaki masz telefon. Jeśli to nie pomoże to jest jeszcze możliwość, że takie ustawienia musi wprowadzić obsługa klienta, więc będziesz musiał zadzwonić do Plusa, jak się nie mylę jest to numer 2601

#585437  autor: piomus6
 29 wrz 2012, 13:26
Ja mam Nokie C5-03 a gdzie ta sekretarka może być ukryta?w oczekujących nic nie mam i nawet nie moge ich wrzucić gdy zajęty na poczte głosową.

#585441  autor: Andrzej24
 29 wrz 2012, 13:46
piomus6 pisze:Ja mam Nokie C5-03 a gdzie ta sekretarka może być ukryta?w oczekujących nic nie mam i nawet nie moge ich wrzucić gdy zajęty na poczte głosową.
Sekretarka nie jest zaszyta w telefonie. To jest usługa, którą daje operator:
Podaję ci kody do sprawdzenia i ewentualnego wyłączenia poczty głosowej
Po wpisaniu kodu naciśnij przycisk połącz lub wyślij.
Sprawdzenie statusu poczty głosowej, *122#
Wyłączenie poczty głosowej, *122*00#
Włączenie poczty głosowej, *122*11#

tu masz dokładniej kody Plusa
A tu masz wszystko usłudze połączenia oczekujące w Plusie

Link:
lik do połączeń oczekujących

#585443  autor: nemo2009
 29 wrz 2012, 13:48
piomus6 pisze:w oczekujących nic nie mam i nawet nie moge ich wrzucić gdy zajęty
Połączenia oczekujące należy włączyć.

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą,najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a póżniej pokona doświadczeniem"

#585632  autor: piomus6
 30 wrz 2012, 13:59
Muszę jednak zadzwonic do BOK bo sam na MixPlus nie mogę nic zdziałać.Jak wybieram wlącz oczekujące wyskakuje komunikat "żądanie nie może zostać spełnione"a na plusonline nie mam takie opcji w usługach.Z góry dziękuję za podpowiedzi:):):)

#585643  autor: Kryniczanin
 30 wrz 2012, 14:53
A w Mix Plus oczekującego nie ma o ile pamiętam.