• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #583463  autor: mateusz666
 19 wrz 2012, 18:51
Witam.

Mam taki problem. Otóż, jakieś 10 minut temu dostałem 3 smsy pod rząd z jednorazowym hasłem dostępu do iBOA. Dodam, że w tym czasie ani ja anie nikt z moich domowników nie był przy komputerze. Czy jest to możliwe, aby przez jakiś błąd techniczny T-mobile sama wysłała te esemesy? Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem

Pozdrawiam serdecznie.
Ostatnio zmieniony 22 wrz 2012, 12:53 przez mateusz666, łącznie zmieniany 1 raz.

#583490  autor: Edmund
 19 wrz 2012, 20:50
Możliwe że ktoś się próbował na Twoje konto zalogować, albo błędnie wpisał numer telefonu.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#584008  autor: ganc2
 22 wrz 2012, 03:41
tak, ostatnio w T-Mobile jak i w Heyah ułatwili logowanie się do IBoA/selfcare.
Dawniej wszystko było lepiej zabezpieczone, trzeba było podać numer telefonu i 4 ostatnie cyfry kodu PUK, teraz można praktycznie wpisać jakikolwiek numer (jeśli ktoś sobie tego nie przestawił, a twój temat świadczy, że tego nie zrobiłeś) i można kogoś zaspamowywać SMSami 8) nawet informowali o tym smsem, że upraszczają logowanie :| moim zdaniem poważny błąd z ich strony
można oczywiście ustawić sobie "twarde" logowanie, po zalogowaniu co nie zmienia faktu że PTC dała z tym ciała po całości. Poniżej prezentuję ci co musisz przestawić, w BOU T-Mobile pewnie wyglada to podobnie
Obrazek
(kliknij na miniaturę, by powiększyć)