• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #579830  autor: Xy
 03 wrz 2012, 21:23
Hej.
Szukamy abonamentu w T-Mobile w cenie do 60 złotych wraz z pakietem internetowym (czyli tak około 50 złotych na abo + około 10 na net). Numer z Plusa zostanie przeniesiony do T. Inne sieci nie wchodzą w grę jako, że 80% połączeń będzie w różowych ;-) Numer z Plusa zostanie przeniesiony. Widziałem, że jest dostępna sieć rodzinna między dwoma numerami za 5 złotych na zawsze. Czy to jest 5 zeta płatne raz na cały okres trwania umowy czy tylko w okresie jakiej promocji? Internet jak rozumiem ma lejek bez żadnej łaski. Ze swojego doświadczenia wiem, że PTC nie robi jak jak dziady z Plusa, gdzie za wszystko płaci się ekstra.
Podsumowując:
-abonament wraz z internetem za nie więcej niż 60 złotych
-pakiet internetowy z lejkiem bez dodatkowego naliczania za nie wiadomo co
-jeden numer w sieci za free (albo jednorazowa opłata)
-cyrograf na maksymalnie dwa lata
-oferta wraz z telefonem

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#579842  autor: thonka
 03 wrz 2012, 22:08
za 40zl (przez pierwsze 3 miesiace 20zl) jest 120 minut (1:1 na sms/mms) i 250MB danych. do tego mozesz wybrac za:

- 5zl 2 os. siec rodzinna (wazne aby numer ktory chcesz do niej dodac nie byl juz w innej sieci rodzinnej, a takze aby nie byl w ofercie firmowej)
- 5zl 1000 sms/mms do wszystkich sieci
- 20zl rozmowy bez limitu w TM w kraju

za 60zl (pierwsze 3 miesiace po 30zl) jest 240 minut i 250MB danych. reszta dodatkow j/w.

wszystkie dodatkowe pakiety oczywiscie platne miesiac w miesiac. dodatkowo musisz pamietac o tym, ze wszystkie pakiety dodatkowe po okresie na jaki zostala zawarta umowa moga byc w cenach z cennika czyli siec rodzinna moze skoczyc do 15zl.

przy podpisywaniu umowy powiedz odrazu, zeby wylaczyli Ci wszystkie mozliwe subskrybcje.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#579875  autor: Xy
 03 wrz 2012, 22:56
thonka pisze:- 5zl 2 os. siec rodzinna (wazne aby numer ktory chcesz do niej dodac nie byl juz w innej sieci rodzinnej, a takze aby nie byl w ofercie firmowej)
Płatne reaz czy co miesiąc? Z informacji na stronie wynika, że płatne raz. Jeśli jestem w sieci rodzinnej (np. nieaktywnej) to mogę z niej zrezygnować i przystąpić do nowej? Kiedyś miałem telefon na firmę i inna osoba mająca numer "nie-na-firmę" mogła mnie dodać normalnie do S. R.

thonka pisze:wszystkie dodatkowe pakiety oczywiscie platne miesiac w miesiac. dodatkowo musisz pamietac o tym, ze wszystkie pakiety dodatkowe po okresie na jaki zostala zawarta umowa moga byc w cenach z cennika czyli siec rodzinna moze skoczyc do 15zl.
Dwa lata i ani dnia dłużej ;-)

thonka pisze:za 60zl (pierwsze 3 miesiace po 30zl) jest 240 minut i 250MB danych. reszta dodatkow j/w.
Trochę dużo ale w takim abo byłby lepszy telefon. Zmiana z Samsunga Monte na coś w miarę dużego z Androidem... (ale to na inny dział).
Z drugiej strony te 240 minut byłoby nie do wygadania w sytuacji gdyby była sieć rodzinna. 120 też z wielkim trudem ;-)

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#579886  autor: ciekawy
 03 wrz 2012, 23:21
thonka pisze:za 40zl (przez pierwsze 3 miesiace 20zl) jest 120 minut (1:1 na sms/mms) i 250MB danych. do tego mozesz wybrac za:

- 5zl 2 os. siec rodzinna (wazne aby numer ktory chcesz do niej dodac nie byl juz w innej sieci rodzinnej, a takze aby nie byl w ofercie firmowej)
- 5zl 1000 sms/mms do wszystkich sieci
- 20zl rozmowy bez limitu w TM w kraju

za 60zl (pierwsze 3 miesiace po 30zl) jest 240 minut i 250MB danych. reszta dodatkow j/w.

wszystkie dodatkowe pakiety oczywiscie platne miesiac w miesiac. dodatkowo musisz pamietac o tym, ze wszystkie pakiety dodatkowe po okresie na jaki zostala zawarta umowa moga byc w cenach z cennika czyli siec rodzinna moze skoczyc do 15zl.

przy podpisywaniu umowy powiedz odrazu, zeby wylaczyli Ci wszystkie mozliwe subskrybcje.
wiem, że autor wątku pisał, że interesuje go sieć T ale chciałbym tą ofertę porównać z PLAY.

taryfa Super All Inclusive MAX.

za 45 zł miesięcznie, 30 zł i 50 gr przez pierwsze 3 miesiące, można mieć 210 minut, 1GB szybkiego netu, potem lejek, stan darmowy czyli coś w rodzaju sieci rodzinnej tylko, że nie na 2 osoby tylko na każdy numer w sieci bez podawania jakie to mają być numery, wystarczy, że są w sieci.

za 65 zł miesięcznie, 40 zł i 50 gr przez pierwsze 3 miesiące móżna mieć 400 minut, 1GB szybkiego netu, potem lejek i dodatkowe pakiety stan darmowy jak wyżej.

telefony typu smartfon w PLAY w tej taryfie za 65 zł są w przyzwoitych cenach, nawet za 1 zł.
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2012, 23:45 przez ciekawy, łącznie zmieniany 2 razy.

#579889  autor: Xy
 03 wrz 2012, 23:33
A mnie Plej nie interesuje co zaznaczyłem wcześniej. Ja mam telefon w T., a dziewczyna ucieka od dziadów z Plusa. Więc jaki jest sens brania Play? Żebym płacił do niej 2x więcej? :?

#579890  autor: thonka
 03 wrz 2012, 23:34
Xy, siec rodzinna jest platna 5zl co miesiac jak kazdy pakiet dodatkowy.

sprecyzuje - w regulaminie sieci rodzinnej sa wyszczegolnione oferty, ktore nie moga przystapic do tejze sieci - sa to niemal wszystkie plany taryfowe przewidziane dla firm z ostatnich 3-4 lat, ale trzeba tu pamietac, ze firmy moga tez brac abonamenty przeznaczone pierwotnie dla osob indywidualnych i wtedy nic tu nie koliduje przy przystapieniu do SR firmy np. z taryfa rodzinna.

a z rezygnacja z jednej SR i przystapienia do drugiej nie powinno byc zadnego problemu.

a co do telefonu... coz. cennik jest na stronie. http://www.t-mobile.pl/r/repo1/document ... 120829.pdf

rewelacji wielkich w nim nie ma.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#579891  autor: ciekawy
 03 wrz 2012, 23:37
Xy pisze:A mnie Plej nie interesuje co zaznaczyłem wcześniej. Ja mam telefon w T., a dziewczyna ucieka od dziadów z Plusa. Więc jaki jest sens brania Play? Żebym płacił do niej 2x więcej? :?
Jak przeczytasz dokładnie co napisałem to może dojdziesz do wniosku, że w PLAY nie płaci się 2x więcej.

#579894  autor: thonka
 03 wrz 2012, 23:45
ciekawy, nudny sie juz robisz z tym swoim playem i przekonywaniem calego swiata, ze to najlepsza siec na ziemi... naprawde...

skoro jest napisane i sprecyzowane jakiej sieci jest wymog, to po co na sile probujesz isc pod prad?
niestety czasem tak jest, ze druga osoba nie moze zmienic sieci tak jak sie Tobie podoba i trzeba dostosowac sie do niej o czym juz nieraz pisalem przy okazji twojego chronicznego nagabywania na play.
Ostatnio zmieniony 03 wrz 2012, 23:52 przez thonka, łącznie zmieniany 1 raz.

#579896  autor: ciekawy
 03 wrz 2012, 23:49
thonka

nudny się robisz z tym swoim upominaniem, zupełnie jakby nie można było kulturalnie wypowiedzieć swojego zdania i napisać dlaczego uważa się ofertę PLAY za lepszą, zupełnie jakby panowała cenzura, która nie chce, żeby ludzie poznali jakie taryfy ma PLAY.

napisałem tylko jaką PLAY ma ofertę w dwóch taryfach abonamentowych tak jak ty napisałeś jaką ofertę ma T, to o ofercie T można pisać i jest ok, a kiedy się napisze o ofercie PLAY to wielkie oburzenie ?

nie idę pod prąd, daje do rozważenia autorowi wątku taryfy PLAY.

#579897  autor: thonka
 03 wrz 2012, 23:56
ciekawy pisze:zupełnie jakby nie można było kulturalnie wypowiedzieć swojego zdania i napisać dlaczego uważa się ofertę PLAY za lepszą, zupełnie jakby panowała cenzura, która nie chce, żeby ludzie poznali jakie taryfy ma PLAY.
mozna tylko po co? jest napisane w jakiej sieci ma byc oferta.

jest nacisk na siec rodzinna co moze sugerowac, ze wiekszosc polaczen bedzie w jej ramach co z reszta zostalo tez napisane wiec play nie ma tu zadnego wiekszego sensu...
ciekawy pisze:to o ofercie T można pisać i jest ok, a kiedy się napisze o ofercie PLAY to wielkie oburzenie ?
przeczytales chociaz o co chodzi czy znow tylko piszesz o rewelacyjnosci play dla samego pisania?
placa Ci za to?

skoro rozmawiane na byc w TM to nie widze najmniejszego sensu proponowania play...
cenzura? przeczytaj najpierw co to jest cenzura...

#579943  autor: Xy
 04 wrz 2012, 11:55
ciekawy, bardzo bym Cię prosił o nie zaśmiecanie wątku fioletowym offtopem. Sprecyzowałem, że abonament ma być w T-Mobile. Play mnie nie interesuje nawet gdyby miał najlepszą ofertę na świecie. Oboje nie chcemy Play i już. Koniec i kropka. Daruj sobie wywody na temat tej niby najlepszej sieci bo zniechęcasz do niej. Ja się nie przeniosę do Play bo ta sieć mi nie zaoferuje tak dogodnych warunków jak T-Mobile. Dziewczyna rezygnuje z Plusa i przechodzi do T-Mobile bo większość połączeń jest na linii T. <-> T. W Play nie mamy nikogo. Kilka osób było ale rozczarowali się P4.
Xy, siec rodzinna jest platna 5zl co miesiac jak kazdy pakiet dodatkowy.
Pisało "5 zł na zawsze". Myślałem, że to jest 5 zeta raz na dwa lata ;-) Ale nawet jeśli co miesiąc to i tak nie jest to jakiś wielki wydatek. W porównaniu z opłatami u Plusa to w Erze wszystko jest za darmo :-D

thonka pisze:sprecyzuje - w regulaminie sieci rodzinnej sa wyszczegolnione oferty, ktore nie moga przystapic do tejze sieci - sa to niemal wszystkie plany taryfowe przewidziane dla firm z ostatnich 3-4 lat, ale trzeba tu pamietac, ze firmy moga tez brac abonamenty przeznaczone pierwotnie dla osob indywidualnych i wtedy nic tu nie koliduje przy przystapieniu do SR firmy np. z taryfa rodzinna.
Mam taryfę "rodzina 80" czy jakoś tak. Czyli SR będzie. Kiedyś byłem w jednej i nie wiem nic o jej statusie. Czy nadal jestem czy nie. Ale w salonie to jest pewnie minuta roboty.

thonka pisze:a co do telefonu... coz. (...) rewelacji wielkich w nim nie ma.
Może i nie ma ale dziewczątko moje am teraz Samsunga Monte i chce zamienić na coś z Androidem, wyświetlaczem większym niż 3,2", żeby dobrze działały aplikacje z Google Play. Ale jak się wybierzemy do T-Mobile i weźmiemy ofertę to założę stosowny wątek w odpowiednim dziale ze sprecyzowanymi wymaganiami.

#579949  autor: Eriszkigal
 04 wrz 2012, 12:38
Xy pisze:Mam taryfę "rodzina 80" czy jakoś tak. Czyli SR będzie. Kiedyś byłem w jednej i nie wiem nic o jej statusie. Czy nadal jestem czy nie. Ale w salonie to jest pewnie minuta roboty.
Status ŚR sprawdzisz na iBOA, ale nie powiem Ci teraz gdzie dokładnie, ponieważ nie działa :evil:

#580055  autor: Xy
 04 wrz 2012, 20:14
To, gdzie sprawdzić to wiem. Jeno faktycznie IBOA nie żyje. Chciałem się zalogować dziś po południu i godzinę temu dopiero dostałem smsa z kodem :-D
Kwestia abonamentu nadal otwarta. Ma być relatywnie niski (wraz z pakietem na Internet) aby było można dobrać w miarę sensowny telefon za nie więcej niż 150 złotych...

#580124  autor: thonka
 05 wrz 2012, 01:32
nic lepszego niz te 2 w/w w TM nie dostaniesz. chyba, ze zmienia jakos taryfy w co watpie, bo wprowadzili pod koniec sierpnia zmiany w poprzednich.

przy abonamencie za 40zl jest sensowna tylko xperia tipo 170zl, przy 60zl tipo 1zl i ew. galaxy mini 2 tez 1zl i koncza sie tu sensowne telefony.

pytanie czy potrzeba wiecej minut niz 120.

#580138  autor: Xy
 05 wrz 2012, 08:36
Trudno powiedzieć. 120 powinno wystarczyć ale im więcej tym lepiej. Taka paczka 150 minut do wszystkich + SR byłaby dobra. Poczekamy trochę, może telefony zejdą z cenami i pojawią się nowe oferty? Bo abonament ma być podpisywany za ponad miesiąc (jeszcze trwa cyrograf w Plusie). Tylko chcę wiedzieć co można wziąć w T. :-)

#580284  autor: SACZI
 05 wrz 2012, 20:02
Xy pisze:Trudno powiedzieć. 120 powinno wystarczyć ale im więcej tym lepiej. Taka paczka 150 minut do wszystkich + SR byłaby dobra. Poczekamy trochę, może telefony zejdą z cenami i pojawią się nowe oferty? Bo abonament ma być podpisywany za ponad miesiąc (jeszcze trwa cyrograf w Plusie). Tylko chcę wiedzieć co można wziąć w T. :-)
A oferta bez telefonu wchodzi w rachubę?
Podpisywałem w marcu albo kwietniu taki abonament. Za 20 PLN jest 120 minut. SR też można dokupić. Nie wiem tylko jak z netem, bo ten telefon nie korzysta z neta w ogóle.
Za 500-600 na allegro można kupić np Nokie Lumię 710. W sumie wyjdzie na pewno taniej niż abonament za 60 PLN.

PS Nie widzę już tej oferty ...

#580288  autor: thonka
 05 wrz 2012, 20:38
SACZI, teraz jest to samo caly czas. 120 minut za 20zl i 240 minut za 30zl.
tylko nie ma tam danych wiec to dodatkowe 9zl do rachunku za 100MB lub 14zl za 300MB...

o ile w przypadku abonamentu z 240 minutami za 30zl + 9zl za internet daje 20zl oszczednosci miesiecznie, to przy tym za 20zl i 120 minutami + 9zl za internet daje raptem 10zl miesiecznie mniej, a to raczej niezbyt duzo...

taki wczesniej wymieniony sony xperia tipo kosztuje obecnie w sklepach 550-600zl.

cala umowa bez telefonu 39zlx13=507zl + 2x10zl (dwa pierwsze abonamenty sa za 1zl + 9zl internet) + 550zl za telefon daje 1077zl co przy 15 miesiecznej umowie daje prawie 72zl miesiecznie.

umowa z telefonem daje 1351zl na 24 miesiace co miesiecznie da troche ponad 56zl.

jedyny plus oferty bez telefonu to krotsza umowa i ew. mozliwosc szybszego oraz wiekszego zarobku na "starym" telefonie.

#580357  autor: Xy
 06 wrz 2012, 10:44
Umowa bez telefonu nie wchodzi w grę. Tylko i wyłącznie z telefonem. Limit na abonament podniesiony do 50 - 60 złotych. Dziewczyna taki chce więc ok. Myślę, że w takim abo można już wziąć sensowny telefon.

#580395  autor: Horacy
 06 wrz 2012, 13:43
59.9 Sony Xperia tipo, za 1 zł jest, jest to godna alternatywa do LWW, od razu ma ICS 1 rdzeń nie duży wymiar

#580433  autor: Xy
 06 wrz 2012, 15:58
Byłem dziś w salonie T-Mobile i pani powiedziała mi, że jest fajny abo za 60 zeta (bez zabawy w te 59,99). 240 minut do wszystkich + 250 MB Internetu w cenie abonamentu + Sieć Rodzinna za 5 zeta miesięcznie. Dodatkowo jakieś szczegóły obniżające koszty też ciekawe. I chyba na ten abonament się zdecydujemy. Dodatkowo zostałem poinformowany o procedurze przeniesienia numeru. Ale aby mieć pewność, że T-Mobile nie robi ludzi w konia jak Plus zapytałem się czy pakiet internetowy obejmuje wszystko i czy jest lejek. I tak: obejmuje wszystko i jest lejek. W trakcie rozmowy powiedziałem o wyczynach Plusa. Pani nie była tym faktem specjalnie zaskoczona...
Przy okazji zwiększyłem sobie limit netu ze 100 MB do 300 MB :-D