• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.

Popieracie chińskie podróbki telefonów?

Tak.
Brak głosów
0%
Nie.
7
100%
 #584174  autor: chmarza
 22 wrz 2012, 21:31
Witam, od niedawna bo w sumie od dwóch dni jestem posiadaczem, jakby to nazwać "Chińskiej podróbki nokii N9". I jest tam problem. Cieszy mnie to, że ma wbudowane w sobie aż siedem systemów, ale nie w tym sprawa. wolna pamięć wbudowana to zaledwie 900kb. A chciałbym trochę więcej i mam putanie do was, czy da radę jakoś pod usb usunąć 4 systemy, które mi się nie podobają (wazne, by został tylko meego i jeden z innych. Albo jakiś innysposób na powiększenie pamięci? :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: [/b]
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2012, 11:12 przez chmarza, łącznie zmieniany 1 raz.

#584179  autor: UndiscloseD
 22 wrz 2012, 22:07
chmarza,
Nie wiem czy ktokolwiek z tego forum bedzie w stanie Ci pomoc, bo jest to grupa telefonow raczej malo popularna wiec malo kto ma takie cuda techniki. Zamiast czekac tutaj na odpowiedz, ktora moze sie pojawi, a moze nie to proponowalbym Ci przegladnac fora poswiecone chinskim podrobkom.
BTW., a nie ma mozliwosci rozszerzenia pamieci kartami micro sd, np.?

#584181  autor: user_delete34
 22 wrz 2012, 22:19
chmarza pisze:wazne, by został tylko meego
A jest tam chociaż? To nie jest czasem wszystko to samo a pod innym motywem? Bo mi się zdaje, że to wszystko android ze zmienionym launcherem (?) i czymś tam jeszcze może być.
Wow, co ankieta. Ostatnio zgłosiłem kilka oszustw na allegro. Wyglądało to chociaż jak N9? Czy miało napisane N9 u góry?

#584187  autor: Maniiiek
 22 wrz 2012, 23:42
A te systemy to jakie są?

B-brand - unikaj jeśli nie znasz prawdziwego producenta.

#584190  autor: Forest150
 23 wrz 2012, 00:16
Oj... To jest trudny temat bo normalnie bym proponował hard reset albo wgranie OS`a czystego ale jak to jest "chińszczyzna" to trudno o jakieś zabiegi systemowe... :roll:

Jeśli Ci pomogłem, kliknij "pomógł"

#584215  autor: chmarza
 23 wrz 2012, 11:05
Systemy: Meego, Cycle Dailing, Iphone, Gear, Matrix, X_Tracks, List.
Tak, To jest to. Ma napis n9 i nokia.
Tylko problem troch z kartąpamięci, bo chyba da się rozszerzyć ale tam jest taka granica, że karta 2gb to chyba za mało czy coś i jej nie czyta a maxymalnie uciągnie 16gb kartę.

#584222  autor: Maniiiek
 23 wrz 2012, 11:13
chmarza pisze:Systemy: Meego, Cycle Dailing, Iphone, Gear, Matrix, X_Tracks, List.
No to Cię zmartwię, bo tam na pewno nie ma iOS (iPhone), a o pozostałych poza MeeGo nawet nie słyszałem. Najprawdopodobniej nawet nie istnieją. Wątpię czy masz tam w ogóle MeeGo. Najprawdopodobniej jest jak Markadiusz napisał:
Markadiusz pisze: Bo mi się zdaje, że to wszystko android ze zmienionym launcherem
Chociaż ja stawiam na to, że tam i nawet Androida nie ma tylko ten sam syfiasty soft co w każdym innym tanim chińczyku z dotykowym ekranem.

B-brand - unikaj jeśli nie znasz prawdziwego producenta.

#584223  autor: orson_dzi
 23 wrz 2012, 11:13
Markadiusz pisze:To nie jest czasem wszystko to samo a pod innym motywem?
Pewnie tak i nic się nie da z tym zrobić.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)