• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #579531  autor: sharkey
 02 wrz 2012, 15:21
szukałem po działach, ale podobnego tematu nie znalazłem. Nie wiem nawet czy w dobrym dziale to zamiesciłem, ale jakby co to proszę o przeniesienie.

Jestem użytkownikiem nokii 5800XM i od jakiegoś czasu jak dostaje esemesy to przy numerze (lub zapisanym kontakcie) od kogo jest wiadomośc wyświetla mi sie Zdef. centr. odpow. co dziwne wyświetla sie to tylko przy esemesach od jednej osoby. Potrafiłby ktos mi wytłumaczyć co to oznacza i dlaczego tak jest??

#579566  autor: NokiaUser
 02 wrz 2012, 19:22
Cytat z tej strony gdzie ktoś miał taki sam problem:
Poproś swojego korespondenta, żeby wyłączył w swoim telefonie ustawienie
dotaczące nadawania SMSom wychodzącym flagi "odpowiedź tym samym centrum
SMS" lub podobnie.

BTW, tylko Nokie i to głównie te najnowsze się na to nabierają.

#579770  autor: sharkey
 03 wrz 2012, 16:25
znaczy zadzwonić na linie i co im powiedzieć? sorki ale ja zielony w tych sprawach jestem ;/

#579777  autor: dario321
 03 wrz 2012, 17:04
zadzwon do osoby od ktorej otrzymujesz te sms'y i powiedz aby ustawil'a w ustawieniach wiadomosci; odpowiedz przez to samo centrum-nie :wink:
Ostatnio zmieniony 04 wrz 2012, 09:20 przez dario321, łącznie zmieniany 1 raz.

#579911  autor: NokiaUser
 04 wrz 2012, 07:26
Zrób dokładnie tak jak napisał dario321. Właściwie to jeśli jesteście obydwoje w tych samych sieciach, to ten napis w niczym wam nie będzie przeszkadzał, jeśli natomiast jesteście w dwóch różnych sieciach, to ty nie będziesz mógł bezpośrednio odpowiadać na SMS-a, tylko tworzyć nową wiadomość.

Jedyne, co mam, to złudzenia, że telepolis.pl na lepsze się zmienia