uska, po próbie włączenia telefonu nic się nie dzieje ? Telefon nie daje jakichkolwiek znaków życia, po prostu nic ? Sprawdź jeszcze na innej baterii, bo 100% pewności nie ma.
Co do dotykania językiem styków, bez obawy kierowca karawanu na forum się znajdzie
[ Dodano: 2012-09-06, 22:04 ]
Maniiiek, nie wiem czy przy dzisiejszych ładowarkach musi być napięcie na wyjściu by ładowarka w ogóle działała. Jest napięcie - ładowarka ładuje, nie ma napięcia ładowarka nie ładuje. Taki "trik", który rzekomo ma zmniejszyć pobór prądu gdy ładowarka jest bezczynna.
Działa to na takiej zasadzie, że powiedzmy sterownik w ładowarce jak "zobaczy", że jest napięcie na wyjściu, włączy ładowanie i wtedy wszystko zaczyna działać.
Tak działa moja ładowarka od Sony Ericssona z greenheart, podłączysz miernik, diody LED pod ładowarkę to nic nie działa, podłączysz do telefonu z baterią wtedy ładuje.
Także wybacz mi
uska ale nie chcący wprowadziłem Cię w błąd z tymi stykami po podłączeniu telefonu do ładowarki Najłatwiejszym sposobem będzie sprawdzenie baterii na innym telefonie lub innej baterii w tym telefonie