• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #57997  autor: Viki
 03 mar 2006, 20:19
Czesc Wam,

Wczoraj utopilam w klozecie mojego Ericsson'a T39 :( - nie pytajcie sie jak - omsknal sie ;) Ale ja nie jestem tutaj po to tutaj aby sie uzalac. Ericssona nie ma juz - zreszta co on wart. Interesuje mnie telefon z aparatem powyzej jednego Mpix, Bluetooth'em oraz znosnym player'em Mp3 i zeby byl w miare maly. Dobrze by bylo aby jakies normalnej marki ale niekoniecznie. Nie potrzebne mi telefony z Symbianem czy Windowsem bo nosze ze soba palmtopa :) Z niego obecnie slucham mp3 ale wyciaganie go w metrze czy gdziekolwiek na ulicy naraza mnie na utrate go tak wiec raczej go pilnuje. Palm ma zlacze MMC/SD tak milo by bylo jak by sie dalo to wykorzystac-ew aby mial tyle pamieci aby dalo sie zapisac w miare duzo muzyki. Palma mam ale nie mam go zawsze ze soba a telefon tak. Na telefon mam do wydania 600-700 zlotych.

Co znalazlam
-> Nokia 6230i
-> Siemens CX75
-> Orange SPV C550 - znalazlam na allegro takie cus ale nie mam pojecia co to :?
-> Sagem MyX-6-2 - znalazlam go ale raczej go nie chce :|
-> Motka V3i

Telefon kupuje z Anglii tak wiec tego orange'owego bym dostala :)

Jakies inne propozycje macie dla mnie ? moze opinie o tych telefonach :)
Osobiscie mi najblizej do Siemensa obecnie :)
-----
Dodalam Motorole V3i - moze by sie dalo ja tez kupic :)
Ostatnio zmieniony 03 mar 2006, 20:48 przez Viki, łącznie zmieniany 1 raz.

#58003  autor: Frasio
 03 mar 2006, 20:41
Ja bym ci radził 6230i.

SPV C550, to jest telefon z windowsem, więc ci chyba niepotrzebny. ;)

Siemens też jest łądny, ale osobiście wolę nokię, siemensy mi nie podchodzą. ;)

K750i niestety a tyle chyba nie kupisz.

Bierz 6230i ;)

Obrazek

#58006  autor: Viki
 03 mar 2006, 20:44
Czy niepotrzebny to nie wiem ;) Moze byc w sumie. Sporo dobrego przeczytalam o nim w Sieci ale boje sie ze jak sie zepsuje to nie bedzie mial mi go kto naprawic poprostu.

Plus V3i na liste.

#58011  autor: Frasio
 03 mar 2006, 20:51
V3i?

Przecież ona kosztuje 2 razy więcej niż te 600 zł. ;)

Ale i tak nie bierz. ;)

A co do SPV to nasz ukochany adminek pisze o nim test, ale nie wiem kiedy się go doczekamy, bo chyba z miesiąc, nieprawdaż? :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Obrazek

#58017  autor: Viki
 03 mar 2006, 21:02
W Anglii znajde ja spokojnie ponizej tysiaca :)

Niestety odtwarzanie mp3 w motce raczej nie przejdzie - mam otwierac telefon aby zmienic piosenke ?? Bez jaj - szkoda ze nie ma przyciskow jak Samsung - wtedy mozna by o niej pomyslec.

odp

#58019  autor: Kiler
 03 mar 2006, 21:08
Bierz nokie albo sagema . Niebierz siemensa po nim będziesz miała z humoru zgage zamiast dobrego telefonu , Sagem ma wejście do kart mmc , mp3 (dość dobrej jakości) i dość ładny wygląd . Nokia jest też spoko

Jak ci pomogłem daj mi punkta. Kiler to ja;p Przed przeczytaniem skonsultuj sie z psychologiem lub wariatkowem
 #58028  autor: kamil1221
 03 mar 2006, 21:24
Kiler pisze:Bierz nokie albo sagema . Niebierz siemensa po nim będziesz miała z humoru zgage zamiast dobrego telefonu , Sagem ma wejście do kart mmc , mp3 (dość dobrej jakości) i dość ładny wygląd . Nokia jest też spoko
Ty chyba nie widziales tego sagema na oczy - on ma slot kart pamieci typu microSD !!!!!!
Ja oczywiscie polecam tego Sagema.

Glowne zalety to -Wyświetlacz dysponuje feerią 256 tys. kolorów co jest dosyć imponującym wynikiem. Wielkość tego wyświetlacza wynosi około dwóch calów, a jego rozdzielczość wynosi 176x220 pixeli. Na wyświetlaczu wszystko jest wyraźne i czytelne. Kolory Są soczyste i pełne.

Sagem jest wyposarzony w aparat o rozdzielczości 1,3 megapixela, co stanowi ogromną zaletę tego Sagem. Aparat jest wyposażony w progresywny ośmiokrotny zoom.

Sagem proponuje nam nie tylko plików odtwarzanie w formacie mp3 ale także wav, AAC, ACC+, AMR, iMelody, Midi.
Dźwięk z głośniczka jest dobry, przyjemny(nic nie skrzeczy), płynny. Słuchawki które otrzymujemy wraz z zestawem są świetne, a muzyka która płynie z nich jest przyjemna dla ucha(słychać basy, miękki dźwięk).

#58035  autor: szczeka
 03 mar 2006, 21:35
kamil, widze, ze jestes monotematyczny :) :-)

#58041  autor: bosmanxxl
 03 mar 2006, 21:54
Viki, a jakiego masz palma ??

262k kolorów to już lipa, nokia chyba sie odgrażała że wprowadzi wyświetlacze 16kk kolorów. Tylko po co. a jeśli chodzi o telefon to wybierz coś co ma standard mini sd, dokładasz ten dzynks do karty i masz wielkość sd, ja tak przekadam pomiedzy 6680, a mda compact. Tylko pamietaj o uchwycie na smyczke, zeby nie podzielił losu poprzedniego...

(swoją drogą ciekawe jak doszło do tego "wypadku")

Pozdrawiam

P.S Kamil, przyznaj się skąd wyciołeś ten opis :-P

P.S.2 byłbym zapomnieł, choć nie lubie nokii wybierz 6230i. Jest droga, ale dobra i trzyma wartość, przy czym ma radio, dobry wyświetlacz i jest mała
Ostatnio zmieniony 03 mar 2006, 22:04 przez bosmanxxl, łącznie zmieniany 2 razy.

#58042  autor: kamil1221
 03 mar 2006, 21:55
szczeka pisze:kamil, widze, ze jestes monotematyczny :) :-)
W sensie ze polecam tego Sagema w kazdej chwili ??
No trzeba przyznacze tak - ale tutaj byla mowa o tym sagemie.
Wydaje mi sie ze jak by pisalo konkretnie jaki chce telefon to bym odpowiedzail jaki jest lepszy. Ale zauwarz ten Sagem spelnia wiele funkcji, ktore sa bardzo popularne!!
Tym telefonem Sagem trafil w 10!!

#58045  autor: NuLL
 03 mar 2006, 22:14
Teraz moja propozycja - cokolwiek inna te wszystkie

Samsung SGH E770 -> http://www.mobile-review.com/review/sam ... 0-en.shtml

To jest efekt moich poszukiwan. Tez chcialem SPV ale co jest jesli sie popsuje. Jak mowisz.
Ma karty pamieci Transflash, dedykowane klawisze do obslugi MP3 czego brak Motoroli. Aparat 1,3 Mpix jak prosilas. Posiada on rowniez calkiem uzytecznego flasha. Na zewn wyswietlaczu mozna zobaczyc equalizer kiedy sie slucha muzy. Skoro masz SD to karty TF beda pasowac dzieki przejsciowkom.

Plus szpanerski zestaw sluchawkowy na BT stereo :D

Telefon nieduzy co by tu duzo ukrywac, mam ladna polifonie i fajny wewn wyswietlacz czego chciec wiecej ?? Owsze kosztuje na ebay UK kolo 200 funtow ale licytujac kupisz go za 160-180. Wg mnie warto trosze doplacic. Telefon jak dla mnie cudo :smt007 - podobno Samungi to kobiece telefony wiec ja sie niedlugo troche zfeminizuje :twisted:

Co do palmow - ja niedlugo kupuje :) Jaki ? Uzywanego IPAQ 4150 :D

Pozdrawiam :-)

#58138  autor: piotrz
 04 mar 2006, 11:28
-> Nokia 6230i -podobno ma ciche mp3,mały wyświetlacz, mały telefon
-> Siemens CX75 -brak słuchawek w zestawie i karty pamięci. Może się wieszać.
-> Orange SPV C550- o naprawe sie nie martw, bo spv jest sprzedawane też w polsce w Orangu.Ma windowsa.
-> Sagem MyX-6-2 -kamil ci o nim już naopowiadał :wink:
-> Motka V3i-troszke niepraktyczna (na obudowie łatwo pozostają paluchy)
Ostatnio zmieniony 04 mar 2006, 18:34 przez piotrz, łącznie zmieniany 1 raz.

#58145  autor: tomekk
 04 mar 2006, 12:01
Do 700zł polece nokie 6230i :wink:
Moj kolega go ma i uzywa go bardzo czesto jako odtwarzacza mp3. Muza gra przyzwoicie raczej do niczego nie mogłem sie przyczepic :wink: . Bawie sie tym telefonem prawie codziennie w szkole i z reka na sercu polece ci ten telefon. Byc moze wyswietlacz nie jest najwiekszy ale taki mały tez nie jest :wink: a jakosc miodzio :-D

#58147  autor: orB
 04 mar 2006, 12:13
a zastanawiałaś się nad motorolą v635? ma dokładnie wszystko co chcesz i jest w miare niedroga :-) no i mała

#58209  autor: sepecat
 04 mar 2006, 15:13
Co do C550:

- Nie jest , nie byl i nie bedzie sprzedawany w polsce
- bardzo dobrze nadaje sie do sluchania mp3 , mozna podlaczyc normalne sluchawki (przejsciowka w zestawie) , obsluguje chyba wszystkie formaty
- w zestawie jest karta 512 MB miniSD (ale bez przejsciowki na SD)
- aparat jest slaby , a nawet denny (w porownaniu do 6680)

#58222  autor: dziedziel
 04 mar 2006, 16:19

Chyba najlepsze bedzie wziecie 6230i.
A jezeli poge doradzic cos z poza listy to moze samsung d500/d600.
Spełniaja wszystkie wymagania:

Maja BT, dobre mp3, sa niewielkie, aparat odpowiednio 1,3Mpx/2.0MPx. D500 ma 100Mb własnej pamieci nie ma kart, a d600 ma karty pamieci TransFlash i 80Mb własnej.

D600 jest w polskim orangu wiec w angielskim tez powinien byc.

Pozdrawiam Dziedziel

#58225  autor: daniel
 04 mar 2006, 16:35
Viki pisze:W Anglii znajde ja spokojnie ponizej tysiaca :)
Mylisz sie. Niestety telefony nie wcale tak tanie jak sie wydaje... No chyba ze na targach kradzione, ale one w Anglii nie dzialaja!

Lights are blinding my eyes...

#58229  autor: M1S1EK
 04 mar 2006, 16:45
daniel chyba ze mowi ponizej 1000 funtow

#58241  autor: Viki
 04 mar 2006, 17:18
A wiec

Jak go utopilam - kolo kibelka mam pralke. Na niej polozylam telefon. Kladac cos zepchnalam telefonik.

NuLL - ten telefon jest cudny :) Troche drogi - chyba poszukam gdzies mojego starego telefonu i sie troche pomecze.

Co do ceny V3i moze troche przegielam - tak czy tak nie kupuje jej.

@dziedziel - gdybys poczytal link ktory dal NuLL - E770 to klapkowa wersja D600 z aparatem 1,3 Mpix w zamian za to za klawisze na zewn co mi sie bardzo podoba - i jeszcze 85 gram wagi :smt007

Jesli nie znajde niczego zlego o tym Samsungu w Sieci bedzie moj za jakis czas.

Co do mojego palma - mam HP Rx3715 :) 4150 mialam - cudny byl, leciutki. A nie wiem co mnie wzielo na upgrade :( chyba wroce do niego. Polecam Ci go NuLL.