• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#572815  autor: tiger93
 05 sie 2012, 21:42
Właśnie go sprzedałem i szukam alternatywy i nie wiem na co się zdecydować.

[ Dodano: 2012-08-09, 17:15 ]
Ostatecznie kupiłem Nokie CS-15. Faktycznie jest lekko ciepły ale bez przesady - nie topi się :D a zasięg w mieście - rewelacja. Zobaczcie sami:

Obrazek

Obrazek

Takiej prędkości E173 nie rozwinął nigdy a test robiłem o 17:09

http://www.speedtest.net/result/2572992339.png

#578690  autor: aster
 30 sie 2012, 11:19
Jak się kupi ten zestaw do internetu Play ze stickiem USB to będzie można też korzystać z netu w sieci Plus czy tylko na nadajnikach Play będzie chodził net?

#578696  autor: Maniek99
 30 sie 2012, 11:40
@aster
Playowe modemy działają z każdą siecią.
Play Online działa tylko z nadajników Play.

#578697  autor: aster
 30 sie 2012, 11:42
Chodzi mi o to czy z prepaidem netowym w Play będę mógł korzystać z ich "roamingu krajowego" jeśli chodzi o miejsca ze słabszym zasięgiem (czy wtedy automatycznie przełączy mnie na Plus)?

#578715  autor: kaspeed
 30 sie 2012, 12:40
tylko zasięg wlasny p4 Play Online nie korzysta z zasięgu Roamingowego. Play na kartę i inne glosowe taryfy już tak...:) ot taki mały żart ze strony opa...

Powitać po wielu latach ;) :mrgreen:

#578732  autor: myslak12
 30 sie 2012, 13:23
kup huewei z play e3131, chyba jeden z lepszych w stosunkowo dobrej cenie.Wgraj altenatywne oprogramowanie i będziesz korzystał bez problemowo.

#578835  autor: Vieslav
 30 sie 2012, 18:27
myslak12 pisze:Wgraj altenatywne oprogramowanie i będziesz korzystał bez problemowo.
Nie pisz głupot. Co ma oprogramowanie do roamingu?! Play Online działa, zawsze działał i będzie działał tylko i wyłącznie na sieci macierzystej, nie na roamingu! Co do zestawu to się zgadzam, nic lepszego na rynku nie ma. Modem nie posiada simlocka więc spokojnie można w niego wsadzić jaką się chce kartę.

#578876  autor: myslak12
 30 sie 2012, 21:12
Vieslav pisze:
myslak12 pisze:Wgraj altenatywne oprogramowanie i będziesz korzystał bez problemowo.
Nie pisz głupot. Co ma oprogramowanie do roamingu?! Play Online działa, zawsze działał i będzie działał tylko i wyłącznie na sieci macierzystej, nie na roamingu! Co do zestawu to się zgadzam, nic lepszego na rynku nie ma. Modem nie posiada simlocka więc spokojnie można w niego wsadzić jaką się chce kartę.
Pisząc oprogramowanie alternatywne miałem na myśli oprogramowanie przerobione mobile partner pod wszystkich operatorów a nie dedykowane oprogramowanie mobile partner pod jednego operatora.
Nie miałem na myśli roamingu.

#578883  autor: 0101011
 30 sie 2012, 21:34
A czym wg Ciebie różni się "pod wszystkich operatorów" od "pod jednego operatora"? Przecież APN jest taki sam, Playowym połączysz się pod każdą sieć krajową. :wink: Program i tak służy głównie do tego aby nacisnąć "połącz". :)

#581206  autor: horas
 10 wrz 2012, 08:55
witam,
a ja zadam pytanie z innej beczki :lol:
zamierzam kupić Huawei E3131 i wziąć go do Pobierowa na kilka dni
orientujecie się który z W3 ma tam najlepszy zasięg 3G ??

nie odsyłajcie mnie proszę do map zasięgu, mapy mówią co innego a rzeczywistość co innego

pozdr.
horas

#581298  autor: KC-KARLOS
 10 wrz 2012, 18:21
horas, sam sprawdź, jak to działa.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#581315  autor: NokiaUser
 10 wrz 2012, 18:49
horas, dla pewności weź do tego Pobierowa kartę Play + T-Mobile, albo kartę Play, Orange, Plusa i T-Mobile. :D Z tego co widzę na BTSearch w Pobierowie są nadajniki UMTS wszystkich czterech sieci.

#581338  autor: horas
 10 wrz 2012, 20:37
karlos20 & NokiaUser
dzięki wielkie za konstruktywną pomoc 8)
nie ma to jak rzeczowa porada fachowców .....

zadałem konkretne pytanie o konkretną lokalizację, sarkazm nie jest tu potrzebny :P

btw. w Pobierowie nie ma Playa....kolego NokiaUser .... jak już próbujesz być "życzliwy" to sprawdź chociaż swoją wiedzę :twisted:

najbliższy NodeB Playa jest w Rewalu :smt005

#581391  autor: NokiaUser
 11 wrz 2012, 06:50
Faktycznie, sprawdzałem to, ale pewnie pisząc tamto chodziło mi o to, że Play w tej miejscowości będzie działał, ale nie na swoich nadajnikach, tylko na roamingu krajowym. No dobra, żeby nie być posądzanym o "konstruktywną pomoc" i "rzeczowe porady fachowców", to teraz napiszę naprawdę fachowo. 8) W Pobierowie będziesz miał w miarę dobry zasięg każdego z W3, bo są tam nadajniki T-Mobile, Plusa i Orange.

#581401  autor: horas
 11 wrz 2012, 10:25
NokiaUser pisze:Faktycznie, sprawdzałem to, ale pewnie pisząc tamto chodziło mi o to, że Play w tej miejscowości będzie działał, ale nie na swoich nadajnikach, tylko na roamingu krajowym. No dobra, żeby nie być posądzanym o "konstruktywną pomoc" i "rzeczowe porady fachowców", to teraz napiszę naprawdę fachowo. 8) W Pobierowie będziesz miał w miarę dobry zasięg każdego z W3, bo są tam nadajniki T-Mobile, Plusa i Orange.
+

z tego co się orientuję to PLAY ON-LINE działa tylko i wyłącznie na własnych nadajnikach

btw. czy byłeś ostatnio lub kiedykolwiek w Pobierowie ??

#581441  autor: NokiaUser
 11 wrz 2012, 15:06
horas pisze:z tego co się orientuję to PLAY ON-LINE działa tylko i wyłącznie na własnych nadajnikach
A gdzie ja wspomniałem o Play Online? Przecież Play to nie tylko Play Online... :roll:
horas pisze:btw. czy byłeś ostatnio lub kiedykolwiek w Pobierowie ??
Nie byłem, ale to nie zmienia faktu, że wiem, że są tam nadajniki Plusa, Orange i T-Mobile...

Jedyne, co mam, to złudzenia, że telepolis.pl na lepsze się zmienia

#581574  autor: horas
 12 wrz 2012, 07:51
Nie byłem, ale to nie zmienia faktu, że wiem, że są tam nadajniki Plusa, Orange i T-Mobile...
proszę więc byś nie udzielał mi "porad" co do dostępności W3 w Pobierowie 8)

sam potrafię skorzystać z mapy a pytanie kierowałem do ludzi którzy "fizycznie" korzystali z internetu w Pobierowie i mają pojęcie o tym co piszą :D

i tyle w temacie, dyskusję uważam za zamkniętą 8)