iPhone 4s, 16GB , Biały , na gwarancji...
1. Czy wyłączanie go na noc , oszczędzi baterię? W sensie że wyłączenie/włączenie też pobiera... i czy to ma sens?
2. Istnieje taka wtyczka do samochodu co na końcu będzie miała wejście USB? Aby wsadzić tam kabel i w ten sposób tel się będzie ładował. A jeśli da się... to czy napięcie będzie zgodne? Nie usmaży go? ;<
3. Szybkie głupie pytanie. Czy iP można ładować kiedy się chce? Bez najmniejszego wpływu na baterię?
4. Te pytanie wiąże się z poprzednim. Pobrałem aplikację "BatteryDoctor". I korzystam z niej podczas ładowania. Czy na serio ona wydłuża czas pracy baterii(5%) ?
Ładowałem iP z 10-15 razy około... I może raz odłączyłem go przed pełnym naładowaniem.
Stan baterii pokazuje 2/5(żywotność) !! ;(
Komunikat:
"Warning: More Fully charges this month, please normal charge time.
Try the regular charge normally.
Robię pełne cykle... tj. Jak wyłącza się sam , lub jest ok. 10 % baterii. To co... teraz ładować gdy będzie ok30% ?
5. 3 tyg czekałem na kartę micro-sim od Orange... Jak już ją dostałem , to popełniłem FAIL'a.
Wsadziłem igłę w górny mikrofon aby otworzyć tackę... xD żałosne to było z mojej strony.
Potem szybko naprawiłem błąd , ale czy mogło się coś micro stać? Siri działa... Chyba łapie normalnie.
Na tackę ledwo weszła przycinana karta... aż strach teraz wyjąć , bo nie wiadomo czy ponownie wsadzę xD .
6. Jasność w ustawieniach. Można ustawić ręcznie... lub włączyć Automatyczną.
A co jak mam włączone Auto i nastawiłem ręcznie na jak najmniej... ? Będzie brane pod uwagę moje ustawienie czy iP sam ustali?
Według mnie iP ma jasność taką jak ja nastawiłem... czyli opcja "Auto" pomimo bycia włączoną, nic nie daje.
7. Kontakty z karty sim. Jak je zarchiwizować ? Jeśli nie daj Boże zgubię iP , to żeby móc do jakiegoś innego tel wsadzić te kontakty.
Znalazłem
TAKI sposób. Najlepszy?
Dziękuję za pomoc

Czekam na odpowiedzi z miesiąc... wiem że wredne/głupie pytania... Ale wiecie , chcę by mój iP miał jak najlepiej . Pozdrawiam