margeo pisze:@ciekawy
Idąc za Twoją sugestią postanowiłem przetestować raz jeszcze sprawę z Orange.
Włożyłem do modemu kartę OFnK i podłączyłem. Jednocześnie usunąłem profil ORANGE z ustawień. Pozostał tylko profil PLAY, który założyłem w czwartek. Kliknąłem POŁĄCZ. Profil PLAY zrobił się DOMYŚLNY, a karta ORANGE połączyła się z PLAY (komunikat). No i działa

Tak więc na chwilę obecną na modemie E353 działa i T-mobile, i karta Play Fresh, i Orange Free na Kartę bez większych problemów.
Nie, moim zdaniem Orange połączyło się z nadajnikiem Orange, trochę inną rzeczą jest to czy masz logo PLAY czy Orange, powinno być logo Orange kiedy ta karta SIM jest w modemie bo ustawienia raczej są na karcie SIM i się wczytują do modemu, więc przestawianie ustawień w modemie może zaszkodzić i moim zdaniem ustawienia w modemie czy raczej w programie od modemu trzeba przestawiać kiedy sama zmiana karty SIM bez zmiany ustawień w programie modemowym nie pomoże, więc zacząć trzeba od samej zmiany karty SIM i próby połączenia się bez innych zmian.
[ Dodano: 2012-09-03, 21:02 ]
st.konsultant pisze:Niestety promocja za 6,90 zł się skończyła. Została tylko opcja za 9,90 zł i za 14,90 zł. Skorzystać z niej mogą tylko abonenci TM.
No cóż, przykre, że T-Mobile robi promocje tylko dla abonentów, to jest dla mnie niezrozumiałe jaką "logiką" kieruje się T-Mobile udostępniając tą promocje tylko abonentom.
Załóżmy sytuacje w której abonent w T-Mobile ma ofertę z modemem czy jakimś sprzętem i ma tyle GB ile mu wystarcza i nie chce tej usługi 1GB bo jest mu zbędna, tacy ludzie nie będą tego brali bo po co, chyba, że do smartfona bo może cena tego 1GB oddzielnie wyjść korzystniej niż pakiet 1GB. Za to klienci z innych sieci, którzy chcieliby mieć dodatkowy net w T-Mobile mogliby być dobrym targetem dla T-Mobile, a tymczasem T-Mobile nie chce kasy od klientów innych sieci, których nie jest tak mało i nie jest żadnym wytłumaczeniem, że może sieć T-Mobile uważa za bardziej wypłacalnych tylko swoich klientów. Niezrozumiałe podejście sieci i tyle, jak sieci szkoda modemów to niech zrobi oferty z samą kartą SIM dla wszystkich, nie tylko dla klientów swojej sieci albo niech T-Mobile jeśli tak bardzo nieufa klientom innych sieci to może zażądać wpłaty kasy za całą umowę, ludzie by na to poszli, a sieć wiedziałaby, że ma od razu zapłaconą kase za całą umowę, moim zdaniem jedno i drugie wyjście rozwiązałoby problem.
Np. oferta 2GB za około 20 zł sama karta SIM jest dla wszystkich, nie tylko dla klientów T-Mobile, to dlaczego nie może być oferty 1GB za około 10 zł z samą kartą SIM ? Dziwne podejście sieci bo oferty za około 10 zł nie chce udostępnic wszystkim od 5.wrzesnia.2012 i udostępnia droższe abonamenty każdemu kto nie jest klientem T-Mobile, a tego za około 10 zł to nie.
Nie skorzystałbym z tej promocji jako nieklient T-Mobile bo aż tak bardzo zasięgu 2G czyli GPRS i EDGE jako uzupełnienie zasięgu PLAY w lokalizacjach gdzie jeszcze 3G PLAY nie dotarł (wsie prowadzące do innych miast) sobie nie cenie, żeby brać celowo jakiś inny abonament w T-Mobile np. telefon na abonament kiedy korzystniejsze warunki ma PLAY czy jakąś ofertę na net na abonament po to, żeby móc skorzystać z tej promocji 1GB, to jakiś nonsens.
Tutaj kopia artykułu z telepolis, żeby zainteresowani nie musieli wchodzić na tą stronę tylko od razu tutaj można przeczytać, tak wygodniej moim zdaniem.
Cytat.
T-Mobile: Internet mobilny z modemem od 9,90 zł miesięcznie
5. września T-Mobile wprowadzi zmiany do oferty Internetu mobilnego Blueconnect. W nowej wersji pojawi się m.in. najtańsza na rynku oferta dostępu do Internetu z modemem w cenie 9,90 zł miesięcznie.
W obydwu opcjach klient otrzyma 1 GB na transfer danych oraz modem. W przypadku abonamentu 9,90 zł miesięcznie długość umowy to 36 miesięcy, dla abonamentu 14,90 zł miesięcznie - 24 miesiące.
W nowej promocji jest możliwość uruchomienia usługi Blueconnect noc w cenie 9,08 zł miesięcznie.
W promocji dostępne są modemy Huawei E353 oraz ZTE MF 195. Obydwa dostępne są w cenie 1 zł, bez względu na długość podpisanej umowy.
Koniec.
Tak jak pisałem wcześniej, że kto jest zainteresowany to do 2.września.2012 do salonów, kto nie skorzystał niech teraz żałuje, tak myślałem, że T-Mobile po 2.września.2012 zmieni tą promocje na droższą tylko nie byłem pewien czy ta promocja będzie dla klientów czy dla wszystkich.