• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #580054  autor: deka87
 04 wrz 2012, 20:09
Obecnie mam kartę w Playu (oczywiście zakup innej w kiosku to nie problem), ale chciałbym przejść na jak najtańszy i jak najkrócej trwający abonament z nielimitowanymi rozmowami bez telefonu.

Z tego co przeczytałem na stronach operatorów to Plus oferuje taki abonament z elektroniczną fakturą za 79 zł przy przeniesieniu numeru, ale nie jest sprecyzowane czy numeru na kartę czy abonament (Pani z BOK nie potrafiła odpowiedzieć na to pytanie i poradziła żeby się udać w tej sprawie do salonu). Umowa 12 miesięcy.

W T-Mobile w moim przypadku najtaniej byłoby 89 zł, bo nie mam obecnie abonamentu (przy przenoszeniu numeru abonamentowego jest 79 zł). Przy przeniesienie numeru nie płaci się opłaty aktywacyjnej, która wynosi ok. 50 zł, przy przeniesieniu z Play czeka się ok. 20 dni, ale jest na to tani sposób - wystarczy kupić najtańszy starter T-Mobile i numer powinien być przeniesiony dużo szybciej i bez opłaty aktywacyjnej. Umowa na 12 miesięcy.

W Orange przy przeniesieniu numeru (musi być zarejestrowany, czyli operator musi mieć powiązane moje dane z tym numerem) opłata aktywacyjna wynosi 10 zł (normalnie ok. 50) i 3 pierwsze miesiące są za darmo, pozostałe po 88,88 zł, ale umowę podpisuje się na 18 miesięcy.

Jakieś inne pomysły?

#580179  autor: Horacy
 05 wrz 2012, 12:57
No w T-Mobile trzeba by przenieść nr abonamentowy aby płacić 79 zł, tak to 89 zł.

#580200  autor: deka87
 05 wrz 2012, 14:09
Już wszystko jasne - najtaniej wyszło w Plusie - 79 zł/miesiąc, przy przeniesieniu zarejestrowanego numeru na kartę, umowa na 12 miesięcy.

Tylko nie słuchajcie porad "doradców" z działu handlowego do którego numer można znaleźć na stronie Plusa - najpierw uzyskałem informację że przy przenoszeniu numeru na kartę abonament wynosi 89 zł, w następnej rozmowie z innym konsultantem uzyskałem informację, że można przenieść numer pre-paid i będzie 79 zł abonamentu, ale taka oferta obowiązuje tylko przy załatwianiu drogą elektroniczną, że w salonie zapłacę drożej i na przeniesienie trzeba czekać ok. tygodnia.
No to zadzwoniłem do najbliższego salonu i okazało się że zapłacę 79 zł przy przeniesieniu zarejestrowanego numeru na kartę, numer będę miął przeniesiony najdłużej w 2 dni, a opłata aktywacyjna będzie wynosić 15 albo 49 zł - tego dowiem się jutro przy podpisywaniu umowy, bo dzisiaj im się system zawiesił i nie mogli mi udzielić odpowiedzi na to pytanie, myślę że jakby pokombinować to dałoby się tez uniknąć tej opłaty aktywacyjnej.

#580231  autor: poziom
 05 wrz 2012, 15:42
W play masz takie abonamenty.
Promocje super dla abonentów.

http://www.play.pl/resources/pdf/Regula ... 052012.pdf
79zł/12 miesięcy
http://www.play.pl/resources/pdf/Regula ... 072012.pdf
69zł/24 miesiące

Drugi punkt regulaminu promocji:
2. Niniejsza Oferta Promocyjna dostępna jest takŜe dla UŜytkowników korzystających z Usług
Telekomunikacyjnych świadczonych przez P4 przez co najmniej 3 miesiące i utrzymujących w dniu
zawarcia Umowy na podstawie niniejszej Oferty Promocyjnej Okres waŜności połączeń
wychodzących, którzy w okresie obowiązywania niniejszej Oferty Promocyjnej przejdą ze swoim
Numerem MSISDN (numerem telefonu) na ofertę abonamentową i zawrą z P4 Umowę w formie
pisemnej na czas określony (12 miesięcy) w ramach Oferty FORMUŁA 4.0 z dowolnie wybranym
Abonamentem.
2. Niniejsza Oferta Promocyjna dostępna jest takŜe dla UŜytkowników korzystających z Usług
Telekomunikacyjnych świadczonych przez P4 przez co najmniej 3 miesiące i utrzymujących w dniu
zawarcia Umowy na podstawie niniejszej Oferty Promocyjnej Okres waŜności połączeń
wychodzących, którzy w okresie obowiązywania niniejszej Oferty Promocyjnej przejdą ze swoim
Numerem MSISDN (numerem telefonu) na ofertę abonamentową i zawrą z P4 Umowę w formie
pisemnej na czas określony (24 miesiące) w ramach Oferty FORMUŁA 4.0 z dowolnie wybranym
Abonamentem
Migracja w salonie od ręki w 10minut :wink:

#580281  autor: deka87
 05 wrz 2012, 19:58
Najtaniej wychodzi Orange z kuponem. Bez limitu za 62 zł/ mies
http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=60596
Miesięcznie tak, ale ogólnie:
0,3*88,88 = 26,65
88,88 - 26,65 = 62,23
62,23*18 = 1120,14
a w Plusie: 12*79 = 948

poziom chodziło właśnie o to żeby to była inna sieć niż Play ;)

#580363  autor: dreapheus
 06 wrz 2012, 11:28
Kara za zerwanie jest dużo niższa niż abonament więc po roku jak sobie zerwiesz wyjdzie i tak taniej jak w plusie.

#580364  autor: drzewko82
 06 wrz 2012, 11:39
dreapheus pisze:Najtaniej wychodzi Orange z kuponem. Bez limitu za 62 zł/ mies
http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=60596
ta oferta nie jest już aktualna, proszę nie wprowadzać ludzi w błąd ;)

#580693  autor: deka87
 07 wrz 2012, 20:09
Kara za zerwanie jest dużo niższa niż abonament więc po roku jak sobie zerwiesz wyjdzie i tak taniej jak w plusie.
...o tym nie pomyślałem, w Plusie 900 zł

Poza tym w Plusie jeśli stwierdzą, że generuję sztuczny ruch to mogą mi dać kare w wysokości 5000 zł - to w końcu bez limitu czy z limitem? Jeśli bez to nie powinno ich obchodzić do kogo dzwonię, przez ile czasu i po co.
Podpisując umowę pytałem się czy mogę rozmawiać z kim chcę nawet przez 24 godziny i sprzedawca powiedział, że tak. Szkoda że zapis w umowie mówi co innego.

Ciekawe ile lat jeszcze minie zanim w Polsce będziemy mieli prawdziwą ofertę bez limitu...