• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 45 z 97
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 97

#580598  autor: kaspeed
 07 wrz 2012, 12:52
chodzi chodzi;) poczekaj na kolejną partie reklam;) będzie odsłaniane stopniowo..Coś ala tmobile jak era sie zmieniała..

Powitać po wielu latach ;) :mrgreen:

#580599  autor: słoneczny
 07 wrz 2012, 12:53
Sig
Ale nikt tu nie twierdzi, że jest to idealna oferta dla wszystkich.
Oferta jest po prostu przyzwoita sama z siebie,a że opcji na naszym rynku telekomunikacyjnym jest wiele, to już inna sprawa.

Tyle, że dobór innych ofert to już temat na inny wątek.

#580609  autor: DanielR
 07 wrz 2012, 13:33
krzys pisze:A tak btw mój micro sim właśnie zaczął logować się do sieci :) 8zł na koncie. Witam w VM!
Masz na myśli starter MNP, przenosiłeś numer, tak?

#580610  autor: dzordzo
 07 wrz 2012, 13:33
kaspeed pisze:Powiem tylko tyle: pakiety będą , ale nie minut lecz sms;) może z czasem jakies minutowe.Ale narazie sms.
A nie wież kiedy mają ten pakiet wprowadzić, czy za miesiąc, dwa, więcej?

#580613  autor: DanielR
 07 wrz 2012, 13:44
Sig pisze:Ludzie, nie ma czegoś takiego jak taniej/drożej. Jest najlepiej pasujące do wymagań i kropka. Przecież nawet 13 gr za minutę nie musi być tanio, jeżeli ktoś nastawia się na połączenia w sieci i VM nie ma alternatywy w postaci pakietu na połączenia w sieci. Tak samo jak zapominacie o licznych bonusach w innych sieciach za przeniesienie numeru (choćby Heyah), albo w Play i pakiety minut na stacjonarne. Nie mozna oceny oferty zaczynać od końca, patrząc na cennik i promocje. Trzeba zacząć od wymagań.
Masz rację. To może tak. To obecnie najtańsza oferta na rozmowy do wszystkich sieci, nawet bez pakietów, bez żadnych zobowiązań i umów. Już od najniższych doładowań. Bez miesięcznego abonamentu. Tu stawka obowiązuje dla każdego. Nie mówimy o specjalnych promocjach jedynie dla np. przenoszących numer. :wink:

[ Dodano: 2012-09-07, 13:46 ]
Sig pisze:Ślepi jesteście, że nie widzicie, że to ma być bezpakietowa oferta?
Co nie znaczy, że w przyszłości nie będzie można obniżyć cen, lub np. dodawać jakichś bonusów w postaci minut lub SMS-ów do każdego doładowania.

#580615  autor: Edmund
 07 wrz 2012, 13:54
Mi w końcu wczoraj wieczorem zaczęła się logować karta VM. Numer przenoszony był od Playa i przez prawie 24h telefonujący do mnie mogli wysłuchać "wybrany numer nie istnieje".

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#580618  autor: bake83
 07 wrz 2012, 14:11
Edmund pisze:Numer przenoszony był od Playa i przez prawie 24h telefonujący do mnie mogli wysłuchać "wybrany numer nie istnieje".
U mnie to trwało cały weekend.
Potwierdzam też, że dają 8PLN na nowej karcie po przeniesieniu numeru (konto główne, ale ważne przez miesiąc).
Musiałem się upominać o pakiet 250MB, bo sami nie aktywowali.
Jak widać, proces przenoszenia numeru jest póki co dramatyczny, trzeba się uzbroić w cierpliwość.

#580623  autor: lee
 07 wrz 2012, 14:30
DanielR, no właśnie... w sumie to mogli by zostawić tak jak jest a zrobić po prostu drugą taryfę z wyższą stawką 0,29gr/min i promocjami minutowymi/smsowymi przykładowo...

#580626  autor: DanielR
 07 wrz 2012, 14:42
lee pisze:DanielR, no właśnie... w sumie to mogli by zostawić tak jak jest a zrobić po prostu drugą taryfę z wyższą stawką 0,29gr/min i promocjami minutowymi/smsowymi przykładowo...
Tylko czym by się wtedy wyróżniali spośród reszty ofert pre-paid pełnych pakiecarstwa? Może, przynajmniej na początek (tak jak wcześniej inne sieci) chcą zachęcić właśnie jak najprostszą i jak najbardziej czytelną - w stosunku do korzyści, ofertą? Tylko jedną - właśnie taką taryfą, kojarzącą się z prostotą. A chyba wciąż jednak najwięcej wykonuje się rozmów głosowych.

#580633  autor: słoneczny
 07 wrz 2012, 15:21
Prawda jest taka, że to Play zaczął szaleć z pakietami, pozostali to podchwycili i teraz wszyscy uważają pakiety za coś normalnego. O zgrozo!
Ludzie, po co kupować wszystko hurtem?
Rozumiem jeszcze net, ale sms po 8 gr w promocji chyba jest spokojnie do przełknięcia nawet jak się pisze około setki na miesiąc.
Ci co potrzebują mega dużo pisać i tak wybiorą konkurencyjną ofertę, bo będzie na pewno lepsza.
Ja bym wolał żeby VM miał nawet gorsze ceny i gorsze pakiety (jeżeli już takie będą), ale za to długookresowe i proste, a nie na chwilkę i zagmatwane jak niepewne promocje w Plusie czy Orange.
Bądźmy realistami. Każdy tu nieraz powtarzał, że operator musi zarabiać. A gdzie tu z tej oferty jeszcze wykroić dodatkowe pakiety?
Pewnie mogliby zrobić szał w stylu Play i dać mega pakiety, ale ile by na nich uciągnęli?
Po pół roku zamknęliby promocję i byłby lament na forum, że pogarszają ofertę.
Lepiej, więc niech się nie rozpędzają, żeby nie skończyć tak jak GA.

#580644  autor: DanielR
 07 wrz 2012, 16:01
słoneczny pisze:Ja bym wolał żeby VM miał nawet gorsze ceny i gorsze pakiety (jeżeli już takie będą), ale za to długookresowe i proste, a nie na chwilkę i zagmatwane jak niepewne promocje w Plusie czy Orange.
Mnie z SMS-ami na początek wystarczyłby układ podobny do tego z Fresh'a, czyli 100 SMS-ów za doładowanie 5 zł, 250 SMS-ów za 10 zł, 1000 SMS-ów za 30 zł, itp. Z tym, że bonus ważny tyle samo co konto główne, tak jak ten 50%. Albo chociaż kwartał. :wink:

#580686  autor: KR2615
 07 wrz 2012, 19:39
bake83 pisze:Potwierdzam też, że dają 8PLN na nowej karcie po przeniesieniu numeru (konto główne, ale ważne przez miesiąc).
Dokładnie tak samo mam, też przenosiłem numer
bake83 pisze:Musiałem się upominać o pakiet 250MB, bo sami nie aktywowali.
Przydzielili automatycznie ale dopiero drugiego dnia odkąd numer zaczął się logowac do sieci. Net śmiga bardzo fajnie. Jestem na zasięgu PLAYa:

Obrazek
bake83 pisze:Jak widać, proces przenoszenia numeru jest póki co dramatyczny, trzeba się uzbroić w cierpliwość.
+1 ponad tydzień to stanowczo za dłgo

#580698  autor: słoneczny
 07 wrz 2012, 20:45
No, jak na razie to te reklamy w TV tylko dla kumatych.
Nawet ciekawie zrobione. Zobaczymy jak to rozegrają dalej.
Szkoda, że w necie brak info o jakiejkolwiek kampanii reklamowej.

#580713  autor: lee
 07 wrz 2012, 22:04
są może te spoty na yt ??

#580715  autor: słoneczny
 07 wrz 2012, 22:09
Póki co nie ma nic w sieci.
Trzeba monitorować tą stronę:
http://www.youtube.com/user/virginmobilepl

Może niebawem sami coś wrzucą.

#580719  autor: ciekawy
 07 wrz 2012, 22:24
DanielR pisze:
lee pisze:DanielR, no właśnie... w sumie to mogli by zostawić tak jak jest a zrobić po prostu drugą taryfę z wyższą stawką 0,29gr/min i promocjami minutowymi/smsowymi przykładowo...
Tylko czym by się wtedy wyróżniali spośród reszty ofert pre-paid pełnych pakiecarstwa? Może, przynajmniej na początek (tak jak wcześniej inne sieci) chcą zachęcić właśnie jak najprostszą i jak najbardziej czytelną - w stosunku do korzyści, ofertą? Tylko jedną - właśnie taką taryfą, kojarzącą się z prostotą. A chyba wciąż jednak najwięcej wykonuje się rozmów głosowych.
taryfa vm jest dobra, dlaczego vm ma dawać 29 gr, 19 gr w standardzie jest dobrze, sieć może dodać jakieś pakiety minut i sms-ów, tylko, że jeśli weźmiesz pod uwagę doładowanie 50% bonus to 13 gr za minutę to wszystkich nie jest tak dużo i już samo to można potraktować jak pakiet, jak dla mnie ta sieć jest dodatkowa, gdyby jeszcze były konkurencyjne pakiety np 1GB za 7 zł i nielimitowane sms-y za nie więcej niż 9 zł do wszystkich sieci to możliwe, że ludzie mogliby zacząć używać tej sieci oddzielnie, nie tylko jako dodatkowej sieci.

co do przenoszenia numerów to wysyłaliście kopie dowodów osobistych listownie na adres vm ?
wiem, że taka opcja jak przeniesienie numeru do tej sieci jest tylko to trwa strasznie długi, nie lepiej było wam zamówić starter ze strony netowej vm i używać tej sieci vm do rozmów jako sieci dodatkowej ?

#580720  autor: myslak12
 07 wrz 2012, 22:24
Dzisiaj zmodyfikowali trochę stronę internetową.

#580722  autor: ciekawy
 07 wrz 2012, 22:29
słoneczny pisze:Prawda jest taka, że to Play zaczął szaleć z pakietami, pozostali to podchwycili i teraz wszyscy uważają pakiety za coś normalnego. O zgrozo!
Ludzie, po co kupować wszystko hurtem?
Rozumiem jeszcze net, ale sms po 8 gr w promocji chyba jest spokojnie do przełknięcia nawet jak się pisze około setki na miesiąc.
Ci co potrzebują mega dużo pisać i tak wybiorą konkurencyjną ofertę, bo będzie na pewno lepsza.
Ja bym wolał żeby VM miał nawet gorsze ceny i gorsze pakiety (jeżeli już takie będą), ale za to długookresowe i proste, a nie na chwilkę i zagmatwane jak niepewne promocje w Plusie czy Orange.
Bądźmy realistami. Każdy tu nieraz powtarzał, że operator musi zarabiać. A gdzie tu z tej oferty jeszcze wykroić dodatkowe pakiety?
Pewnie mogliby zrobić szał w stylu Play i dać mega pakiety, ale ile by na nich uciągnęli?
Po pół roku zamknęliby promocję i byłby lament na forum, że pogarszają ofertę.
Lepiej, więc niech się nie rozpędzają, żeby nie skończyć tak jak GA.
Po woli, zanim pojawił się PLAY to stare sieci miały w ofercie pakiety, więc te pakiety to nie jest wynalazek PLAY.
Sieć musi zarabiać ale jak da mało korzystną ofertę to nie zarobi bo ludzie tej sieci nie wybiorą skoro inna sieć będzie miała lepszą ofertę.

#580728  autor: myslak12
 07 wrz 2012, 22:46
ciekawy pisze:
nie lepiej było wam zamówić starter ze strony netowej vm i używać tej sieci vm do rozmów jako sieci dodatkowej ?
Jakbym wiedział,że będzie to tyle zachodu i czasu trwać te przeniesienie numeru to na 100% wybrałbym numer ze strony virgin.Myślałem, że odbywa się to w 24h od wysłania dokumentacji a nie ze 2 tygodnie.

#580732  autor: ciekawy
 07 wrz 2012, 22:52
myslak12 pisze:
ciekawy pisze:
nie lepiej było wam zamówić starter ze strony netowej vm i używać tej sieci vm do rozmów jako sieci dodatkowej ?
Jakbym wiedział,że będzie to tyle zachodu i czasu trwać te przeniesienie numeru to na 100% wybrałbym numer ze strony virgin.Myślałem, że odbywa się to w 24h od wysłania dokumentacji a nie ze 2 tygodnie.
ja wiedziałem, że tyle z tym zachodu bo myślałem o przeniesnieniu do vm numeru, a raczej jednego z numerów i jak się dowiedziałem ile z tym zachodu to zrezygnowałem z przeniesienia numeru do vm i zamówiłem zwyczajnie starter ze strony netowej tej sieci, a, że sieć vm mam jako sieć dodatkową jedynie do rozmów po 19 gr w doładowaniach bonusowych + 50% za 13 gr to to czy to jest numer od vm czy przeniesiony ma niewielkie znaczenie bo normalnie mam podany numer stały jako ten, którego nie będę zmieniał, to nikt nie ma problemu z dodzwonieniem się do mnie.
  • Strona 45 z 97
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 97
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45