• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #585140  autor: Alfred!
 27 wrz 2012, 18:33
Witam,

modem będzie używany na całym świecie (dosłownie, w grę wchodzi kilka kontynentów).
Chciałbym więc żeby współpracował z kartami możliwie największej ilości operatorów. Nie uzywałem wcześniej takiego urządzenia dlatego też nie wiem czy poszczególne modele mają różny zasięg, zależy mi na w miarę możliwości dużym zasięgu. Nie wiem też czy trzeba do niego dokupic jakąś antenę lub wzmacniacz dlatego prosiłbym o poradę.

A może ktoś zaproponuje lepsze rozwiązanie jak poradzić sobie z problemem internetu w różnych krajach ? wyznacznikiem są tutaj koszty oraz fakt, że w każdym miejscu będzie on używany maksymalnie kilka dni dlatego też pomyślalem o czyms co wykorzystuje karty lokalnych operatorów.

Pozdrawiam.

#585148  autor: Edmund
 27 wrz 2012, 19:25
Alfred!, napisz w jakich krajach byłby używany - bo np. w USA i Japonii inne technologie albo częstotliwości są używane.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#585158  autor: Alfred!
 27 wrz 2012, 19:55
W Europie Niemcy, Holandia, Włochy, Hiszpania. Egipt, Indie. W Azji będzie troszkę więcej bo począwszy od tajwanu przech chiny, korea i japonia (korea oczywiście południowa). USA po obu stronach panamy, jeśli ma to znaczenie później mogę dopisać konkretne stany.

#585193  autor: poziom
 27 wrz 2012, 23:18
Huawei E352 na pasmo 3g opów gsm działających w usa (850/1900 att i aws 1700/2100 tmo)
Huawei e3131 na pasmo 3g reszty świata (900/2100)

Za dwa sticki zapłacisz nieco ponad 200zł.