• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 127 z 182
  • 1
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 182
 #580981  autor: lolooo
 09 wrz 2012, 01:05
Wczoraj o 10 złożyłem wniosek przez eshop o przeniesienie numeru do Play, dostalem nr sprawy, i maila żebym wysłał dokument tożsamości wraz z rachunkiem, to im to wysłałem. Gdy chcę sprawdzić status przeniesienia nie ma takiego zgłoszenia, oraz 0 kontaktu z ich strony. Trzeba czekać kilka dni ?

#580988  autor: milusia23
 09 wrz 2012, 08:04
Moje zgłoszenie jest nadal rozpatrywane :( mam jeszcze pytanie: czy jak napisałam że interesował by mnie abonament AIM 65 w cenie 45 zł przez cały okres umowy to mogę jeszcze potargować się o jakiś lepszy telefon w niższej cenie czy obowiązuje sztywna cena z telefonów z cennika AIM 65? Wie ktoś może czy telefonik sony xperia potanieje troszkę na święta? kiedy zazwyczaj przed świętami pojawiają się zniżki na telefony?

#581010  autor: pakierhakierxd
 09 wrz 2012, 10:36
Jak chcesz tańszy abonament to już tańszego telefonu nie dostaniesz tak pozatem i tak będzie tańszy bo ceny z abo 65.

Pozdrawiam :)

#581025  autor: infernovip
 09 wrz 2012, 11:15
Pytanie z innej beczki:
Proces wypowiedzenia itp...(proszę mnie poprawić jeśli ,źle piszę)
1. składamy wypowiedzenie nie więcej niż 3 miesiące przed końcem umowy i czekamy na konsultanta z ofertą GU lub sami dzwonimy
2. nie składamy wypowiedzenia, nie przedłużamy umowy, oferta przechodzi na czas nieokreślony, jednak teraz w każdym momencie możemy złożyć wypowiedzenie

3. czas wypowiedzenia to 30 dni... i teraz kilka moich pytań. Załóżmy ,że moja sytuacja jest w wariancie 2 i złoże wypowiedzenie. To nadal czekam na konsultanta lub sam dzwonie po np 2 dniach od złożenia skanu wypowiedzenia przez email. Załóżmy ,że chcę ofertę z telefonem X, jednak przekazano mi,że ie ma tego telefonu i co teraz... Jeśli podziękuję za ofertę to automatycznie moja umowa już będzie zerwana czy mam jeszcze te 28 dni na to by np co dwa dni dzwonić mówić o ofercie GU i podpytywać się o telefon? Czy może muszę się już wtedy zdecydować na inny telefon.
Finalnie rozumiem,że mogę wybrać jakiś niski abonament na czas nieokreślony i poczekać aż telefon się pojawi i złożyć wypowiedzenie jeszcze raz?

#581040  autor: pakierhakierxd
 09 wrz 2012, 12:47
1.Pewnie tak jest
2. Sam jestem ciekawy mi się wydaje że wtedy jak złożymy wypowiedzenie to zaraz przejdziemy na kartę i dzięki temu nie będzie można skorzystać z oferty gu ale może się mylę :P

#581059  autor: raffde
 09 wrz 2012, 14:09
Umowa już wypowiedziana. Kończy się z dniem 30 września. Interesuję mnie oferta all inclusive 95 zł . Pytanie brzmi. CO można od nich wycisnąć?
1. ile procent lub jaka kwotę można dostać upustu?
2. Czy dodatkowo można dostać upust na telefon?
3. Czy przedłużając w ostatnim dniu dorzucają jakieś minuty bonusowe ?
Przeglądam forum ale wątki dotoczą niższych taryf. Czy miał ktoś z kolegów z forum jakieś doświadczenie z tą taryfą i przedłużaniem umowy? Z góry dziękuje.

#581065  autor: pakierhakierxd
 09 wrz 2012, 14:23
1.20zł rabatu co miesiąc do końca umowy mogą dać
2.Nie raczej
3.Nie ma to znaczenia i tak dadzą ci te 50/100 minut na 6 mcy za przedłużenie

#581075  autor: ubuntulnx
 09 wrz 2012, 14:54
Cześć,

kojarzy ktoś jak jest z dostępnością sprzętu dla taryfy Tablet/Netbook/Konsola za 0zł w PlayOnline?

Obrazek

#581086  autor: rtx
 09 wrz 2012, 15:53
@infernovip z tego co się orientuję to obowiązuje 30 dniowy okres wypowiedzenia i w trakcie tych 30 dni możesz umowę przedłużyć wycofując wypowiedzenie, więc jak akurat tego telefonu nie będzie to możesz próbować i telefonować nawet codziennie przez te 30 dni pytając czy już jest dostępny.
Natomiast biorąc jakiś niski abonament na czas nieokreślony, możesz z niego zrezygnować w każdej chwili, ale aby otrzymać ofertę GU musisz odczekać 3 miesiące i dopiero wysłać wypowiedzenie (nich mnie PalonyLolek poprawi jeśli się mylę).
@raffde,@pakierhakierxd przy abo 95 jest tylko 10 zł zniżki.

#581119  autor: adi23
 09 wrz 2012, 20:02
Jestem już w Play 4 lata .
Wypowiedzenie złożyłem 06.09.2012 ,a umowa kończy mi się 06.11.2012
Chciałbym zaznaczyć ze jestem związany umową LongPlay 99

RePlay All Inclusive MAX 95

- 850 minut do wszystkich w abonamencie wymiennych na 897 SMS / MMS

- Pakiet 1GB do wykorzystania na nieograniczone maile oraz bezpieczne surfowanie po Internecie
- Stan darmowy w Play na zawsze
- Nielimitowane sms do wszystkich przez 3 miesiące potem 7zł.
- Nielimitowane połączenia na stacjonarne przez 3 miesiące potem 7zł .
- 100 minut miesięcznie przez 6 m-cy

Oraz chcę otrzymać rabat na abonament 10zł na cały okres trwania umowy .

Telefon Samsung I9070 Galaxy S Advance w cenie 99zł .
Umowę podpisuje na 24 miesiące .

Stan Darmowy 79

- Stan darmowy w Play na zawsze
- 750 minut do wszystkich w abonamencie wymiennych na 791 SMS / MMS
- Nielimitowane sms do wszystkich przez 3 miesiące potem 7zł.
- Nielimitowane połączenia na stacjonarne przez 3 miesiące potem 7zł .
- 100 minut miesięcznie przez 6 m-cy

Oraz chcę otrzymać rabat na abonament 25 % na jeden rok trwania umowy .
Umowę podpisuje na 24 miesiące .
Telefon Samsung I9070 Galaxy S Advance w cenie 99zł .

Czy mam szanse dostać takie warunki.
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2012, 20:51 przez adi23, łącznie zmieniany 2 razy.

#581125  autor: Mila89
 09 wrz 2012, 20:36
Witam

Mam umowe na czas nieokreslony w Play teraz chcialbym przedluzyc
Wyczytalem gdzies ze mozna dostać Taryfe All inclusive Max 65 w cenie 45zł z zachowaniem liczby minut z AIM 65 i z zachowaniem ceny telefonu z tego planu taryfowego... czy ktos moglby to potwierdzic/ zaprzeczyc? i jesli to prawda to jak mozna przedluzyc taka umowe??? Trzeba do nich zadzwonic??? bo przez internet niczego takiego nie widze
ewentualnie zamiast liczby minut jest jakas mozliwosc renegocjacji ceny telefonu??? chodz mi o sII

14 lipca wyłaczyłem AdBlocka-

Nokia 33310--> Mitsubishi Trium :P --> Nokia 3310--> SE K300i-->SE K700i-->Samsung L760-->LG KU990--> Nokia e72--> Samsung Galaxy SII--> Sony Z3c--> Xperia XZ--> LG G6

#581132  autor: kropcio
 09 wrz 2012, 21:14
Pytanko takie mam: czy istnieje możliwość przedłużenia umowy na warunkach AIM 65 z rabatem na cały okres w jakimś salonie w marketach czy to jest tylko możliwość przez *500.
W salonach jest motorola razr i stąd moje pytanie:)

#581136  autor: ciekawy
 09 wrz 2012, 21:21
raffde pisze:Umowa już wypowiedziana. Kończy się z dniem 30 września. Interesuję mnie oferta all inclusive 95 zł . Pytanie brzmi. CO można od nich wycisnąć?
1. ile procent lub jaka kwotę można dostać upustu?
2. Czy dodatkowo można dostać upust na telefon?
3. Czy przedłużając w ostatnim dniu dorzucają jakieś minuty bonusowe ?
Przeglądam forum ale wątki dotoczą niższych taryf. Czy miał ktoś z kolegów z forum jakieś doświadczenie z tą taryfą i przedłużaniem umowy? Z góry dziękuje.
upust tylko na jedno - albo abonament albo na telefon, na abonament i telefon nie dostaniesz upustu.
Mila89 pisze:Witam

Mam umowe na czas nieokreslony w Play teraz chcialbym przedluzyc
Wyczytalem gdzies ze mozna dostać Taryfe All inclusive Max 65 w cenie 45zł z zachowaniem liczby minut z AIM 65 i z zachowaniem ceny telefonu z tego planu taryfowego... czy ktos moglby to potwierdzic/ zaprzeczyc? i jesli to prawda to jak mozna przedluzyc taka umowe??? Trzeba do nich zadzwonic??? bo przez internet niczego takiego nie widze
ewentualnie zamiast liczby minut jest jakas mozliwosc renegocjacji ceny telefonu??? chodz mi o sII

Składasz pisemne wypowiedzenie umowy, przedłużasz umowę przez GU powinni zadzwonić po twojej prośbie o oddzwonienie albo po rezygnacji, wtedy możesz mieć lepsze warunki niż podczas przedłużania umowy ze zwykłym konsultantem, bez wypowiedzenia umowy raczej dostaniesz gorsze warunki. Wybierasz czy wolisz zniżkę na abonament czy wolisz zniżkę na telefon, nie możesz wybrać obydwu zniżek, tylko jedną. Zakładam, że jesteś w PLAY minimum 3 miesiące na tej umowie na czas nieokreślony, jak tak to przedłużenie umowy dla stałych klientów jest możliwe.
Tylko pytanie czy jeszcze są te zniżki 20 zł do abonamentu 65 zł na 45 zł ? - dobrze by było,żeby odpowiedział PalonyLolek albo ktoś kto przedłużył ostatnio umowę na takich warunkach.

#581139  autor: Mila89
 09 wrz 2012, 21:32
ciekawy pisze: Składasz pisemne wypowiedzenie umowy, przedłużasz umowę przez GU powinni zadzwonić po twojej prośbie o oddzwonienie albo po rezygnacji, wtedy możesz mieć lepsze warunki niż podczas przedłużania umowy ze zwykłym konsultantem, bez wypowiedzenia umowy raczej dostaniesz gorsze warunki. Wybierasz czy wolisz zniżkę na abonament czy wolisz zniżkę na telefon, nie możesz wybrać obydwu zniżek, tylko jedną. Zakładam, że jesteś w PLAY minimum 3 miesiące na tej umowie na czas nieokreślony, jak tak to przedłużenie umowy dla stałych klientów jest możliwe.
Tylko pytanie czy jeszcze są te zniżki 20 zł do abonamentu 65 zł na 45 zł ? - dobrze by było,żeby odpowiedział PalonyLolek albo ktoś kto przedłużył ostatnio umowę na takich warunkach.
Dobrze dedukujesz odnosnie tego co mam :) czyli mowisz ze oferta dostepna tylko po zlozeniu wypowiedzenia??? bo dzwonilem teraz pod *500 i zadnego rabatu mi nie dali
Potrzebuje sII jak dostane rabat 20zl to za 45zl bede mial 400 minut i telefon za 1080zl co jest juz ok

Nokia 33310--> Mitsubishi Trium :P --> Nokia 3310--> SE K300i-->SE K700i-->Samsung L760-->LG KU990--> Nokia e72--> Samsung Galaxy SII--> Sony Z3c--> Xperia XZ--> LG G6

#581153  autor: ciekawy
 09 wrz 2012, 21:53
Mila89 pisze:
ciekawy pisze: Składasz pisemne wypowiedzenie umowy, przedłużasz umowę przez GU powinni zadzwonić po twojej prośbie o oddzwonienie albo po rezygnacji, wtedy możesz mieć lepsze warunki niż podczas przedłużania umowy ze zwykłym konsultantem, bez wypowiedzenia umowy raczej dostaniesz gorsze warunki. Wybierasz czy wolisz zniżkę na abonament czy wolisz zniżkę na telefon, nie możesz wybrać obydwu zniżek, tylko jedną. Zakładam, że jesteś w PLAY minimum 3 miesiące na tej umowie na czas nieokreślony, jak tak to przedłużenie umowy dla stałych klientów jest możliwe.
Dobrze dedukujesz odnosnie tego co mam :) czyli mowisz ze oferta dostepna tylko po zlozeniu wypowiedzenia??? bo dzwonilem teraz pod *500 i zadnego rabatu mi nie dali
Potrzebuje sII jak dostane rabat 20zl to za 45zl bede mial 400 minut i telefon za 1080zl co jest juz ok
Wypowiedzenie chyba odblokowuje jakąś tam opcje w systemie i konsultanci PLAY z GU czyli Grupy Utrzymaniowej mogą dać lepszą ofertę, poczekaj po złożeniu wypowiedzenia do 3 dni roboczych czy zadzwonią, jak nie zadzwonią to zadzwoń na biuro obsługi klienta i powiedz, że prosisz o oddzwonienie przez kogoś z GU bo chcesz przedłużyć umowę, jak konsultant czy konsultantka powie, że z nim też możesz przedłużyć umowę to jak masz czas posłuchaj jakie warunki proponuje tylko, że chyba zwykły konsultant nie zaproponuje lepszych warunków niż GU bo może mieć niższy poziom negocjacji i dlatego jak uważasz, że warto posłuchać co proponuje to posłuchaj i jeśli to nie będzie to czego chcesz to mówisz normalnie, że nie o taką ofertę chodziło i, że będziesz czekać na telefon z GU.

#581223  autor: macioo20
 10 wrz 2012, 12:22
Właśnie dzwoniła do mnie konsultantka mogę potwierdzić że oferta AL 65 - 20 zł jest aktualna :-D chociaż na pierwszy ogień jak jej powiedziałem, że chce taką ofertę było stwierdzenie że takiej oferty nie ma. Warto iść w zaparte i mówić, że znajomy dostał i że chcemy taką samą. Tylko arc s podrożyła o 20 zł chociaż na stronie jest za 349, no ale trudno, więc na kolejne 2 lata zostaję w play

Cena na stronie już się zmieniła szkoda że sam nie dzwoniłem wcześniej :wink:

#581230  autor: adi23
 10 wrz 2012, 12:54
A do mnie jeszcze nikt nie dzwonił :smt010

#581232  autor: Mila89
 10 wrz 2012, 13:38
macioo20 pisze:Właśnie dzwoniła do mnie konsultantka mogę potwierdzić że oferta AL 65 - 20 zł jest aktualna :-D chociaż na pierwszy ogień jak jej powiedziałem, że chce taką ofertę było stwierdzenie że takiej oferty nie ma. Warto iść w zaparte i mówić, że znajomy dostał i że chcemy taką samą. Tylko arc s podrożyła o 20 zł chociaż na stronie jest za 349, no ale trudno, więc na kolejne 2 lata zostaję w play

Cena na stronie już się zmieniła szkoda że sam nie dzwoniłem wcześniej :wink:
ile musiales czekac od momentu zlozenia wypowiedzenia na telefon? :)
rowniez bylbym zainteresowany ta opcja :)
tylko mam nadzieje ze telefony nie pojda w gore bo celuje w sII :P

#581233  autor: PalonyLolek
 10 wrz 2012, 13:38
macioo20 pisze:Właśnie dzwoniła do mnie konsultantka mogę potwierdzić że oferta AL 65 - 20 zł jest aktualna
Przecież jakby wyłączyli to bym powiedział Wam :roll:
adi23 pisze:A do mnie jeszcze nikt nie dzwonił
Dzwoń na *500 i powiedz co byś chciał, z tego co pamiętam ofertę omawialiśmy sobie przez PW.

#581237  autor: adi23
 10 wrz 2012, 14:03
Tak ale zdecydowałem sie na telefon Samsung I9070 Galaxy S Advance nie wiesz czy jest dostępny .
  • Strona 127 z 182
  • 1
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 129
  • 182
  • 1
  • 125
  • 126
  • 127