Witam,
Kończy mi się umowa na Neo (6Mbs) i zastanawiam się nad pakietem Netii Internet + Telefon z Internetem do 20 Mbs.
Dwa pytania/prośby o porady z tym związane:
1. Konsultant Netii na pytanie o czas migracji odpowiedział, że powinnna być płynna - tu czytałem o 2-3 tygodniowej przerwie w dostępie. Rozumiem, że wciskają kit? Czy może jednak to jest możliwe, że przerwa zmieści się w kilku dniach, do tygodnia? Dłuższa jest niestety dla mnie bardzo problematyczna.
2. Ten sam konsultant twierdził, że powinienem uzyskać prędkości bliskie 20Mbs. Czy to prawda? Będzie chociaż coś koło 15?;] Poniżej wklejam dane łącza:
Standard ADSL G992_5_A (czyli ADSL2+, tak?)
Szybkość wysyłania 636 Kb/s (Intlv[LP0])
Szybkość pobierania 7444 Kb/s (Intlv[LP0])
Tłumienie Bliski koniec: 20.9 (dB)
Odległy koniec: 10.7 (dB)
Sygnał/Szum Bliski koniec: 19 (dB)
Odległy koniec: 20 (dB)
3. Mieszkam na wsi pod Krakowem i długo problemem było w ogóle założenie Neo
Niektórzy się w pewnym momencie załapali, ale później nie było wolnych łącz (o ile dobrze pamiętam tłumaczenia). W końcu udało się założyć, ale stąd jeszcze jedno pytanie - czy istnieje ryzyko, że jeśli będę chciał zmigrować to po drodze mogę utracić łączę całkiem?
Z góry dzięki za odpowiedź!
Pozdrawiam.
Kończy mi się umowa na Neo (6Mbs) i zastanawiam się nad pakietem Netii Internet + Telefon z Internetem do 20 Mbs.
Dwa pytania/prośby o porady z tym związane:
1. Konsultant Netii na pytanie o czas migracji odpowiedział, że powinnna być płynna - tu czytałem o 2-3 tygodniowej przerwie w dostępie. Rozumiem, że wciskają kit? Czy może jednak to jest możliwe, że przerwa zmieści się w kilku dniach, do tygodnia? Dłuższa jest niestety dla mnie bardzo problematyczna.
2. Ten sam konsultant twierdził, że powinienem uzyskać prędkości bliskie 20Mbs. Czy to prawda? Będzie chociaż coś koło 15?;] Poniżej wklejam dane łącza:
Standard ADSL G992_5_A (czyli ADSL2+, tak?)
Szybkość wysyłania 636 Kb/s (Intlv[LP0])
Szybkość pobierania 7444 Kb/s (Intlv[LP0])
Tłumienie Bliski koniec: 20.9 (dB)
Odległy koniec: 10.7 (dB)
Sygnał/Szum Bliski koniec: 19 (dB)
Odległy koniec: 20 (dB)
3. Mieszkam na wsi pod Krakowem i długo problemem było w ogóle założenie Neo

Z góry dzięki za odpowiedź!
Pozdrawiam.