• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#577008  autor: Xavi
 23 sie 2012, 12:44
Czyli według załączonego przez Patryka regulaminu pkt 1.1 ogerta dla abonentów T. Ja tak to rozumiem.

#577049  autor: mi80
 23 sie 2012, 14:40
Przeczytaj sobie punkt 1.19. tam stoi napisane dla kogo jest ta promocja.

#577182  autor: ciekawy
 24 sie 2012, 01:06
mi80 pisze:Ja już mam, odbyło się wszystko jak po maśle. Modem mieli tylko ZTE MF 195, ale i tak trafi on na Allegro :).

Dzięki za info o tej promocji!
za ile wystawiłeś ten modem ?

#577864  autor: mi80
 27 sie 2012, 00:32
Jeszcze nie wystawilem, ale pewnie zejdzie za jakies 80-100 PLN.

#578619  autor: Darecky
 29 sie 2012, 23:58
Dzisiaj wziąłem tą ofertę. Nie byłem do tej pory abonentem t-mobile. Nie było żadnych problemów. Wystarczył dowód i legitymacja studencka. Były tylko modemy ZTE. Podłączyłem - działa bardzo fajnie. Włożyłem kartę Play (mam jeszcze wykupiony transfer nocny i podwyższoną prędkość - smiga świetnie). Muszę przyznać że blueconnect działa ładnie nawet na EDGE - ściągał ok 21-22KB/s i pingi ok 250-350ms. Miałem kiedyś Orange i działało fatalnie, niby EDGE a transfer 6-8 KB/s, pingi 800-900ms.

Idealna oferta na internet awaryjny bądź na wyjazdy na weekend ;)

Obrazek
McDonald's Kupony na Androida!!

#578688  autor: margeo
 30 sie 2012, 11:17
W Poznaniu też brakuje modemów Huawei. Z ZTE podobno często są problemy (sterowniki), ale za to są dostępne bez większego problemu (na pewno na św. Marcin i w Starym Browarze).

POZDRAWIAM!

#578699  autor: Darecky
 30 sie 2012, 11:47
Ja nie miałem żadnych problemów ze sterownikami, wystarczyło tylko wyłączyć na chwilę antywirusa bo nie włączył się instalator programu Internet Manager.

Obrazek

#578735  autor: margeo
 30 sie 2012, 14:02
Jakiego masz antyvira i na jakim systemie podłączałeś?

POZDRAWIAM!

#578838  autor: Darecky
 30 sie 2012, 18:37
Płatnego Arcavira 2012 i Windows 7.

Obrazek

#579017  autor: margeo
 31 sie 2012, 14:35
Próbował ktoś z Was do huawei włożyć kartę innego operatora?
Włożyłem OFnK, założyłem nowy profil, ustawiłem tak jak w E122 i nic. Pokazuje zasieg Orange, ale nie chce się połączyć... Jakie powinny być ustawienia???
APN: internet
nazwa i hasło: internet (próbowałem też bez hasła, sama nazwa)
*99#
z wpisanymi DNS i bez...
..i nie działa
Spróbuję jeszcze z kartą Play Fresh.
Z modemem E122 nie było żadnego problemu na innych kartach.

Mało tego. Po podłączeniu teraz E122 do netbooka - nie wykrywa go. Włącza się i wyłącza, a po uruchomieniu ręcznie aplikacji od Blueconnecta nie pokazuje, ze jest zasięg orange...
E122 nie kłócił się z modemem z play E1750C, a z E353 się kłócą?
Restart netbooka nie pomógł. W czym problem?

Edit:
Po włożeniu Play Fresh - działa bez problemu.
Włożyłem raz jeszcze OFnK i ręcznie przestawiłem zasięg na 2G - działa...
Widocznie coś z 3G Orange się dzieje...
Nie udało mi się jednak połączyć przez drugi modem Huawei - E122, którego dotychczas używałem :-/

[ Dodano: 2012-08-31, 21:10 ]
Proponuję się zapoznać z postami pod tekstem...
http://www.t-mobile-trendy.pl/artykul,2 ... sty,1.html

POZDRAWIAM!

#579425  autor: ciekawy
 02 wrz 2012, 00:20
Darecky pisze:Dzisiaj wziąłem tą ofertę. Nie byłem do tej pory abonentem t-mobile. Nie było żadnych problemów. Wystarczył dowód i legitymacja studencka. Były tylko modemy ZTE. Podłączyłem - działa bardzo fajnie. Włożyłem kartę Play (mam jeszcze wykupiony transfer nocny i podwyższoną prędkość - smiga świetnie). Muszę przyznać że blueconnect działa ładnie nawet na EDGE - ściągał ok 21-22KB/s i pingi ok 250-350ms. Miałem kiedyś Orange i działało fatalnie, niby EDGE a transfer 6-8 KB/s, pingi 800-900ms.

Idealna oferta na internet awaryjny bądź na wyjazdy na weekend ;)
Mi tam przy tej kwocie abonamencu niecałe 7 zł za 1GB bez znaczenia czy modem jest Huawei czy ZTE, nawet oferta bez modemu z tym abonamentem i 1GB byłaby atrakcyjna, modem w tej ofercie można traktować jako bonus. Mi połączenie w T w mojej lokalizacji w tej ofercie działa na EDGE, na 3G działa gorzej, wolniej, troche mnie to zdziwiło kiedy zobaczyłem, że na EDGE połączenie działa szybciej niż na 3G sieci T, choć rewelacji na tym EDGE nie ma, jak sciągałem plik to prędkość sciągania była jakieś 7kb/s, czyli niewiele i bardzo wolno. Tą ofertę aktywowałem jako ofertę awaryjną czy dodatkową bo normalnie korzystam z netu mobilnego PLAY i śmiga o wiele szybciej, net od T mam dla zasięgu 2G czyli GPRS i EDGE czyli takie uzupełnienie zasięgowe, gdybym miał wybierać jeden z netów i gdyby nie było tej oferty to zwyczajnie nie brałbym netu w T bo by mi się nie opłacało brać netu na sam zasięg 2G GPRS i EDGE czyli na wolne połączenia i jako uzupełnienie zasięgu PLAY, T dobrze zrobił, że wprowadził tą ofertę dla osób, które nie chcą płacić więcej za połączenia na zasięgu 2G w GPRS i EDGE. Ta oferta choć nie rewelacja to dobry krok T w strone klientów. Ciekawe czy T przedłuży tą promocje po 2.września.2012.

[ Dodano: 2012-09-02, 00:27 ]
margeo pisze:W Poznaniu też brakuje modemów Huawei. Z ZTE podobno często są problemy (sterowniki), ale za to są dostępne bez większego problemu (na pewno na św. Marcin i w Starym Browarze).
Najpierw miałem w PLAY modem Huawei, nie bylo z nim żadnych problemów i nie ma do dziś, mam go jeszcze jako zapasowy gdyby mi się uszkodził ten, którego używam, teraz używam modemu też od PLAY ZTE z przedłużenia umowy PLAY ONLINE i nie mam żadnego problemu z tym modemem, normalnie się zainstalował, łączy z netem bez problemów. Nie wiem dlaczego jest opinia, że firma ZTE jest gorsza skoro nic gorszego w działaniu tego modemu nie ma.

[ Dodano: 2012-09-02, 00:35 ]
Jakby kogoś interesowała zmiana sieci i modem bez sim locka.

W tym modemie używam netu mobilnego PLAY i T na zmiane, zależy w jakiej lokalizacji jestem i czy PLAY ma tam zasięg czy nie, testowo była używana karta SIM Plus-a, nic kompletnie nie zmieniam w ustawieniach modemu, jedyne co zmieniam w to karta SIM, potem modem wkładam do USB, loguje się do sieci, pojawia się logo tej karty SIM, która jest włożona do modemu, modem z kompem/notebookiem chwilkę "myślą" i można się połączyć z tą siecią której karta SIM jest w modemie, jedynie w przypadku karty Plus-a w której automat loguje się do 2G czyli GPRS, EDGE przed połączeniem w ustawieniach modemu trzeba ręcznie zaznaczyć te wyższe prędkości, zatwierdzić, potem dioda zacznie migać na niebiesko i po połączeniu jest zasieg 3G w Plus, jak ktoś nie używa na codzień Plus do netu to najlepiej znowu przywrócić ustawienia automatyczne i zatwierdzić.

W obydwu firmach czyli Huawei i ZTE w taki sam sposób nie zmieniając ustawień w modemach zmieniałem tylko karty SIM, modemy je "sczytywały" bez problemu i po zalogowaniu się do sieci przez modem można się zawsze połączyć.

#579698  autor: margeo
 03 wrz 2012, 11:39
@ciekawy
Idąc za Twoją sugestią postanowiłem przetestować raz jeszcze sprawę z Orange.
Włożyłem do modemu kartę OFnK i podłączyłem. Jednocześnie usunąłem profil ORANGE z ustawień. Pozostał tylko profil PLAY, który założyłem w czwartek. Kliknąłem POŁĄCZ. Profil PLAY zrobił się DOMYŚLNY, a karta ORANGE połączyła się z PLAY (komunikat). No i działa :-)
Tak więc na chwilę obecną na modemie E353 działa i T-mobile, i karta Play Fresh, i Orange Free na Kartę bez większych problemów.

POZDRAWIAM!

#579714  autor: woody
 03 wrz 2012, 13:45
Wydaje mi się, że w nowej odsłonie promocji TM zrezygnowało z BC za 6,90zł na 48 miesięcy :cry: Ostały się abo za 9,90 i 14,90 zł z tym że znów jedynie dla klientów TM.
http://www.t-mobile.pl/r/repo1/document ... l_9_14.pdf

Iphone 6 Plus 16 GB

#579782  autor: st.konsultant
 03 wrz 2012, 17:27
Niestety promocja za 6,90 zł się skończyła. Została tylko opcja za 9,90 zł i za 14,90 zł. Skorzystać z niej mogą tylko abonenci TM.

#579826  autor: ciekawy
 03 wrz 2012, 20:48
margeo pisze:@ciekawy
Włożyłem do modemu kartę OFnK i podłączyłem. Jednocześnie usunąłem profil ORANGE z ustawień. Pozostał tylko profil PLAY, który założyłem w czwartek. Kliknąłem POŁĄCZ. Profil PLAY zrobił się DOMYŚLNY, a karta ORANGE połączyła się z PLAY (komunikat). No i działa :-)
Tak więc na chwilę obecną na modemie E353 działa i T-mobile, i karta Play Fresh, i Orange Free na Kartę bez większych problemów.
Nie, moim zdaniem Orange połączyło się z nadajnikiem Orange, trochę inną rzeczą jest to czy masz logo PLAY czy Orange, powinno być logo Orange kiedy ta karta SIM jest w modemie bo ustawienia raczej są na karcie SIM i się wczytują do modemu, więc przestawianie ustawień w modemie może zaszkodzić i moim zdaniem ustawienia w modemie czy raczej w programie od modemu trzeba przestawiać kiedy sama zmiana karty SIM bez zmiany ustawień w programie modemowym nie pomoże, więc zacząć trzeba od samej zmiany karty SIM i próby połączenia się bez innych zmian.

[ Dodano: 2012-09-03, 21:02 ]
st.konsultant pisze:Niestety promocja za 6,90 zł się skończyła. Została tylko opcja za 9,90 zł i za 14,90 zł. Skorzystać z niej mogą tylko abonenci TM.
No cóż, przykre, że T-Mobile robi promocje tylko dla abonentów, to jest dla mnie niezrozumiałe jaką "logiką" kieruje się T-Mobile udostępniając tą promocje tylko abonentom.

Załóżmy sytuacje w której abonent w T-Mobile ma ofertę z modemem czy jakimś sprzętem i ma tyle GB ile mu wystarcza i nie chce tej usługi 1GB bo jest mu zbędna, tacy ludzie nie będą tego brali bo po co, chyba, że do smartfona bo może cena tego 1GB oddzielnie wyjść korzystniej niż pakiet 1GB. Za to klienci z innych sieci, którzy chcieliby mieć dodatkowy net w T-Mobile mogliby być dobrym targetem dla T-Mobile, a tymczasem T-Mobile nie chce kasy od klientów innych sieci, których nie jest tak mało i nie jest żadnym wytłumaczeniem, że może sieć T-Mobile uważa za bardziej wypłacalnych tylko swoich klientów. Niezrozumiałe podejście sieci i tyle, jak sieci szkoda modemów to niech zrobi oferty z samą kartą SIM dla wszystkich, nie tylko dla klientów swojej sieci albo niech T-Mobile jeśli tak bardzo nieufa klientom innych sieci to może zażądać wpłaty kasy za całą umowę, ludzie by na to poszli, a sieć wiedziałaby, że ma od razu zapłaconą kase za całą umowę, moim zdaniem jedno i drugie wyjście rozwiązałoby problem.
Np. oferta 2GB za około 20 zł sama karta SIM jest dla wszystkich, nie tylko dla klientów T-Mobile, to dlaczego nie może być oferty 1GB za około 10 zł z samą kartą SIM ? Dziwne podejście sieci bo oferty za około 10 zł nie chce udostępnic wszystkim od 5.wrzesnia.2012 i udostępnia droższe abonamenty każdemu kto nie jest klientem T-Mobile, a tego za około 10 zł to nie.

Nie skorzystałbym z tej promocji jako nieklient T-Mobile bo aż tak bardzo zasięgu 2G czyli GPRS i EDGE jako uzupełnienie zasięgu PLAY w lokalizacjach gdzie jeszcze 3G PLAY nie dotarł (wsie prowadzące do innych miast) sobie nie cenie, żeby brać celowo jakiś inny abonament w T-Mobile np. telefon na abonament kiedy korzystniejsze warunki ma PLAY czy jakąś ofertę na net na abonament po to, żeby móc skorzystać z tej promocji 1GB, to jakiś nonsens.

Tutaj kopia artykułu z telepolis, żeby zainteresowani nie musieli wchodzić na tą stronę tylko od razu tutaj można przeczytać, tak wygodniej moim zdaniem.

Cytat.

T-Mobile: Internet mobilny z modemem od 9,90 zł miesięcznie

5. września T-Mobile wprowadzi zmiany do oferty Internetu mobilnego Blueconnect. W nowej wersji pojawi się m.in. najtańsza na rynku oferta dostępu do Internetu z modemem w cenie 9,90 zł miesięcznie.

W obydwu opcjach klient otrzyma 1 GB na transfer danych oraz modem. W przypadku abonamentu 9,90 zł miesięcznie długość umowy to 36 miesięcy, dla abonamentu 14,90 zł miesięcznie - 24 miesiące.

W nowej promocji jest możliwość uruchomienia usługi Blueconnect noc w cenie 9,08 zł miesięcznie.

W promocji dostępne są modemy Huawei E353 oraz ZTE MF 195. Obydwa dostępne są w cenie 1 zł, bez względu na długość podpisanej umowy.

Koniec.

Tak jak pisałem wcześniej, że kto jest zainteresowany to do 2.września.2012 do salonów, kto nie skorzystał niech teraz żałuje, tak myślałem, że T-Mobile po 2.września.2012 zmieni tą promocje na droższą tylko nie byłem pewien czy ta promocja będzie dla klientów czy dla wszystkich.

#579864  autor: margeo
 03 wrz 2012, 22:34
ciekawy pisze:margeo napisał/a:
@ciekawy
Włożyłem do modemu kartę OFnK i podłączyłem. Jednocześnie usunąłem profil ORANGE z ustawień. Pozostał tylko profil PLAY, który założyłem w czwartek. Kliknąłem POŁĄCZ. Profil PLAY zrobił się DOMYŚLNY, a karta ORANGE połączyła się z PLAY (komunikat). No i działa

Nie, moim zdaniem Orange połączyło się z nadajnikiem Orange, trochę inną rzeczą jest to czy masz logo PLAY czy Orange, powinno być logo Orange kiedy ta karta SIM jest w modemie bo ustawienia raczej są na karcie SIM i się wczytują do modemu, więc przestawianie ustawień w modemie może zaszkodzić i moim zdaniem ustawienia w modemie czy raczej w programie od modemu trzeba przestawiać kiedy sama zmiana karty SIM bez zmiany ustawień w programie modemowym nie pomoże, więc zacząć trzeba od samej zmiany karty SIM i próby połączenia się bez innych zmian.
Chyba niezbyt precyzyjnie się wyraziłem :-)
Oczywistym jest, że Orange połączyło się z nadajnikami Orange, a nie Play ;-)
Chodziło mi o to, że mając w modemie OFnK (rzecz jasna program pokazywał, że łapię zasięg Orange i ichnie "Miłego dnia" :-) ) wykasowałem profil ORANGE, który stworzyłem na podstawie starego modemu (w E122 musiałem dla każdej karty mieć osobny profil, choć ustawienia były prawie identyczne). Po wykasowaniu profilu ORANGE kliknąłem POŁĄCZ. W tym momencie profil PLAY (który również sam stworzyłem na E353) sam ustawił się jako domyślny, a w dymku obok zegara pojawił się komunikat POŁĄCZONO Z PLAY (rzecz jasna z profilem play - nie z operatorem).

POZDRAWIAM!

#579870  autor: ciekawy
 03 wrz 2012, 22:49
margeo pisze:
ciekawy pisze:margeo napisał/a:
@ciekawy
Włożyłem do modemu kartę OFnK i podłączyłem. Jednocześnie usunąłem profil ORANGE z ustawień. Pozostał tylko profil PLAY, który założyłem w czwartek. Kliknąłem POŁĄCZ. Profil PLAY zrobił się DOMYŚLNY, a karta ORANGE połączyła się z PLAY (komunikat). No i działa

Chyba niezbyt precyzyjnie się wyraziłem :-)
Oczywistym jest, że Orange połączyło się z nadajnikami Orange, a nie Play ;-)
Chodziło mi o to, że mając w modemie OFnK (rzecz jasna program pokazywał, że łapię zasięg Orange i ichnie "Miłego dnia" :-) ) wykasowałem profil ORANGE, który stworzyłem na podstawie starego modemu (w E122 musiałem dla każdej karty mieć osobny profil, choć ustawienia były prawie identyczne). Po wykasowaniu profilu ORANGE kliknąłem POŁĄCZ. W tym momencie profil PLAY (który również sam stworzyłem na E353) sam ustawił się jako domyślny, a w dymku obok zegara pojawił się komunikat POŁĄCZONO Z PLAY (rzecz jasna z profilem play - nie z operatorem).
tworzenie profili to komplikacje, czasem niepotrzebne jeśli wystarczy tylko zmienić w modemie kartę SIM, mi się w modemie wyświetla nazwa tej sieci której kartę SIM włożę do modemu, jesli też tak masz, że na programie obsługującym modem jest logo sieci której SIM jest w modemie to jest ok, to co w dymku to mniej ważne bo to tylko nazwa profilu.

#579901  autor: margeo
 04 wrz 2012, 00:02
Jak pisałem, w starym modemie musiałem stworzyć profile. W nowym wychodzi na to, ze nie, skoro udało się połączyć OFnK na profilu Play (ustawienia identyczne, więc tym bardziej ma to sens).
Wyświetla się oczywiście informacja o sieci zgodnie z kartą, która jest w modemie.
Dzięki za podpowiedzi :-)

POZDRAWIAM!

#584216  autor: mi80
 23 wrz 2012, 11:05
Wie ktoś czy w tym Blueconnect 6 jest też darmowy dostęp do hot spotów T-Mobile'a?