• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #583326  autor: forrelsc
 19 wrz 2012, 10:13
Hej,

Zna ktoś darmowy program do wysyłania sms przez internet za pomocą telefonu? qorangesms i gotext nie działają. Proszę bardzo o pomoc i instrukcje w instalacji.
Ostatnio zmieniony 23 wrz 2012, 11:03 przez forrelsc, łącznie zmieniany 1 raz.

#583442  autor: NokiaUser
 19 wrz 2012, 17:26
Co to znaczy, że GoText nie działa? Nie można wysyłać SMS-ów, pobiera pieniądze z konta? Jaką masz wersję?
Jeśli GoText ci nie działa, spróbuj programu o nazwie GoChat. Do jakiej sieci mają być te SMS-y? Do wszystkich? A może tylko do jednej, np. do Orange? Pytam o Orange, bo znalazłem widget na Symbiana o nazwie "Bramka SMS Orange".

#583476  autor: forrelsc
 19 wrz 2012, 19:50
Z GoText nie można wysłać smsów. Niby skonfigurowałem, ale wyskakuje błąd.

Smsy najlepiej do wszystkich, ale mogą być tylko do Orange. qorangesms ma problem z połączeniem i wyskakuje błąd połączenia. Wpisałem tam login i hasło i nic.

Co byś mi polecił najlepszego do wysyłania smsów?

[ Dodano: 2012-09-19, 20:55 ]
gotext skonfigurowałem wg strony gotext: http://www.gotext.org/pub/pl-orange.php

i wyskakuje błąd: Error i service answer. Miałem wersję 2.3.1

#583642  autor: NokiaUser
 20 wrz 2012, 15:20
forrelsc, a może pobierz polską wersję 2.3.1 stąd, może właśnie ta wersja zadziała. Albo spróbuj innych programów, np. GoChat (jest to komunikator i podobno posiada bramki SMS) lub ten widget, który pozwala wysyłać SMS-y do Orange.

Jedyne, co mam, to złudzenia, że telepolis.pl na lepsze się zmienia

#583741  autor: forrelsc
 20 wrz 2012, 22:56
Już zainstalowałem te aplikacje z Twoich linków. Widget sms orange nie chce się połączyć: "Przeglądarka nie może połączyć z witryną", a przecież wszystko mam skonfigurowane.

A gotext niby wysyła, ale jest cały czas w stanie wysyłania i nikt nie dostaje wiadomości :-( Cóż począć :-(

[ Dodano: 2012-09-24, 07:58 ]
Próbuje i próbuje i wyskakuje mi "błąd podczas odpowiedzi z serwera" przy goText, a jak wpisałem inaczej numer w QORangeSMS, to pojawia się komunikat "nie uzyskano JSESSIONID", a widget smsorange w ogóle nie łączy się z siecią, jakby strona tam podana, nie istniała.

Proszę o pomoc.