• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#582649  autor: TheArt
 16 wrz 2012, 14:41
Markadiusz pisze:
TheArt pisze:Orange Free na Karte best
67 GB/270 zł na chyba rok ważności
o dżisas, gdzie to chcą takie kwoty?

#582651  autor: Maniek99
 16 wrz 2012, 14:49
@Markadiusz
Kwestia przetwarzania tych danych w locie to już inna para kaloszy.
Bo sama obsługa procesu transferu wymaga góra kilkuset MHz i to jeszcze zależy na ile jest to sprzętowo/programowo zrealizowane.

#582709  autor: piotrzet
 16 wrz 2012, 17:51
Maniiiek pisze:
piotrzet pisze:A co sądzicie o T-Mobile bo mam tam tel i zasięg jest wszędzie i bym miał zniżkę
Skoro zasięg dobry i oferta taka to czemu by nie?
No bo nikt nie napisał o tym

#583345  autor: jujeahip
 19 wrz 2012, 11:46
pomaranczowy pisze:Oferta T-mobile nie jest zła, bo ze zniżką ma internet za 49,90 zł z limitem 14 GB zamiast za 59,90 zł. Szkoda tylko, że usługa blueconnect noc kosztuje dodatkowo 9,08 zł ale nie każdy korzysta/chce korzystać z internetu w nocy.
To w sumie wychodzi i tak najlepiej bo za 59zł tak naprawdę będziesz miał i 14GB i nielimitowany nocny transfer. Prędkość na hspa+ max 42 mbity, wiadomo, że tyle realnie ciężko byłoby wyciągnąć u mnie średnio jest w okolicy 6 mbitów, ale w zupełności mi to wystarczało.

#584005  autor: ciekawy
 22 wrz 2012, 02:58
piotrzet

kto miał pisać, żebyś brał net mobilny w T ?
na naszym rynku krajowym są tylko głównie 4 sieci, które mają oferty mobilnego netu - Play, Plus, Orange i T-Mobile, więc zbyt dużego wyboru nie ma.

ja bym radził wybrać między Plus i T-Mobile ze wskazaniem na Plus bo ten ma zasięg od GPRS,EDGE przez 3G do LTE, T-Mobile nie ma LTE, a przynajmniej nic o tym nie wiem, z kolei w T-Mobile nie ma chyba limitów na nocny net płatny trochę ponad 9 zł dodatkowo za tą opcje, no ale znowu w Plus jest 50GB do wykorzystania w nocy, wątpię, żebyś przekroczył ten limit, nawet jak nie złapiesz LTE w Plus to może 3G i będziesz zadowolony, tylko, że jak masz mieć 3G to znowu T-Mobile bez limitu nocnego jeśli też łapiesz 3G w T-Mobile to może lepiej się zdecydować na tą sieć bo bez limitu w nocy, a LTE zostawić jako pieśń przyszłości bo tak naprawde to jeszcze się rozwija i działa na nadajnikach 1800 czyli raczej zlokalizowanych w miastach, a na wsiach bardziej jest zasięg 3G np. z U900 takiego Plus przez nadajniki Aero2, zależy gdzie mieszkasz, jak w mieście to LTE możesz osiągnąć, jak gdzieś na wsi albo obrzerza miasta to może być tak, że maksimum jakie osiągniesz to może być 3G.

o tyle o ile możesz sprawdzić jak działa net w T-Mobile 3G czy 3G w Plus o tyle, żeby sprawdzić jak działa LTE w Plus musisz wziąć na test modem LTE i kartę SIM w abonamencie bo na karcie tego jak działa LTE w Plus niestety w Plus nie przetestujesz.

odradzam sieć Orange ze względu na kompresje netu i na gorszy zasięg 900 niż ma Plus czy T-Mobile, zwyczajnie Orange jeszcze jako Idea ma mniej nadajników 900, a te nadajniki mają najdłuższy zasięg, co się czasem może przydać na obrzerzach miasta, poza miastem na wsi jak przejeżdrzasz do innej miejscowości i chcesz korzystać z netu to Plus i T-Mobile mają po równo albo prawie po równo tych pozwoleń, nadajników 900, to jest zasięg 2G na GPRS i EDGE na wsiach, a w miastach powinno łapać 3G, Idea, dzisiejsze Orange startowała jako sieć miejska z zasięgiem o połowe któtszym 1800 jako sieć miejska, oczywiście Orange ma zasięg 3G w mieście, a już na obrzerzach miasta, wsiach ta sieć może wypadać gorzej.

widzę w twoim profilu, że jesteś z Kielc, a mnie ciekawi zasięg w różnych rejonach Polski, jak możesz to napisz jak tam w Kielcach jest z zasięgiem, która sieć ma najlepszy, która gorszy.