• Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonii stacjonarnej - usługi, promocje, opinie, VoIP, sprzęt, itp. Także dostęp do Internetu - radiowy, xDSL, dial-up, itp.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #580262  autor: Vieslav
 05 wrz 2012, 18:50
Do końca września skazany jestem na łącze 1mb/s. Ograniczam się jak mogę ale taka prędkość nawet do www się nie nadaje. Jako, że w mieście dostępne jest wszystko co mobilne łącznie z LTE, przetestowane na tych kartach co mam i w miarę się nadaje, chciałem zapytać czy jakaś sieć oferuje mobilny internet na próbę, ewentualnie z jakimi kosztami się to wiąże?

#581013  autor: bartoszek534
 09 wrz 2012, 10:54
Wiem że w plus możesz testować internet przez tydzień na zasadzie, że podpisujesz umowę i zrywasz ją po tygodniu bez żadnych opłat. Nie bd kary. I lte też możesz wziąć:) całkiem za darmo, po prostu zapytaj w salonie.
Możesz też w play, z tą różnica, że prędkość to 1 mb, czyli to co miałeś. Więc najlepiej spróbować w plus. :)

#581017  autor: Vieslav
 09 wrz 2012, 11:02
Czyli co, idę do salonu, podpisuję umowę, biorę modem a po tygodniu zrywam umowę, ewentualnie oddaje i niczego ode mnie nie chcą? Co z opłatą aktywacyjną i opłatą za modem? Pasowałby mi najwyższy abonament na tydzień :-) .

#581022  autor: bartoszek534
 09 wrz 2012, 11:08
No dokładnie tak. No weź ten za 159, płacisz tylko za aktywację. Po tygodniu zrywasz.
Tylko musisz im w salonie powiedzieć, że chcesz na próbę. I możesz wziąć lte:)

#581035  autor: Vieslav
 09 wrz 2012, 12:22
Czyli wyjdzie mi 19zł za 7 dni i 35GB+50GB. Na cały tydzień na pewno to nie wystarczy, ale to już przyzwoita ilość. Tak się zastanawiam, czy jak wezmę w Plusie, potem oddam to czy będę mógł wziąć później w polsacie także na 7 dni?

#581042  autor: user_delete34
 09 wrz 2012, 12:52
Nie wiem, czy nie jest tak, że na ten próbny okres jest dawany zupełnie inny, uniwersalny limit dla wszystkich taryf (a po tygodniu normalny, jak wg abonamentu). Choć wiem, że to zupełnie co innego, to mój operator od radiówki daje na miesiąc na próbę 2 Mbps, a po tym każdy wybiera co chce (prepaid).
Vieslav pisze:Na cały tydzień na pewno to nie wystarczy
Wow. :) Ja się bym zmieścił w 15 GB na miesiąc przy obecnym wykorzystaniu.
EDIT: nie sądziłem, że ma to być główne łącze i dla TAKIEJ liczby użytkowników. ;)
Gdybym korzystał bardziej intensywnie, to zeszłoby mi samemu ze 20 GB, za to przy delikatniejszym używaniu zmieściłbym się i w 6-8.
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2012, 15:24 przez user_delete34, łącznie zmieniany 1 raz.

#581055  autor: Vieslav
 09 wrz 2012, 13:54
Markadiusz pisze: Wow. :) Ja się bym zmieścił w 15 GB na miesiąc przy obecnym wykorzystaniu.
Ty byś się zmieścił, ale przy 12 osobach w domu, dwóch pecetach, trzech laptopach, telewizorze, xboxie i trzech komórkach z wifi nie ma nawet cienia szansy upilnowania tego. Tym bardziej 1mb/s to tyle, co nic. Jak wieczorem każdy zaczyna coś robić to internetu po prostu nie ma.
Słuszna uwaga z tym limitem. Zajrzę w regulamin, bo może wcale się nie opłaca.

#581083  autor: KR2615
 09 wrz 2012, 15:20
bartoszek534 pisze:No dokładnie tak. No weź ten za 159, płacisz tylko za aktywację. Po tygodniu zrywasz.
A nie jest tak, że kompensują te okres 7 dni? Ja wziąłem na 7 dni miejszy pakiet po czym dostałem fakturę na 30,98PLN. Zadzwoniłem na infolinię, to konsultant wyjasnił mi, że ta kwota to 19zł za aktywację + VAT + 7/30 miesięcznej opłaty. Także ja bym uważał. Aczkolwiek jest chyba tak, ze jak zdecydujesz się na X GB to po okresie testowym nie możesz zmienić pakietu. Czyli jak weźmiesz 159zł na test to umowę możesz podpisac tylko na 159, ale z drugiej strony, jak weźmiesz 15Gb za 70zł i okaże cie sie za mało to będziesz musiał przy tych 15gb pozostać.

#581118  autor: bartoszek534
 09 wrz 2012, 19:20
Idź do plusa i się zapytaj. Proste:)

#584710  autor: KA
 25 wrz 2012, 20:54
Niedługo będę testował LTE w Plusie, na razie dowiedziałem się na infolinii, że: 19PLN za aktywację - trzeba zapłacić, za modem 1PLN - oddają. Innych opłat PODOBNO nie ma. Można zmienić na wyższy w czasie trwania umowy, a nawet potem wrócić na niższy, ale nie niżej, niż początkowo wybrany pakiet - tak twierdził konsultant. W weekend będę testował, ale znajomy informatyk ostrzega mnie, że LTE strasznie żre GB i że raczej zużyję sporo więcej, niż do tej pory - zobaczymy.

#584712  autor: Vieslav
 25 wrz 2012, 20:58
W sumie to w krótszym czasie, przy mniejszym zamieszaniu podłączyli mi 60mb/s z UPC :P . Na jedno mi wyjdzie - tak czy inaczej lokalnemu muszę płacić przez okres wypowiedzenia a na próbę mobilnego nikt mi nie da za darmo (aktywacja, jak kolega wyżej wspomniał). Te marne kilka GB limitu polecą w jeden, dwa dni.
Fakt, LTE żre ci te GB w zastraszającym tempie, bo zauważ, że masz wysoką prędkość.