Maniek99 pisze: O ile miałbyś 4000, a nie np. 2000, bo przecież widełek teraz praktycznie niema.
Ja mam freedom 6mb/s, czyli obowiązują mnie widełki 2496 -7416. Od późnej wiosny do wczesnej jesieni stabilnie jest na 6200-6600, poza ekstremalnymi przypadkami typu większe święta, gdy cała rodzina zasiada do kompa. Pełne 6mb/s też osiągnę, ale od północy do około 17:00, potem margines spada i pojawiają się błędy. FYA, w zimie to czasem i 200% nie wystarcza, żeby linia była stabilna. Są ekstremalne przypadki, że potrzebuje około 20dB marginesu (np okres świąteczny).
Maniek99 pisze: A tak w razie potrzeby ustawiasz sobie target np. +200% i linia jest stabilna.
W razie potrzeby to ja sobie ustawiam, ale reszta domowników nie ma pojęcia nawet skąd internet się bierze

. Ma być i koniec. A wieczorami jak się zaczynają różne jajca dziać z linią to nie jest tak fajnie. Jak widzę, że strony się źle ładują to się bawię.
zoltan666 pisze:
DSL Mode: ADSL2+
DSL Channel: FAST
DSL Upstream Rate: 637 Kbps
DSL Downstream Rate: 4959 Kbps
Down up
DSL Noise Margin: 16.4 dB 20.8 dB
DSL Attenuation: 36.0 dB 11.2 dB
DSL Transmit Power: 19.1 dBm 12.3 dBm
6mb/s poleci na pewno, być może nawet 8mb/s, zależy od stanu linii. Możesz spróbować przełączyć się z ADSL2+ na G.DMT i pokazać parametry?