Witam wszystkich.
To mój pierwszy post, no cóż i od razu pytanie: jak to najlepiej załatwić?
Moja córka ma abonament wysokości około. 70zł, w którym ma 15h rozmów do wszystkich, stan darmowy, 300MB. Faktycznie wykorzystuje z tego 3 - 4h rozmów i cały pakiet internetu. Problem polega na tym, że abonament wygasa jej za rok (w październiku), a zależałoby jej na zmniejszeniu ilości minut rozmów na rzecz większej ilości pakietu internetowego.
Pytanie do znawców: jak mam to załatwić?
A szczególnie pytanie kieruje do PalonyLolek (widzę, że Pan tutaj obcykany).
- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Witam
w lutym konczy mi sie umowa z Play (prawdopodobnie jest możliwość przedłużenia umowy juz 4 miesiace przed koncem) nie powiem chce zostac w play lecz oczekuje dobrego telefonu w dobrej cenie. aktualnie posiadam LP69 + 2Gb neta reasumując faktura na 89zl miesiecznie lecz zawsze przekroczona i powyżej 100zł. Interesuje mnie teraz opcja RePlay Extra All Inclusive MAX 95zł umowa na 24 miesiące. Telefony jakie mnie interesuja to:
Samsung Galaxy S III
iPhone 4S 16GB
HTC One X
Samsung Galaxy Note
HTC Sensation XL z Beats Audio Solo
Samsung Galaxy S II
Wiem ze sa to drogie telefony lecz one mnie interesuja. Jak myślicie jest możliwość otrzymania ich w dobrych cenach np 300-500zł może macie propozycje. Napewno bede negocjował i szedł w zaparte, Konkurencja w dzisiejszych czasach jest duza
Pozdrawiam
w lutym konczy mi sie umowa z Play (prawdopodobnie jest możliwość przedłużenia umowy juz 4 miesiace przed koncem) nie powiem chce zostac w play lecz oczekuje dobrego telefonu w dobrej cenie. aktualnie posiadam LP69 + 2Gb neta reasumując faktura na 89zl miesiecznie lecz zawsze przekroczona i powyżej 100zł. Interesuje mnie teraz opcja RePlay Extra All Inclusive MAX 95zł umowa na 24 miesiące. Telefony jakie mnie interesuja to:
Samsung Galaxy S III
iPhone 4S 16GB
HTC One X
Samsung Galaxy Note
HTC Sensation XL z Beats Audio Solo
Samsung Galaxy S II
Wiem ze sa to drogie telefony lecz one mnie interesuja. Jak myślicie jest możliwość otrzymania ich w dobrych cenach np 300-500zł może macie propozycje. Napewno bede negocjował i szedł w zaparte, Konkurencja w dzisiejszych czasach jest duza
Pozdrawiam
Można to zrobić poprzez tzw. upgrade oferty. Zmieniasz sobie taryfę, nie zmieniając, bądź jeśli chcesz podnosząc kwotę abonamentu, obejrzyj taryfy, które są aktualnie dostępne w Twoim przedziale cenowym, następnie wystarczy telefon na *500, albo zrobi Ci to od razu osoba, która odbierze w BOK-u, jeśli nie to zadzwonią ode mnie z centrali i przejdziesz na taką opcję, która Cię interesuje. Polecam, któryś z abonamentów AIMAX np. taki AIMAX75 650 min. do wszystkich, stan darmowy na zawsze, 1GB neta z lejkiem.Daro1971 pisze:Pytanie do znawców: jak mam to załatwić?
Tak, ale wtedy będą dla Ciebie dostępne gorsze oferty niż te, które są przy normalnym przedłużeniu, dlatego właśnie zostały stworzone tzw. "oferty limitowane" dla klientów w gorącej wodzie kąpanych. Polecam po prostu poczekać do świąt, może coś się ruszy w cennikach.arosz88 pisze: (prawdopodobnie jest możliwość przedłużenia umowy juz 4 miesiace przed koncem)
Witam, czy orientuje się ktoś czy jest jakakolwiek możliwość podpisania umowy indywidualnej na warunkach firmowych. Chodzi mi o ofertę bez telefonu za 30,14 250 min do wszystkich SD i 1 GB lub wyciągnąć coś zbliżonego.
prof.theodor, oferta indywidualna jest dla klientów indywidualnych, oferta firmowa dla osób mających działalność gospodarczą, skoro (wynika tak z posta) nie masz firmy, nie otrzymasz też taryf tam obowiązujących.
brokuly, dotyczą Cię ceny, które zawarte są w oficjalnym cenniku, nic z tym nie zrobisz.
Wiem i rozumie lecz zaczynam negocjacje juz teraz żeby zaoszczędzić na czasie, bo jeśli nie wyjdzie w PLAY to bede próbował w PLUS a tak jak wspomniałeś że w świeta mogę dużo zyskać w PLAY jak i w PLUS-ie
Tak, ale wtedy będą dla Ciebie dostępne gorsze oferty niż te, które są przy normalnym przedłużeniu, dlatego właśnie zostały stworzone tzw. "oferty limitowane" dla klientów w gorącej wodzie kąpanych. Polecam po prostu poczekać do świąt, może coś się ruszy w cennikach.

Jasne rozumiem ten podział natomiast zastanawiam się czy przy przedłużaniu umowy indywidualnej jest mozliwość zbliżyć się chociaż do tej oferty.PalonyLolek pisze:prof.theodor, oferta indywidualna jest dla klientów indywidualnych, oferta firmowa dla osób mających działalność gospodarczą, skoro (wynika tak z posta) nie masz firmy, nie otrzymasz też taryf tam obowiązujących.
Palony Lolek dziękuję za info w sprawie abonamentu córki,ale jeszcze tego nie przegryzłem.Natomiast konsultant przedłużył moją umowę na 12mie za 12,3 zł brutto w tym nielim. play, nielim. stacjonarne, 350 min do innych dla mnie bomba. Nie mam pojęcia jak nazywa się ta oferta 

Ciekawa oferta, normalnie na 12mie jest 300 min za 27,68 zł z VATDaro1971 pisze:Natomiast konsultant przedłużył moją umowę na 12mie za 12,3 zł brutto w tym nielim. play, nielim. stacjonarne, 350 min do innych dla mnie bomba. Nie mam pojęcia jak nazywa się ta oferta
Szkoda że nie pamiętasz co to za opcja, przedłużyłbym umowy

Napiszę po raz kolejny, nie jestem konsultantem, nie przedłużam klientom umów.cine pisze:A może PalonyLolek może przedłużyć moją umowę na takich warunkach?
Szczerze to nie kojarzę jakoś tej oferty z GU, gdybyś był tak uprzejmy i sprawdził na swoim koncie Play24 czy na pewno masz wszystko aktywowane i w takiej cenie jak chciałeś bo coś mi się wydaje, że to się może skończyć reklamacją...
to jak dotrze do ciebie umowa czy do córki albo gdybyś dzwonił na biuro obsługi to napisz nazwę promocji czy taryfy i napisz co to za oferta jest bo to ciekawe, że za taką cenę niewiele ponad 12 zł można mieć 350 minut i nielimitowane rozmowy do PLAY.Daro1971 pisze:Palony Lolek dziękuję za info w sprawie abonamentu córki,ale jeszcze tego nie przegryzłem.Natomiast konsultant przedłużył moją umowę na 12mie za 12,3 zł brutto w tym nielim. play, nielim. stacjonarne, 350 min do innych dla mnie bomba. Nie mam pojęcia jak nazywa się ta oferta
PalonyLolek
te warunki jak np. nielimotowane rozmowy w PLAY to są na całą umowę czy np 3 miesiące, a potem opłata ?
Pisałeż też, że oferty dla ludzi, którzy przedłużają 4 miesiące przed końcem umowy są gorsze, a jak jest z ofertami dla ludzi którzy przedłużają 1 czy 2 miesiące przed końcem umowy - te oferty też są gorsze ? lepiej czekać do powiedzmy ostatniego tygodnia umowy, żeby mieć lepszą ofertę ?
A o który abonament pytasz? Bo to co podał Daro1971, o tym nawet ja nie słyszałem do tej pory.ciekawy pisze:te warunki jak np. nielimotowane rozmowy w PLAY to są na całą umowę czy np 3 miesiące, a potem opłata ?
właśnie o ten o którym nie słyszałeś bo to ciekawie zabrzmiało, że można tak dobre warunki dostać za taką cenę jak trochę ponad 12 zł.PalonyLolek pisze:A o który abonament pytasz? Bo to co podał Daro1971, o tym nawet ja nie słyszałem do tej pory.ciekawy pisze:te warunki jak np. nielimotowane rozmowy w PLAY to są na całą umowę czy np 3 miesiące, a potem opłata ?
Lolek, a jak jest z tymi umowami, skoro pisałeś,że jak klienci przedłużający umowę 3-4 miesiące wcześniej mają gorsze oferty to jak jest z klientami którzy chcieliby przedłużyć umowę 1-2 miesiące wcześniej - też mają gorsze oferty od tych klientów którzy przedłużają umowę powiedzmy w ostatnim tygodniu umowy ?
Kwotowo najbardziej przypomina to taryfę Biznes SIM 9,90 czyli właśnie 12,3 a właściwie 12,29 zł brutto. Kwota się zgadza, dostajemy również Stan Darmowy do Play i na stacjonarne ale minuty do pozostałych to 150. W dodatku pytanie czy tą taryfę można dostać przy przedłużeniu umowy. Daro1971 może lepiej sprawdź co faktycznie aktywowano a jak się potwierdzi pierwsza wersja to tylko pogratulować 

na 127 stronie było info ale brak nazwy promocji.
Jeśli macie numer w play zarejestrowany na firmie i złożycie wypowiedzenie to jest przygotowana bardzo ciekawa oferta na 12 miesięcy bez telefonu . Na każdy plan taryfowy dostaniecie rabat 60% na zawsze.
Wygląda to następująco:
-firma 25 po rabacie 12,30 brutto 350 minut /700 sms lub mms + Stan darmowy do PLAY i na stacjonarne,
-firma 55 po rabacie 27,06 brutto 800 minut /1600 sms lub mms + Stan darmowy do PLAY i na stacjonarne,
-firma 75 po rabacie 36,9 brutto 1100 minut /2200 sms lub mms + Stan darmowy do PLAY i na stacjonarne.