Witam wszystkich. Od piątku jestem posiadaczem Lumii 610. Długo zastanawiałem się czy brać najsłabszy model z tej linii. No i wreszcie trafił się od znajomego za przysłowiową "flaszkę". Wziąłem na spróbowanie.
No i muszę powiedzieć, że jestem zadowolony. Nie jestem tzw. power userem. Skonfigurowałem sobie konto e-mail bo wysyłam i odbieram dużo wiadomości, do tego facebook. W wolnej chwili jakieś www. Ściągnąłem kilka aplikacji i to wszystko na chwilę obecną. Telefon działa super płynnie, stabilnie. Wczoraj podłączyłem go do kompa i ściągnęła się jakaś aktualizacja. Nie wiem co się zmieniło

Nie zauważyłem różnic:)
Co mi nie pasuje w tym telefonie. W sumie 2 rzeczy. Po 1 nie można ładować baterii na wyłączonym telefonie. Podłączam ładowarkę, wyłączam telefon a on sam się włącza po kilku sekundach. Nie wiem jak to wygląda w Lumii 800/900.
I druga sprawa to wibrowanie gdy dotyka się przycisków pod ekranem. Tego nie można wyłączyć niestety. Poza tym telefonik daje rade. Myślę, że będę go używać z rok i przesiądę się na coś mocniejszego z W8.
Nie ogarniam jeszcze tego programu Zune

ale to kwestia paru godzin zabawy

no i nawigacja. Działa ładnie pięknie ale ciągle chce być online. Nie wiem czy można jej używać w trybie offline. Jeśli można to jak. Czy muszę zgrać mapy? Czy może wyłączyć lokalizację?
W weekend wybiorę się gdzieś samochodem i się pobawię.
To pierwsze wrażenia tak na szybko. Jak na telefonik za ok 450zł ... jest git.