• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #583996  autor: demonn
 22 wrz 2012, 00:33
Witam

Zakładam temat, bo na polskich stronach po kilku godzinach szukania nie udało mi się znaleźć podobnego problemu.

W telefonie podczas uruchamiania przeglądarki standardowej (made by Nokia) pojawił mi się komunikat o możliwości aktualizacji tejże przeglądarki - potwierdziłem aktualizację. Nie pamiętam wersji z jaką na jaką się zaktualizowało. Po ściągnięciu nowej wersji i zainstalowaniu automatycznym wyskoczył komunikat, że ta wersja przeglądarki jest "błędna dla tego telefonu" lub "jest nie obsługiwana", dokładnie nie pamiętam. W każdym razie w chwili obecnej nie mam możliwości uruchomienia przeglądarki standardowej - po kliknięciu w ikonę na menu "Internet" nic się nie dzieje.
Dokonałem jak dotychczas:
1) cold reset *#7370#
2) aktualizacji softu z 11.56 na 11.81

W obu przypadkach nic nie pomogło. Jak była cisza po kliknięciu "internetu" tak jest nadal.

Czy ktoś ma jakąś radę jak przywrócić poprzednią wersję tej przeglądarki lub zainstalować jakąś poprawną wersję dla tego telefonu?

pozdrawiam
demonn
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2012, 11:05 przez demonn, łącznie zmieniany 1 raz.

#584011  autor: NokiaUser
 22 wrz 2012, 04:58
Możesz pobrać przez komputer Operę Mini i przez kabel USB wrzucić na telefon i zainstalować. :)

Jedyne, co mam, to złudzenia, że telepolis.pl na lepsze się zmienia

#584061  autor: dario321
 22 wrz 2012, 12:20
demonn pisze:2) aktualizacji softu z 11.56 na 11.81
czy przywracana byla kopia zapasowa??

#584217  autor: orson_dzi
 23 wrz 2012, 11:06
Daruj sobie przeglądarkę Nokii, bo tego nie da się używać. Wrzuć sobie Operę i po problemie.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#584593  autor: demonn
 25 wrz 2012, 10:23
dario321 pisze:
demonn pisze:2) aktualizacji softu z 11.56 na 11.81
czy przywracana byla kopia zapasowa??
Gdybym miał kopię zapasową, to pierwsze co bym zrobił, to ją przywracał :)

[ Dodano: 2012-09-25, 10:27 ]
Operę mam, ale jakąś starą wersję chyba i nie potrafię się zalogować na strony banków. Choć sądząc po OSie (albo jego braku), to być może nawet środowisko na to nie pozwalać lub brak przeglądarek, dzięki którym można nawiązać połączenie z https.

Napisałem do supportu Nokii - odpisali, że problem zostanie rozwiązany prawdopodobnie przy kolejnej aktualizacji softu.

Dostałem także linki od nich do Opery i UC browser.

Dzięki za zainteresowanie tematem.

#584601  autor: dario321
 25 wrz 2012, 11:04
demonn pisze:Gdybym miał kopię zapasową, to pierwsze co bym zrobił, to ją przywracał
a to nie zawsze jest wlasciwe :wink:

#584663  autor: demonn
 25 wrz 2012, 16:29
dario321 pisze:
demonn pisze:Gdybym miał kopię zapasową, to pierwsze co bym zrobił, to ją przywracał
a to nie zawsze jest wlasciwe :wink:
Nigdy niewiadomo co jest 100% właściwe :-P W tym przypadku niewłaściwym było aktualizowanie tej przeglądarki, tylko skąd mogłem wiedzieć, że nokia proponując upierdliwie aktualizację oferuje coś niewłaściwego...

#585714  autor: Przemo19890
 01 paź 2012, 00:11
Mam dokładnie ten sam problem :/ Pewnego poranka dostałem komunikat o możliwości aktualizacji przeglądarki w telefonie, zrobiłem to i od tamtej pory (ok. 2 tygodnie) nie działa mi Internet :( Nie pomaga reinstall softu za pomocą komputera. Przyzwyczaiłem się do tej "standardowej" przeglądarki i mam nadzieję, że naprawią to w kolejnej aktualizacji oprogramowania...

#585724  autor: nemo333
 01 paź 2012, 07:21
Nie naprawią bo przeglądarka siedzi w nieaktualizowanej części softu :P Możesz wgrać od nowa cały FW tylko że stracisz dane z pamięci telefonu, musisz porobić backupy SMSów, kontaktów, zdjęć. Jbc -> Google i wgrywanie FW przez Phoenixa, musisz wgrać w trybie Refurbish.

#585832  autor: Przemo19890
 01 paź 2012, 17:17
nemo333 pisze:Nie naprawią bo przeglądarka siedzi w nieaktualizowanej części softu :P Możesz wgrać od nowa cały FW tylko że stracisz dane z pamięci telefonu, musisz porobić backupy SMSów, kontaktów, zdjęć. Jbc -> Google i wgrywanie FW przez Phoenixa, musisz wgrać w trybie Refurbish.
Zrobiłem tak i już jest ok :) Trochę spinałem, ale wszystko się udało, zrobiłem wcześniej kopię danych, przywróciłem ją, a przeglądarka działa tak jak kiedyś ;D
Dzięki ;)