• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 41 z 97
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 97

#579792  autor: NokiaUser
 03 wrz 2012, 18:10
Ja na jednym sklepie widziałem dwie naklejki: "Kup doładowanie" i "Kup zestaw startowy", był taki obrazek jak ma myslak12 w podpisie i napis, że operatorem doładowań jest KAR-TEL czy jakoś tak.

#579815  autor: kaspeed
 03 wrz 2012, 19:39
u mnie już 2 dni po starcie simki i doładowania w fresh/żabka były.

Powitać po wielu latach ;) :mrgreen:

#579832  autor: ciekawy
 03 wrz 2012, 21:28
DanielR pisze:
ciekawy pisze:jak byś czytał co napisałem wcześniej to byś wiedział, że
mnie nie chodzi o teorię, bo jaka jest to wiem z regulaminów i cennika oferty Virgin Mobile. Mnie raczej chodzi o to, jak sprawa ma się w rzeczywistości. Czasem zdarza się, że niektóre terminale nie posiadają wszystkich nominałów doładowań. Już się z tym spotkałem, że facet w sklepiku nie chciał mi sprzedać doładowania 5 zł, bo twierdził, że ma tylko od 10 zł wzwyż.
Nie wiem jak jest z terminalami bo ładuje przez stronę sieci z konta bankowego i nie ma problemów.

#579854  autor: kaspeed
 03 wrz 2012, 22:22
prawda jest taka że jeśli sprzedawca wkręca że ma tylko od10w góre to znaczy tyle: chciał nas skroić bo za dyszkę ma więcej prowizji...A totalnym chamstwem w kolporterze jest branie 50gr prowizji za doładowanie 50zł...;] Tak mnie dziś chciano za doładowanie VM okroic;)

#579861  autor: ciekawy
 03 wrz 2012, 22:30
ja mam gdzieś prowizje jakie biorą firmy za doładowania, dlatego ładuję przez stronę netową, potem konto bankowe i z tym nie ma problemu.

jak ktoś chce jeszcze prowizje za doładowanie to się powinno zrezygnować w ramach protestu, żeby taka firma na takich doładowaniach nie zarobiła skoro mało tej firmie prowizji jaką ma od sieci.

#579866  autor: DanielR
 03 wrz 2012, 22:41
jak ktoś chce jeszcze prowizje za doładowanie to się powinno zrezygnować w ramach protestu, żeby taka firma na takich doładowaniach nie zarobiła skoro mało tej firmie prowizji jaką ma od sieci.
Tylko, że nie każdy ma ochotę "manifestować" swoje niezadowolenie, gdy różnica wynosi marne kilka złotych i szukać kolejnego terminala w innym sklepiku. Większość pewnie machnie ręką i kupi droższe doładowanie. Inna sprawa, że teraz nie ma problemu ważności konta, to i tak "się wykorzysta". :wink:

#579878  autor: ciekawy
 03 wrz 2012, 22:57
DanielR pisze:
Tylko, że nie każdy ma ochotę "manifestować" swoje niezadowolenie, gdy różnica wynosi marne kilka złotych i szukać kolejnego terminala w innym sklepiku. Większość pewnie machnie ręką i kupi droższe doładowanie. Inna sprawa, że teraz nie ma problemu ważności konta, to i tak "się wykorzysta". :wink:
tylko, że taka postawa machania ręką i płacenia nawet 50 gr więcej pozwala wykorzystywać sytuacje tym, którzy takie prowizje pobierają.

#579880  autor: słoneczny
 03 wrz 2012, 23:05
To trzeba napisać skargę do kolportera na dany punkt szpedaży. Dziś kupowałem doładowanie do VM, z vouchera od Kolportera i wszystkie doładowania były po normalnych cenach. To są jakieś prywatne fanaberie nieuczciwych sprzedawców. Nie ma co takich tolerować.

#579881  autor: ciekawy
 03 wrz 2012, 23:11
dobry pomysł, jak sprzedawcy pobierają prowizje to piszcie skargi czy poprostu informacje i wysyłajcie do centrali firmy poleconym albo mailem jak firma ma maila i piszcie w informacji dokładny adres sprzedawcy który pobiera prowizje, to niewiele kosztuje, mail nic tylko trochę czasu, a pomoże ukrócić takie praktyki.

#579882  autor: Rambus
 03 wrz 2012, 23:12
Myślałem, że we wszystkich punktach Kolporter jest tak samo.....

W Kolporterze koło mnie dopłata 50gr jest do nominałów 5 i 10zł.

#579883  autor: ciekawy
 03 wrz 2012, 23:15
Rambus pisze:Myślałem, że we wszystkich punktach Kolporter jest tak samo.....

W Kolporterze koło mnie dopłata 50gr jest do nominałów 5 i 10zł.
dlatego, żeby tak nie było, żeby nie było tej dopłaty jako klient napisz informacje do tej firmy listownie poleconym albo mailowo jeśli firma ma maila, podaj dokładny adres sprzedawcy, punktu, jak masz paragon to na nim powinny być informacje, to wyślij do centrali firmy.

#579884  autor: kaspeed
 03 wrz 2012, 23:20
u mnie do vm dopłacasz do 50tki i napewno do Orange Bo ostatnio narzeczona mi mówiła;) że babci kupowała 50tkę i 50gr zabrali dodatkowo;)

#579887  autor: DanielR
 03 wrz 2012, 23:31
ciekawy pisze: tylko, że taka postawa machania ręką i płacenia nawet 50 gr więcej pozwala wykorzystywać sytuacje tym, którzy takie prowizje pobierają.
Jeżeli chodziłoby o dodatkowe 50 gr od kuponu, to pewnie też bym zrezygnował. Ja miałem na myśli, to co spotkało mnie. Czyli pozorny bark doładowań 5 zł i propozycja zakupu droższego 10 zł kuponu. Różnica niewielka, a i tak cała kwota trafia na moje konto, a jest do wykorzystania przez rok. :wink:

#579893  autor: ciekawy
 03 wrz 2012, 23:43
DanielR pisze:
ciekawy pisze: tylko, że taka postawa machania ręką i płacenia nawet 50 gr więcej pozwala wykorzystywać sytuacje tym, którzy takie prowizje pobierają.
Jeżeli chodziłoby o dodatkowe 50 gr od kuponu, to pewnie też bym zrezygnował. Ja miałem na myśli, to co spotkało mnie. Czyli pozorny bark doładowań 5 zł i propozycja zakupu droższego 10 zł kuponu. Różnica niewielka, a i tak cała kwota trafia na moje konto, a jest do wykorzystania przez rok. :wink:
to ja wiem, że kasa jest do wykorzystania przez rok, ta z bonusowego doładowania 50% też ale to nie usprawiedliwia takich praktyk, że ktoś sobie pobiera dodatkowo te 50 gr, ktoś inny może pobierać 1 zł, ktoś inny może pobierać 2 zł, ktoś inny może pobierać 5 zł, ktoś inny sobie pobierze 9 zł bo dlaczego nie skoro nikt się temu nie sprzeciwi.

#579900  autor: słoneczny
 03 wrz 2012, 23:59
ciekawy pisze: dlatego, żeby tak nie było, żeby nie było tej dopłaty jako klient napisz informacje do tej firmy listownie poleconym albo mailowo jeśli firma ma maila, podaj dokładny adres sprzedawcy, punktu, jak masz paragon to na nim powinny być informacje, to wyślij do centrali firmy.
Dwie fotki, jedna paragonu, druga kuponu z doładowaniem, załatwiają sprawę.
Wszystkie dane, numery identyfikacyjne, godzina i data sprzedaży są już na kuponie i paragonie.
Nie trzeba bawić się w detektywa.
Opisać krótko sytuację, fotki wysłać mailem.

#579906  autor: sa
 04 wrz 2012, 00:40
Ciekawe,zż kolporter też sobie liczy prowizję bo że in medio to już od dawna i to właśnie po 50gr dlatego juz tam od dawna nie kupuje doładowań .A tak z ciekawości jak są oznakowane doładowania do VM?bo u mnie owszem są już startery ale doładowań brak mimo że ekspedienci byli na tyle mili że sprawdzali je w terminalach..Czy pisze VM czy jakoś inaczej?

#580013  autor: kubik
 04 wrz 2012, 17:26
jak tam u Was przenoszenie numeru? o mnie nadal "brak odpowiedzi od operatora dawcy" co trochę staje się bulwersujące, jak długo można prowadzić MNP? to nie 2008 rok, żeby ręcznie potwierdzać wnioski..

Co ja pacze? Operator blokuje aktualizację!

http://facebook.com/OperatorBlokujeAktualizacje

#580015  autor: lee
 04 wrz 2012, 17:31
zadzwońcie na *222 i to zgłoście...

#580028  autor: kamail86
 04 wrz 2012, 17:55
Ja dzisiaj (wczoraj dostałem awizo) odebrałem na poczcie SIM i dokumenty do przeniesienia numeru. Karta to 2w1 - zwykły SIM z możliwością wyłamania z niej Micro.
  • Strona 41 z 97
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 97
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41