• Wszystko, co związane z Androidem
Wszystko, co związane z Androidem
  • Strona 12 z 12
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12

#556586  autor: Vieslav
 26 maja 2012, 12:10
Xavi pisze: Ile "kliknięć" trzeba wykonać aby zakończyć połączenie :D ? Chodzi mi o to że wybierając nr zapisany w książce telefonicznej kończę rozmowę i... właśnie i co? Najpierw zakończ połączenie, jak to zrobię jestem na ekranie książki tak, kolejne kliknięcie wracam do menu, kolejne kliknięcie wracam na pulpit i dopiero blokowanie ekranu zgadza się? To chyba co najmniej cztery kliknięcia aby zakończyć rozmowę, tak? Jest taka możliwość aby kończąc rozmowę nacisnąć zakończ i zostać od razu przeniesionym na pulpit i blokować ekran bez tego całego klikania? Dzięki.
Możesz kliknąć "zakończ" i od razu wygasić ekran. Po wybudzeniu telefonu zobaczysz książkę telefoniczną. Możesz też wcisnąć środkowy przycisk, powrócisz do pulpitu, książka zostanie zawieszona w pamięci.

#566111  autor: babeo
 07 lip 2012, 14:23
Słuchajcie ile zajmuje Wam na telefonie Opera Mobile 12? Sam program. Bez danych?

#566133  autor: user_delete19
 07 lip 2012, 16:01
OM12:
tot: 33.69,
app 24,65

dla porównania opera mini next:
tot 2.2
app: 1.45

;)

#566691  autor: best
 10 lip 2012, 18:41
babeo pisze:Słuchajcie ile zajmuje Wam na telefonie Opera Mobile 12? Sam program. Bez danych?
Na karcie pamięci: 348 kb
W pamięci telefonu: 24,95 MB
:D

#583806  autor: babeo
 21 wrz 2012, 11:55
Takie laickie pytanie, ale co tam :P

mam na telefonie podpięte konto google, ale chcę zmienić telefon i przenieść z sobą adres gmail. To czy w takim razie w 'starym' telefonie przywrócić ustawienia fabryczne (wymazać wszystko), a w nowym przy rejestracji podać ten adres wzięty ze 'starego' telefonu? Będę wtedy musiał na nowym ściągać na nowo wszystkie aplikacje?

Żeby na 'starym' telefonie uruchomić android market to najlepiej założyć jakiś dowolny adres na gmailu i podłączyć?

#583882  autor: orson_dzi
 21 wrz 2012, 17:46
babeo pisze:w nowym przy rejestracji podać ten adres wzięty ze 'starego' telefonu?
No tak.
babeo pisze:Będę wtedy musiał na nowym ściągać na nowo wszystkie aplikacje?
Wypadałoby. Ale te płatne powinny być już darmowe. Poza tym w Google Play jest zakładka z wszystkim pobranymi przez Ciebie aplikacjami i można to wszystko łatwo ogarnąć.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#583892  autor: Xavi
 21 wrz 2012, 18:13
Mam taki problemik. Przy pierwszym uruchomieniu chciałem zalogować się na konto google i telefon wisi już pół godziny! Jest komunikat aby czekać bo może to potrwać kilka minut. Problem w tym że nie raz już przy innych telefonach tak robiłem i po chwili góra dwóch minutach było ok.
Czy problem może być związany z tym że loguje się no konto pocztowe to samo co zawsze natomiast z innego numeru telefonu niż do tej pory i z innej sieci? Czy to konto jest na stałe już przypisane do danego nr tel i nie da się zalogować z innego? Co z tym fantem można zrobić?

#583893  autor: orson_dzi
 21 wrz 2012, 18:22
Problem może być z telefonem. Zrób reset wszystkiego. U mnie już drugi Android nie potrafi się zalogować na konto po pierwszym uruchomieniu. Właśnie go resetuję, mam nadzieję, że ruszy.

#584104  autor: Xavi
 22 wrz 2012, 15:38
Dzięki pomogło. Teraz inne pytanko. Czy jest jakaś szansa i możliwość aby serwis samsung wgrał czysty niebrandowany soft zamiast tego operatorskiego? Jeśli tak to czy coś ściemniać np o niestabilnym działaniu czy poprosić wprost o wgranie nawet za opłatą takiego softu, da radę coś z tym zrobić?

#584108  autor: get
 22 wrz 2012, 15:58
Xavi, można zrobić samemu w bardzo łatwy sposób :)
15 min ze ściągnięciem, zabawą z Odin i masz niebrandowany soft

#584114  autor: Xavi
 22 wrz 2012, 16:30
I nie mam gwarancji!
Gdzie mogę znaleźć jakiś poradnik co i jak dla nie kumatych?

#584153  autor: orson_dzi
 22 wrz 2012, 19:32
I nie mam gwarancji!
Masz. Samsung na to pozwala. Ale trzeba Multiloaderem.
W serwisie jak trafisz na człowieka, to też Ci to zrobbą.

#584235  autor: Xavi
 23 wrz 2012, 12:08
Może masz rację ale na infolinii samsunga twierdzą że wgranie niebrandowanego softu w telefonie od operatora oznacza utratę gwarancji.

#584270  autor: get
 23 wrz 2012, 15:16
Xavi, od dawna wiadomo, że na infolinii uzyskasz sprzeczne informacje na ten sam temat. Gdybyś zadzwonił drugi raz to kolejna osoba powiedziałaby, że nie ma to żadnego wpływu, a za trzecim razem - nie ma takiej możliwości :-D

Jedyną rzeczą udowadniającą Ci, że nie traci się gwarancji po wgraniu niebrandowanego softu jest zapis warunków gwarancji i/lub różne wątki na forach na powyższy temat.

Samsung nawet bootloadera nie blokuje :-D Przykładowo w Sony\Sony Ericssonie trzeba odblokować bootloader, by wgrać jakikolwiek inny soft. Na ich stronie jest specjalny generator kodów do odblokowania bootloadera.

PS: Tak na przyszłość. Infolinia jakakolwiek by niebyła daje najmniej rzetelne informacje w całej galaktyce :smt005
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12