• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 57 z 97
  • 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 97

#584380  autor: myslak12
 24 wrz 2012, 10:13
Z przeniesieniami numerów do virgin mobile przeważnie z sieci Plus jest wielki problem.

#584412  autor: Cage
 24 wrz 2012, 13:08
Przenosząc numer od innego operatora na kartę do VM na kartę ,to po aktywacji numeru na karcie SIM jest jakaś początkowa kwota do wykorzystania :?:

Motorola T205 -> Nokia 3210 -> Nokia 3510i -> Nokia 6230i -> Nokia 5230 -> Nokia 6230i -> Nokia 5310 XM-> Nokia 6303i Classic

#584416  autor: DanielR
 24 wrz 2012, 13:26
Z tego, co już tu wcześniej pisaliśmy i z odpowiedzi na mój mail do ich OK, w którym zadałem takie pytanie wynika, że dają (za darmo) 8 zł na start, ważne 30 dni na wychodzące + 60 na przychodzące. Czyli dokładnie tak samo, jak w wypadku nowego zakupionego u nich startera. Ale rzeczywiście, mógłby ktoś jeszcze raz to potwierdzić? :)

#584419  autor: Kryniczanin
 24 wrz 2012, 13:30
Przenosząc numer od innego operatora na kartę do VM na kartę ,to po aktywacji numeru na karcie SIM jest jakaś początkowa kwota do wykorzystania :?:
8 złociszy

#584648  autor: myslak12
 25 wrz 2012, 15:42
Zamówienie, przesłanie i aktywacja micro sim przez BOK przebiegła bezproblemowo.

#584690  autor: rafmik
 25 wrz 2012, 19:54
Ok to ja napiszę:

- Wniosek na www wypełniony w czwartek 13 września
- wysłany został w poniedziałek 17 września
- dotarł do mnie w czwartek 20 września, tego samego dnia został odesłany (wrzucony do skrzynki)
- dzisiaj 25 września - wysyłam maila do VM z pytaniem czy wniosek dotarł itd. Po 20 min mam odpowiedź, że przeniosą mój numer 26 września o godz 2:00.

Więc teoretycznie dzisiaj w nocy. Żadnego powiadamiania via SMS nie dostałem.

Napiszę jutro czy się udało...

UPDATE:
Właśnie dostałem SMSa że przeniosą o północy

#584742  autor: kaspeed
 25 wrz 2012, 22:46
Wygląda że się zaczynają rozbujać z przenoszeniem.coś widze że już jest lepiej niż początkowo. Teraz byle usprawnili odsyłanie( via email) dokumentów..

#584751  autor: Rambus
 25 wrz 2012, 23:25
Ciekawe co z tymi zapowiadanymi pakietami i reklamami. Było nie było wrzesień się kończy...

#584768  autor: słoneczny
 25 wrz 2012, 23:57
Póki co, to jest partyzancka sieć dla wtajemniczonych. :D
Też mam nadzieję, że coś się ruszy w kwestii medialnej.

Co najważniejsze, odczuwam już ten komfort nie przejmowania się pakietami.
Jaka to ulga, mieć telefon i po prostu dzwonić i sms-ować, bez kombinacji alpejskich.

#584899  autor: NokiaUser
 26 wrz 2012, 16:01
Obecnie większość starterów Play ma na górze zacny napis "Play na Kartę", ciekawe czy przerobią też tak starter Virgin Mobile. Przerobili już startery wszystkich głównych taryf, z RBM włącznie, a więc ciekawe czy starter tej sieci też zmodyfikują "pod siebie" i czy właściwie mogą to zrobić...

#584909  autor: rafmik
 26 wrz 2012, 17:34
I jak dodatek to mojego postu wyżej:

Przenoszenie poszło bez problemu :)

Jeszcze wczoraj przed północą tel był zalogowany do plusa, a dzisiaj rano patrzę "brak sieci". Podmieniłem kartę SIM na VM i od razu się zalogowało :)

Połączenia głosowe działały od razu, SMS po jakieś godzinie (nie wiem czemu, wcześniej się smsa nie dało wysłać).
Internet też chodzi ok, i to dużo szybciej jak w Plusie, to czuć przy przeglądaniu www i wyniki speedtest też to potwierdzają :) ( w plusie zwykle miałem 1-1,5Mbit/s, w VM jest 3,5-3,7Mbit/s)

UWAGA TYLKO na pakiet darmowy 250mb mieś do końca roku.
Nie włącza się on od razu po zalogowaniu do VM, trzeba troszkę poczekać (ja zadzwoniłem do BOK i został on uruchomiony od ręki).

Co do BOK - połączenie natychmiastowe, zero czekania na melodyjce :) A w plusie to się nie raz czeka po 30 min...

BTW nie przyszły do mnie zapowiadane SMSy konfiguracyjne, musiałem ręcznie w tel ustawiać wszystko.

#584962  autor: lowermann
 26 wrz 2012, 21:22
Ja swój wniosek wysłałem 17 września, dzisiaj przyszły dokumenty wraz z kartą sim, 27 sierpnia go wysyłam. Oczywiście obowiązuje mnie miesięczny okres wypowiedzenia więc zobaczymy czy, i jak to się potoczy.

#585090  autor: Antytandeciarz
 27 wrz 2012, 14:34
A u mnie informacji o próbie połączenia jak nie było, tak w dalszym ciągu nie ma. Biedacy, dalej nie wiedzą jak włączyć tą podstawową przecież u każdego operatora usługę. Może powinni zwrócić się z tym problemem do wróżki. :smt073

#585114  autor: ukefake
 27 wrz 2012, 16:46
Antytandeciarz, to ja mam pewien pomysł który może zadziała. proponuję przenieść numer na chwilę do innego opa a za chwilę wrócić do VM. trochę zachodu jest, ale gorzej raczej już nie będzie.

#585129  autor: Antytandeciarz
 27 wrz 2012, 17:50
ukefake pisze:Antytandeciarz, to ja mam pewien pomysł który może zadziała. proponuję przenieść numer na chwilę do innego opa a za chwilę wrócić do VM. trochę zachodu jest, ale gorzej raczej już nie będzie.
Pomysł na pewno dobry. Należałoby przy tym mieć nadzieję, że przy powtórnym przekierowywaniu nie spieprzą czegoś innego. :smt120

Jeśli chodzi o mnie, to na razie się wstrzymam. Są na forum informacje nt. wejścia na polski rynek Vectone Mobile. Jeśli byłyby prawdziwe, to nie bardzo widzę dalszą działalność Virgin Mobile. :violent3:

#585131  autor: SomalijskiWluczega
 27 wrz 2012, 18:03
Antytandeciarz pisze: Jeśli chodzi o mnie, to na razie się wstrzymam. Są na forum informacje nt. wejścia na polski rynek Vectone Mobile. Jeśli byłyby prawdziwe, to nie bardzo widzę dalszą działalność Virgin Mobile. :violent3:
Jeśli chodzi o virgin mobile to wystarczy że obniżą stawkę do 10-9gr/min brutto do wszystkich polskich sieci i dadzą darmowe nielimitowane rozmowy i smsy wewnątrz virgin mobile.
Czym byłaby wtedy Virgin lepsza od Vectone mobile??
Otóż Virgin ma naliczanie sekundowe a Vectone minutowe...

#585138  autor: drcox
 27 wrz 2012, 18:24
SomalijskiWluczega pisze:dadzą darmowe nielimitowane rozmowy i smsy wewnątrz virgin mobile
Tak, już wszyscy pędzą do dziewicy z tego powodu od swojego operatora z którym mają darmowe rozmowy z 7/14mln klientów.

#585143  autor: user_delete19
 27 wrz 2012, 18:47
drcox pisze:Tak, już wszyscy pędzą do dziewicy z tego powodu od swojego operatora z którym mają darmowe rozmowy z 7/14mln klientów.
Nie, ale! to byłby atut in plus, bo samo 'tanio do wszystkich' może się rozbić o skały '10gr to drogo na godzinne pogadusy z połowicą' ;P

#585154  autor: DanielR
 27 wrz 2012, 19:44
SomalijskiWluczega pisze:Otóż Virgin ma naliczanie sekundowe a Vectone minutowe...
A skąd takie info? Poproszę źródło. :?

#585155  autor: rafmik
 27 wrz 2012, 19:48
SomalijskiWluczega pisze:
Antytandeciarz pisze: Jeśli chodzi o mnie, to na razie się wstrzymam. Są na forum informacje nt. wejścia na polski rynek Vectone Mobile. Jeśli byłyby prawdziwe, to nie bardzo widzę dalszą działalność Virgin Mobile. :violent3:
Jeśli chodzi o virgin mobile to wystarczy że obniżą stawkę do 10-9gr/min brutto do wszystkich polskich sieci i dadzą darmowe nielimitowane rozmowy i smsy wewnątrz virgin mobile.
Czym byłaby wtedy Virgin lepsza od Vectone mobile??
Otóż Virgin ma naliczanie sekundowe a Vectone minutowe...

I do tego zostawili tą promocję 250MB miesięcznie bez opłat...

Ciekawe ;) W simplusie miałem telefon 12 lat (!!!), wczoraj przeniosłem się do VM, a tutaj pojawia się lada moment lepsza oferta Vectone ;) Pewnie i tak w VM poczekam do końca roku (dopóki będzie darmowy net) a później na nowo się porówna oferty.
W końcu 1 stycznia wyrównuje się MTR.

A co by nie mówić VM (play), ma dużooo gorszy zasięg od plusa :(

BTW - czy ktoś wie, czy można jakoś wymusić w VM roaming przez Orange?
W pracy niestety na VM (Play) mam 3 kreski zasięgu, ale rozmowy prowadzić się nie da (tnie), muszę stawać przy oknie żeby było ok.
Natomiast na służbowym telefonie w Orange problemu nie ma (i dawniej w plusie też nie miałem).
Da się jakoś na sztywno ustawić roaming przez Orange?
  • Strona 57 z 97
  • 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 97
  • 1
  • 55
  • 56
  • 57