• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 24 z 31
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 31

#584636  autor: slawekt
 25 wrz 2012, 14:26
mPablo pisze:No i teraz rozkładają ręce. Że czekają na odpowiedź z Polkomtela. A Polkomtel twierdzi, że wniosek do nich nie dotarł. Już poruszam niebo i ziemi
Ja w akcie rozpaczy i bezsilności zrobiłem "inny numer" :-)
W moim przypadku od piątku 21.09.2012 nic się nie wydarzyło... Skoro ani Play, ani Polkomtel nie mogą nic zrobić (czyli namierzyć mojego wniosku), to złożyłem dzisiaj wniosek o przeniesienie do Tmobile.
Sam jestem ciekawy, co z tego wyjdzie.

#584640  autor: amigo007
 25 wrz 2012, 14:48
Panowie ale przyznajcie tak szczerze, po co wam po tyle numerów? W waszym przypadku to chyba tylko "sztuka dla sztuki". Przyznajcie sie nudzi wam się. Rozumiem można mieć 1,2 no 3 numery (chociaż nie wiem po co). Ale wielu z was ma po 10-20 simów. To już jest gruba przesada i komórkowe uzależnienie :-)

#584641  autor: Taczian
 25 wrz 2012, 14:57
amigo007, takie hobby. Jeden zbiera znaczki a ktoś inny karty SIM (numery).

#584652  autor: amigo007
 25 wrz 2012, 15:49
Ok niech wam będzie na zdrowie 8) Ja mam 2 numerki i używam albo jednego, albo drugiego. A właściwie przez większość czasu to jeden z nich jest w użyciu. Dopiero mam w planach przesiadkę na drugi numer :-)

#584692  autor: KR2615
 25 wrz 2012, 19:58
Dzięki za linka. Numer FreeM > VM nie przechodzi. Puściłem zgłoszenie do Prezesa UKE.

#584695  autor: Taczian
 25 wrz 2012, 20:18
osachorzow, dzięki za informację! Właśnie przełożyłem karte FreeM do poczciwej 3310 i się loguje do Plusa. Dostałem SMSa z Play o treści "PLAY: Twój operator zgłosił problem z przeniesieniem numeru i proces został przerwany. Skontaktuj się z nim i odwiedź Salon Play aby wznowić proces". Chyba dla pewności odwiedzę T-mobile lub Orange;-) Czyli jeszcze nie wszystko stracone :-)

#584701  autor: osachorzow
 25 wrz 2012, 20:33
Taczian, sprawdź jeszcze na stronie mnp Play czy sprawa zakończona, jak nie to idź najpierw do play ją ubić a potem do operatora który radzi sobie z przenoszeniem numeru.

PS. Przy tej masowej migracji integruje się społeczność (byłych) FreeMowców ;) lepiej późno niż wcale :D

#584719  autor: NokiaUser
 25 wrz 2012, 21:19
Nabijacie sobie minuty na kartach Play z kart FreeM, tylko że one są na 30 dni, jak je przedłużacie?

Jedyne, co mam, to złudzenia, że telepolis.pl na lepsze się zmienia

#584721  autor: Taczian
 25 wrz 2012, 21:27
osachorzow, sprawa wygląda, jak na screenie poniżej. Kusi mnie, żeby jednak przenieść ten numer do Play, ale już z forumową instrukcją jakiego operatora mają wybrać we wniosku :-) A ktoś z Was przenosił do T-mobile lub Orange? Poszło bez problemu?
PS. Polacy przeważnie się integrują przy okazji większego problemu no i %
PS2. 2,5 roku temu pomagałeś mi przy przenoszeniu numeru z Tak-Taka (ś.p darmowe startery) do Play, numer ten stał się moim głównym. Jak to się mówi, pamiętam i nie zapomnę okazanej pomocy.

Obrazek

#584724  autor: osachorzow
 25 wrz 2012, 21:43
Taczian, nie jestem pewien jak to wygląda globalnie tzn. czy wiszący wniosek pod tym numerem (mimo że z P4 do Polkomtel) nie blokuje Ci przenoszenia z CP TELEKOM do np. PTC. Ja bym tam najpierw wpadł do Play żeby ubili wniosek i zakończyli sprawę w swoim systemie. Ale może nie ma to znaczenia ;) Ja jak pytałem o możliwość ubicia wniosku to dawca i biorca twierdził że już za późno... bo dawca numer już wtedy wyłączył.

To ja się też pochwalę zrzutem (polecam lekturę dat):

Obrazek

Ogólnie przenoszenie z FreeM to loteria jakich mało... w totolotku trafienie piątki jest chyba pewniejsze ;) Ja to poznałem telefonicznie już chyba cały zespół pierwszej pomocy siemianowickiej delegatury UKE ;)

PS. Ta.. po % to czasem integracja kończy się ingerencją służb mundurowych ;)
PS2. To się ciesze że pomagałam (mam nadzieję że skutecznie) bo te startery z prefiksem 602 były naprawdę fajne ;)

#584743  autor: ukefake
 25 wrz 2012, 22:50
Taczian, przenosiłem nr z freem do heyah w jeden dzień i było bez problemu*

* - pod warunkiem, że karta ma ważne wychodzące

osachorzow, mimo ze numeru nie ma ani dawca ani biorca i zapewne wisi gdzieś w odmętach systemu to mimo tego czy próbowałeś składać nowy wniosek u któregoś z W3??? może coś zadziała, a przynajmniej nie powinno zaszkodzić...

#584750  autor: osachorzow
 25 wrz 2012, 23:23
ukefake, właśnie dlatego że numer gdzieś zaginął w odmętach systemu wolę nie generować dodatkowego sztormu w postaci kolejnego wniosku - system mógłby tego nie udźwignąć ;) Numer nie działa od ponad miesiąca więc czas dla mnie nie ma już znaczenia, poczekam na pozytywne - mam nadzieję - zakończenie sprawy w UKE.

#584764  autor: Edmund
 25 wrz 2012, 23:43
NokiaUser, minuty można przedłużyć nabijając w trakcie tych 30 dni co najmniej jedną minutę promocyjną (czyli prowadząc rozmowę z innych sieci niż Play przez co najmniej 2 minuty).

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#584767  autor: slawekt
 25 wrz 2012, 23:52
osachorzow pisze:czy wiszący wniosek pod tym numerem (mimo że z P4 do Polkomtel) nie blokuje Ci przenoszenia z CP TELEKOM do np. PTC. Ja bym tam najpierw wpadł do Play żeby ubili wniosek i zakończyli sprawę w swoim systemie.
Mój "wiszący" wniosek od 21.09.2012 (dawca numeru według systemu P4 = Polkomtel) został ostatecznie wyjaśniony. Odrzucony. Play w SMS'ie prosi o wizytę w salonie Operatora. Tylko, że Plus ma to gdzieś :-( Nie widzą wniosku, bo zapewne nie ich numer.
Prośby o "ubicie" wniosku w Play w moim przypadku całkowicie bezskuteczne... Tylko odsyłanie z BOK do salonu i w drugą stronę :-(
Za to z Tmobile dostałem SMS'a, że wniosek przyjęty. Tylko nazwa firmy w systemie PTC to nie osławiony CP Telekom, tylko zupełnie inna (podana powyżej w niniejszym wątku), lecz jak widać to nie przeszkadza. I wygląda na to, że lider przenoszenia numerów P4 ma kłopoty inni operatorzy zaś nie...
Ale i tak wszystko okaże się jutro :-) Jak mój numer "obudzi" się w Tmobile, to sprawa będzie w 100% jasna.
Ostatnio zmieniony 26 wrz 2012, 00:08 przez slawekt, łącznie zmieniany 1 raz.

#584770  autor: kwistas
 26 wrz 2012, 00:07
U mnie też jest na stronie mnp Play "Witamy w Play", ale karta Playa nie loguje się do sieci, zobaczymy czy karta się zaloguje po godzinie 3, w końcu są dni robocze więc powinni się szybciej uwinąć.

Edit: gdzieś w okolicach godziny 0:45 karta Playa zalogowała się do sieci. Reasumując 24 złożony wniosek, godzinę później wyznaczony termin oddania numeru na 25 września w nocy z 25 na 26 września numer już w Play. Poszło jednak szybciej niż się spodziewałem :D

#584778  autor: KR2615
 26 wrz 2012, 07:20
To miałeś duże szczęście kwistas, bo u mnie na stronie PLAYa pokazują się trzy zielone trójkąty, termin przeniesienia wyznaczony na 22 wrzesnia, a karta nie loguje się do żadnej sieci! Dzowniąc na numer mam komunika, że nie ma takiego numeru. Oczywiście sprawa poszła do UKE

#584824  autor: kwistas
 26 wrz 2012, 10:26
Ja wypełniłem wszystkie rubryki na tej stronie co podał oni Edmund, więc może to usprawnilo przeniesienie, zapewnie w jakimś stopniu numer dowodu może się do tego przyczynił.

#584853  autor: Edmund
 26 wrz 2012, 12:52
Ja wypełniałem bez dowodu i też bardzo szybko wszystko poszło. Jedynie można się przyczepić do tego że przez weekend się nie logował numer, ale to prawdopodobnie wina tego że FreeM wyłączyło numer zbyt wcześnie, albo Play nie włącza numeru w nocy z piątku na sobotę.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#584863  autor: Taczian
 26 wrz 2012, 13:28
Reasumując: chcąc przenieść numer z FreeM do Play operator biorca we wniosku musi zaznaczyć, że dawcą jest Mova? (domyślnie im sie pojawia, że to Polkomtel). Dzisiaj postaram się to wytłumaczyć w salonie...
  • Strona 24 z 31
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 31
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24