• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 122 z 182
  • 1
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 182

#578329  autor: rtx
 28 sie 2012, 23:43
anobotak13 strona 127, i kolejne powinno się rozjaśnić co i jak. Po wysłaniu wypowiedzenia a potem rozmowie z konsultantem, wycofaniu go i zaakceptowaniu jakiejś oferty, w ciągu 10 dni warunki nowej umowy wchodzą w życie. W twoim wypadku po wysłaniu wypowiedzenia jeszcze w sierpniu, do końca września będziesz na abonamencie a od października (gdybyś nie wycofał wypowiedzenia) przejdziesz na Fresha (tak mi się wydaje, bo obowiązuje 30 dniowy okres wypowiedzenia).

Tu macie wzór wypowiedzenia: http://www.blogplay.eu/wp-content/uploa ... yjnych.pdf

#578365  autor: kacu123
 29 sie 2012, 10:11
Ile można dostać zniżki na telefon w abonamencie SD 45?
Pozdrawiam

#578423  autor: Eragorin
 29 sie 2012, 14:09
Napisałem zgłoszenie na PLAY24 , że jestem skłonny zrezygnować z wypowiedzenia abonamentu pod warunkiem otrzymania oferty Super MNP All Inclusive MAX Tylko SIM 49( http://www.play.pl/pl/promocja/przejdz- ... -tylkosim/), która jest proponowana osobom przenoszacym numer w abonamencie z innej sieci.
Zobaczymy czy się zgodzą .

[ Dodano: 2012-08-30, 13:56 ]
Niestety PLAY nie zgodził się na moje warunki. Skoro wolą traktować lepiej osoby przenoszące się z innej sieci niż te które przedłużają umowę to ich wybór. Numer przejdzie na kartę.

#578947  autor: waeren
 31 sie 2012, 09:40
Ktoś ma już regulamin tej oferty z Cyfrą.... :?:

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#578950  autor: PalonyLolek
 31 sie 2012, 10:10
Eragorin, nie lepiej było wybrać coś z GU?

waeren, narazie to ja nawet w biurze tego nie mam :roll:

#578951  autor: chocostars
 31 sie 2012, 10:16
waeren pisze:Ktoś ma już regulamin tej oferty z Cyfrą.... :?:
Masz na myśli internet z umową Cyfry+?
Ja pracuję w Cyfrze, mogę co nieco powiedzieć.

Bo kiedy chcesz to w sobie masz paletę najpiękniejszych barw...

#578952  autor: waeren
 31 sie 2012, 10:17
Nie chodzi mi o abo w play z ofertą TV :wink:

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#578954  autor: Eragorin
 31 sie 2012, 10:20
[quote="PalonyLolek"]Eragorin, nie lepiej było wybrać coś z GU?

Problem był taki, że chciałem umowę na czas nieokreślony a konsultanci proponowali mi oferty na minimum 12 miesięcy bez telefonu.

#578956  autor: pakierhakierxd
 31 sie 2012, 10:25
U mnie kolega ostatnio dostał na przedłużenie czas nie określony i następujące warunki z ofertą bez telefonu (gadał z konsultantem przez telefon jak dzwoniła i powiedziałem mu aby się spytał o ten czas nie określony) :P
All Inclusive Max 29
29zł miesięcznie
150 minut do wszystkich
smsy na 6 mc-y za free potem 7zł
stan darmowy na 6-mcy za free potem 10zł
50 minut na 6 mc-y

Ja mam to samo ale z umową na czas określony 12 mcy tylko że sd i smsy tylko na 3 mce bezpłatnie :) ,jak będzie się kończyć umowa i nie będzie nic lepszego w ofercie bez telefonu to zostanę na czas nie określony lub jak spodoba mi się oferta z telefonem to wezmę all inclusive max 45 lub 65 za 45 po wysłaniu wypowiedzenia może się uda :P,będę próbować może przez pewnego konsultanta w Play to uzyskać też :D ,nie chcę płacić w Play więcej niż 52zł w ofercie z telem lub bez 36zł tak jak jest teraz :],wyższy rachunek niż 55zł to nie dla mnie,tyle bym płacił w T za trochę gorszą ofertę z telem dlatego T bo tylko on ma tanio abo z 1gb i lejkiem :D
Ostatnio zmieniony 31 sie 2012, 10:39 przez pakierhakierxd, łącznie zmieniany 2 razy.

Pozdrawiam :)

#578957  autor: PalonyLolek
 31 sie 2012, 10:30
Eragorin, ale na GU na nieokreślony też byś dostał, warunki z normalnego przedłużenia, ale zamiast na 12 msc. to na nieokreślony właśnie.

#579225  autor: SławekS
 01 wrz 2012, 12:44
Witam wszystkich i proszę o radę. Mam nr "X" w abo LP II 69 zł + 250 mb za 10 zł czyli 79 zeta, ważny do 14 grudnia, ale po jego zakończeniu chcę się pozbyć tego numeru. Mam również nr "Y" w Play na Kartę i w grudniu chcę go przenieść na abonament zamiast nr "X". Czy mogę przedłużyć warunki nr "X" i je aktywować przy podpisaniu umowy z numeru z prepaida? Chciałem przejść z prepaida na Longplay za 1 zł, ale wczoraj konsultant z e-shopu napisał mi, że przez e-sklep nie da się przejść z karty na abo. Moje pytanko, czy da się przejść z karty na ten abo w salonie? Czy muszę przenieść numer do konkurencji i później na LP 1zł? Ale wtedy zapłacę 49 zł za aktywację co mi się nie uśmiecha. Czy przejść z karty na abo na czas nieokreślony. Wtedy chyba najtańszy jest za 29 zł ze 150 minutami? Wówczas gdy umowa mi się skończy, to nowy abonament będzie 3 m-ce w sieci, ale nie uśmiecha mi się na darmo płacić 30 zł miesięcznie, skoro nie wykorzysuję minut w tym abo.

Abonamentem który mnie interesuje, to AIM 65 za 45 zł. I myślałem o Samsungu galaxy ace 2, ale 299 zł to troszkę dużo. Czy go bardziej polecanie niż SGS+? Myślałem również o Nokii E52, telefon stary, ale jego plusem jest to że jest to TELEFON :twisted: . I cena 29 zł jest świetna. Tylko czy jest on dostępny?

#579241  autor: kropcio
 01 wrz 2012, 14:06
:?:
Po jakim czasie odzywają się z GU jak dałem wypowiedzenie? :D

#579269  autor: pankleks
 01 wrz 2012, 16:53
ja dostałem odp po 20h, ogólnie myślę, że w ciągu 3 dni powinieneś dostać

#579300  autor: chocostars
 01 wrz 2012, 19:01
@SławekS:
to może weź Samsung Galaxy Ace S5830 - kosztuje przy AIM65 69zł a to bardzo mocny telefon

#579306  autor: rtx
 01 wrz 2012, 19:28
@SławekS przy abo Longplay za 1zł chyba trzeba przenieść numer od innego operatora, i w salonie chyba można to zrobić (jakiś czas temu przy mnie konsultant w salonie namawiał jakiegoś klienta aby właśnie tak postąpił).
Opłata aktywacyjna 49zł jest też niestety przy przenoszeniu z karty na abo na czas nieokreślony. Możesz wziąć abo SD Tylko SIM 19 ( http://www.play.pl/pl/promocja/migracja ... -telefonu/ - tylko trzeba pamiętać aby od razu w pierwszym pełnym miesiącu wyłączyć pakiet 200mb internetu, jeśli nie będziesz używał, bo od drugiego miesiąca doliczą ci 7zł oraz wyłączyć 'Muzykę na czekanie') - może masz kogoś kto chciałby przez te 3 miesiące korzystać tymczasowo z tego numeru i z jego dodatkowych profitów (SD przez 3 miesiące) i płacić za niego. Po 3 miesiącach wyślesz wypowiedzenie, weźmiesz abo z telefonem a z drugiego numeru zrezygnujesz (jeśli byś trochę pokombinował to mógłbyś zrobić na tym numerze cesję i komuś odstąpić go za drobną opłatą :) - ta osoba mogłaby przecież też skorzystać np. z abo 65 za 45).
Najtaniej dla ciebie byłoby wziąć LongPlay 1zł (49zł + 1zł za każdy miesiąc), dodatkowo chyba można w nim przez kilka miesięcy dzwonić do Play za darmo.
Co do telefonów, to jeśli to ma być smartfon to Samsung Ace 2 według mnie jest lepszym rozwiązaniem niż S+ (dwurdzeniowy procesor, więcej ramu, lampa błyskowa, jedynie ekran jest mniejszy i nie Amoled). Co do dostępności i cen to nie ma sensu się teraz zastanawiać bo za 3 miesiące może się sporo zmienić, wtedy będziesz się martwił (może będą jakieś świąteczne obniżki).
@chocostars ACE 1 jak na dzisiejsze czasy już nie jest taki mocny, może rok temu. Dzisiaj lepiej dopłacić 100zł i wziąć coś nowszego i szybszego.

#579311  autor: chocostars
 01 wrz 2012, 19:49
@chocostars ACE 1 jak na dzisiejsze czasy już nie jest taki mocny, może rok temu. Dzisiaj lepiej dopłacić 100zł i wziąć coś nowszego i szybszego.
Tak, ale jak koledze SławkowiS zależy na niższej cenie...

Ja sama przedłużałam kilka dni temu i wzięłam Samsunga Galaxy Ace 2,
wolałam dopłacić.

#579342  autor: rtx
 01 wrz 2012, 20:41
@chocostars oczywiście zgadzam się, zależy ile ktoś chce przeznaczyć na telefon i do czego go będzie używał. Tylko trzeba pamiętać, że ACE 1 to już 1,5 roczny telefon i miałby jeszcze służyć przez 2 kolejne lata, a jeżeli chodzi o smartfony to technologia dosyć szybko się zmienia. Sądzę że do 200zł można wybrać coś lepszego.
A jak pierwsze wrażenia z użytkowania ACE 2?

#579394  autor: SławekS
 01 wrz 2012, 22:58
Dzięki za pomoc :P Pytam o telefon, bo miałem cichutką nadzieję, że dałoby się przedłużone warunki przenieść na numer prepaid. Ale wiedziałem, że mam małe szanse :evil: Ace 1 nie wchodzi w grę, bo to już złomek i wolałbym e52, bo zawsze mi się ten telefon podobał, a mam HTC desire, który mimo, że starszy, to jednak wolałbym go niż Ace'a 1. W miarę w rozsądnej cenie jest Ace 2, bo 300 zł mogę dać, a na allegro są po ok. 800 zł, więc roczny abo i tak bym zaoszczędził. Szkoda że w AIM 65 nie ma SD na cały okres umowy, ale już tam jest dla mnie wystarczająca ilość minut. Zastanawiam się również nad abo bez telefonu. Zacząłem teraz myśleć, żeby kiedy skończy mi się umowa, mieć mojego Pre-paida już 3 m-ce w abonamencie.

#579511  autor: Ruben
 02 wrz 2012, 14:05
Nie wiem czy tak było też wcześniej ale oferty z GU np. AIM 39, 49 w porównaniu do zwykłego Replay nie wyglądają atrakcyjnie, bo poza skróconym okresem umowy z 18 do 12 m-cy zawierają dużo mniej minut np. AIM 49 Replay 650 min. a od GU 450 min.
Chyba, że poprawili Replay więc może i oferty GU są teraz inne?

#579524  autor: rtx
 02 wrz 2012, 14:40
@Ruben w ofertach GU z większą ilością minut dostajemy skrócony okres zobowiązania (z 18 na 12 miesięcy) natomiast w oferty GU bez telefonu z mniejszą ilością minut otrzymujemy na czas nieokreślony. (możliwe że można dostać jeszcze inne propozycje)
  • Strona 122 z 182
  • 1
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 182
  • 1
  • 120
  • 121
  • 122