• Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy urządzeń Apple: iPhone, iPod oraz iPad - opinie, uwagi, pytania, itp.
Regulamin forum: 
Jeśli interesują Cię sprawy związane z aplikacjami oraz systemami mobilnymi Apple - zajrzyj do działu iOS i iPadOS.
 #579458  autor: careta.bistre
 02 wrz 2012, 10:41
Na forum na pewno znajdzie się kilka osób, które uwielbiając bądź nienawidząc telefony spod znaku nadgryzionego jabłka chętnie wypowiedzą się na temat jego najnowszej edycji, edycji 5-tej. Obecny okres to okres z jednej strony bardzo przyjemny dla wielbicieli najnowszych słuchawek, ze względu na targi na, których zaprezentowano nam najnowsze modele telefonów, ale z drugiej próbą charakteru, czy decydować się na zakup teraz na urządzenie, które już gości na rynku, czy poczekać na jakąś nowość, która znajdzie się na półkach sklepowych najwcześniej w październiku. Mówie tu m.in o iPhonie 5, czy Samsungu Galaxy Note II. Sam dziś waham się czy decydować się Galaxy S3, czy czekać na i5 bądź Note II.

Jak myślicie kiedy i5 i Note II trafi na rynek? Jaka będzie ich cena początkowa, i czy od razu trafią do operatorów komórkowych?

iPhone 5
Obrazek
Obrazek

#579459  autor: orson_dzi
 02 wrz 2012, 10:44
careta.bistre pisze:Jaka będzie ich cena początkowa
639 euro za wersję z LTE i 16GB pamięci. Niecałe 3000zł.

iP 5? Pewnie luźno dwa razy tyle.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#579467  autor: Maniiiek
 02 wrz 2012, 11:28
careta.bistre pisze:Na forum na pewno znajdzie się kilka osób, które uwielbiając bądź nienawidząc telefony spod znaku nadgryzionego jabłka chętnie wypowiedzą się na temat jego najnowszej edycji, edycji 5-tej.
Ja to przeczytałem troszkę inaczej:
Kod: Zaznacz cały
Na forum na pewno znajdzie się kilku pajaców, którzy będą rzucać w siebie mięsem aby udowodnić, że iPhone jest be albo iPhone jest wspaniały
Mam nadzieję, że nikt Ci tej przyjemności nigdy nie zrobi :roll:
orson_dzi pisze:iP 5? Pewnie luźno dwa razy tyle.
Nie przesadzajmy. Apple jest konsekwentne jeśli chodzi o ceny nowych urządzeń.

B-brand - unikaj jeśli nie znasz prawdziwego producenta.

#579535  autor: careta.bistre
 02 wrz 2012, 15:41
Myślicie zatem o kwocie 3000 zł za i5?

Bedzie on w sklepach i u operatorow w pazdzierniku?

iPhone 5
Obrazek
Obrazek

#579542  autor: Tidus
 02 wrz 2012, 16:20
Widzę, że sami "znawcy" tutaj. iPhone 5 będzie kosztował tyle samo, co poprzedni model - 2699 zł, a nie żadne "dwa razy tyle" :lol:

http://store.apple.com/pl/browse/home/s ... e/iphone4s -> w tej cenie pojawi się ip5, a 4s spadnie na 2199 :)

Oczywiście, że warto czekać, tym bardziej że mają zapowiedzieć go już 12 września. W naszych sklepach i u opów powienien pojawić się w październiku.

#579580  autor: careta.bistre
 02 wrz 2012, 20:36
Czy tak było też w przypadku premiery poprzednich modeli?

Cena nowego wynosiła tyle samo co poprzednika? A poprzednik spadał z ceny?

Tidus w pewnym sensie mi pomogłeś ;)

iPhone 5
Obrazek
Obrazek

#579675  autor: Tidus
 03 wrz 2012, 09:47
Tak, dokładnie tak było - dlatego jestem tak pewny tego co pisze :)

Sam czekam z niecierpliwością na 12 września, chociaz 4S to tak idealnie dopracowany sprzęt, ze nie wiem czy sie z nim rozstane tak łatwo :) Ale jesli chcesz kupić nowy tel to sprawa oczywista - poczekaj kilka dni.

#579811  autor: careta.bistre
 03 wrz 2012, 19:17
Nie brakuje mu doslownie niczego.

Wspomnij jeszcze o źródle informacji na temat daty 12 września.

Z tego co kojarze jabłka w październiku sie pojawialy.

iPhone 5
Obrazek
Obrazek

#579818  autor: user_delete34
 03 wrz 2012, 19:58
Kolejny przeciek. Czarna, aluminiowa wersja mi się podoba ale aluminiowo-plastikowa biała - już niespecjalnie. Z tym, że to 2 oddzielne prototypy. W pierwszym bardzo pasuje mi to, że ma matowy tył.

#579898  autor: careta.bistre
 03 wrz 2012, 23:56
Nie, nie bedzie tak wygladal. Nie moze, smieszą mnie z reszta te fotki niby najnowszego iphone'a, prototypy itd, w rzeczywistosci nic nie beda mialy wspolnego z nowym modelem, nic..

Sam nie moge sie doczekac i chce jako pierwszy stac sie Jego wlascicielem, ale na nerwy dzialają mi te spekulacje na temat funkcji i wygladu..

iPhone 5
Obrazek
Obrazek

#580672  autor: Tidus
 07 wrz 2012, 17:49
Mi się bardzo podobają te wycieknięte wersje i myślę, że tak będzie wyglądać :) A data 12 września jest już oficjalna.

#580684  autor: Chemicalifornia
 07 wrz 2012, 19:35
Poczekamy zobaczymy, ja i tak kupie 4S, albo poczekam 5S.
Jakoś zauważyłem, że te z "S" są bardziej dopracowane (co raczej jest oczywiste), ale zwykle dłużej otrzymuje upgrade'y. Ale ciekawe czy 4S będzie tak długo wspierane jak 3GS xd

3210>6210>6210>6310i>6021>K800i>iPhone3GS&E66>GalaxyNoteII&E6-00> One M9 & Xperia Z1 & Galaxy Note II
In all those mysteries you're taken by surprise
You never thought to see that look was in his eyes

#580688  autor: stanax
 07 wrz 2012, 19:46
1) iPhone 5 design dokładnie taki sam jak iPhone 4 S
Z dostępnych w necie zdjęć bardzo trudno jest dostrzec różnicę między starym i nowym modelem.

2) Cztero-calowy ekran
iPhone 5 ma mieć 4 cale (pół cala więcej od swojego poprzednika 4S) - bardzo mały i staroświecki.

3) Nowe gniazdo
Całe dodatkowe wyposażenie, które zostało zakupione wcześniej do poprzednich modeli będzie bezużyteczne. Na przykład stacje dokujące bez specjalnych przejściówek, które dodają uroku (sic!) nadawać się będą do kosza.

#580695  autor: get
 07 wrz 2012, 20:41
Co prawda iPhone 5 jeszcze nie trafił do sprzedaży więc trudno cokolwiek więcej powiedzieć. Tylko nie potrafię jednego zrozumieć, po co zmieniać złącze ? Na rynek wyszło tyle akcesorii do iPhone, iPoda. Kina domowe, różnego rodzaju sprzęt Hi-Fi, nie wspominając już o złączach do iPoda w samochodach (czyli nowego iPhone 5 mimo fabrycznego złącza do iPoda, iPhona nie podłączę do swego samochodu gdyż posiada starsze, szersze złącze)

Tak owszem przejściówki na pewno się pojawią, ale to nie będzie tak estetycznie wyglądać.

Ciekawe jak poradzą z europejskim prawem, które chce ujednolicić microUSB.
Ostatnio zmieniony 07 wrz 2012, 20:47 przez get, łącznie zmieniany 1 raz.

#580697  autor: Maniiiek
 07 wrz 2012, 20:45
get, chodzi o to, że lud głupi, nowe akcesoria kupi.

#580700  autor: get
 07 wrz 2012, 21:11
Maniiiek, Ciekawe co na nowego iPhone 5 powiedzą osoby, które zakupiły nagłośnienie BOSE, Harman-Kardon, Bowers& Wilkins, Denon, Sansui i wiele wiele innych sprzętów Hi-Fi, kina domowego na które trzeba wyłożyć minimum 5 tyś złotych.

#580702  autor: Maniiiek
 07 wrz 2012, 21:17
get pisze:Maniiiek, Ciekawe co na nowego iPhone 5 powiedzą osoby, które zakupiły nagłośnienie BOSE, Harman-Kardon, Bowers& Wilkins, Denon, Sansui i wiele wiele innych sprzętów Hi-Fi, kina domowego na które trzeba wyłożyć minimum 5 tyś złotych.
Że to cudownie. Apple dba o to, żeby mieli powód do regularnej zmiany akcesoria na jeszcze lepsze i jeszcze bardziej "amajzing". Oczywiście ironizuje lekko, ale i takie głosy się pojawią.

#580724  autor: Chemicalifornia
 07 wrz 2012, 22:32
A w ogóle to na 100% pewne, że zmienią łącze?

3210>6210>6210>6310i>6021>K800i>iPhone3GS&E66>GalaxyNoteII&E6-00> One M9 & Xperia Z1 & Galaxy Note II

#580725  autor: Maniiiek
 07 wrz 2012, 22:36
Chemicalifornia pisze:A w ogóle to na 100% pewne, że zmienią łącze?
Nie, ale lubię narzekać. Z resztą nie tylko na Apple, dziś troszeczkę samsunga zjechałem na plusblogu.

#580729  autor: Chemicalifornia
 07 wrz 2012, 22:48
Maniiiek pisze:
Chemicalifornia pisze:A w ogóle to na 100% pewne, że zmienią łącze?
Nie, ale lubię narzekać. Z resztą nie tylko na Apple, dziś troszeczkę samsunga zjechałem na plusblogu.
Ah tak, tez tak mam :D

Ja tam lubię te obecne złącze Apple'a, jest imho wygodniejsze od tych microUSB itp. To raczej subiektywne odczucie, bo w sumie nawet iTunes lubię, a tego podobno mało kto lubi :P