• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #578811  autor: lepako
 30 sie 2012, 17:07
Witam mam nokie C7 i widziałem kilka filmów o tej komórce...zobaczyłem taki film gdzie był taki fon który miał całkiem inne menu i inne rzeczy...typu bateria i zasięg pokazywany w takich kreska jak standardowo u nokii...zamiast znaczków napisane poprostu MENU i OPCJE oraz jak ładuje się internet to licznik ile kb się załadowało i taka skromna kreska ilości załadowania a nie na cały ekran...lub jak zrobić żeby sama tapeta się zmieniała tak jak pokaz slajdów...myślałem że aktualizacja opr...da coś zmieniłem na belle refresh ale to nic nie dało...wie ktoś jak to zrobić?

[ Dodano: 2012-08-30, 18:51 ]
troszkę popatrzyłem po internecie i zauwarzyłem że to o co mi się rozchodziło to jest stary interfejs ponieważ przy tych telefonach niema pionowej klawiatury qwerty a ja już mam pionową czyli to jest stary interfejs który chciałem mieć :D tylko jak by ktoś mógł mi powiedzieć jak sie robi z tapety pokaz slajdów żeby zmieniała się tapeta co jakiś czas jak w Windows 7?
Ostatnio zmieniony 01 wrz 2012, 14:02 przez lepako, łącznie zmieniany 1 raz.

#578959  autor: PalonyLolek
 31 sie 2012, 10:40
lepako, ja zawsze myślałem, że wygląd ikonek w menu itd. czy nawet "slajdowanie" tapety to kwestia ustawionego motywu w Nokiach przynajmniej?

#579010  autor: lepako
 31 sie 2012, 13:16
To ja już nie wiem bo instalowałem kilka motywów i żaden nie miał takiej opcji a co najgorsze to wogóle motywy nie mają opcji typu "przystosuj"a jak by było to tam...

#579054  autor: NokiaUser
 31 sie 2012, 16:27
Ja to wyglądu swojego smartfona z Symbianem nie zmieniam w ogóle, mam nawet jeszcze tapetę z Ery :D ale wg mnie możliwości są 4:
1. Ten ktoś ma ustawiony jakiś temat, który zmienia wygląd na opisywany przez ciebie.
2. Jakaś aplikacja zmieniająca wygląd.
3. Złamany system i wgrane jakieś modyfikacje wizualno-graficzne.
4. Może ma wgrane jakieś zmodyfikowane oprogramowanie?
Przeczytaj komentarze do tego filmu, może tam jest wyjaśnienie. Jeśli go nie ma, to napisz komentarz z zapytaniem o ten wygląd, albo wyślij prywatną wiadomość do autora filmu.

#579538  autor: jarb
 02 wrz 2012, 15:53
Aby tapeta się zmieniała jak pokaz slaidów, to zdjęcia zapisujesz w formacie .bmp, a potem robisz z tego animację .gif, np. przy użyciu programu photoshop. Co do innych ikonek, to mozna zmienić w temacie -program carbide.ui, natomiast ikony systemowe, to pkt 3 odpowiedzi NokiaUsera.