• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #57092  autor: jniedz
 28 lut 2006, 11:21
Witam
Czy ktoś z forumowiczów jest może zorientowany na temat nowej platformy (rozliczanie w czasie rzeczywistym) w sieci SAMI SWOI, a dokładnie czy jest OBECNIE możliwość przełączenia się ze starej na nową kodem*101*11*99#.
Od kilku dni próbuję się dodzwonić na infolinię lecz bezskutecznie; z niepotwierdzonych źródeł dowiedziałem się że obecnie (problemy z nową platformą) w SAMI SWOI przełączanie na nową platformę zostało wstrzymane (napewno była taka możliwość od lipca 2005 o czym czytałem na niniejszym forum).
Na stronie SAMI SWOI nie ma żadnej informacji odnośnie możliwości korzystania z nowej platformy; wysłałem również zapytanie do BOK lecz do chwili obecnej nie otrzymałem jeszcze żadnej odpowiedzi.
Może ktoś z forumowiczów wykonywał przełączenie w ostatnim czasie (styczeń, luty-2006), a może WitekT coś wie na ten temat??? :smt006

#57096  autor: foxy
 28 lut 2006, 12:37
Niestety nie ma obecnie możliwości przełączenia się "SAMEMU" na nową platformę. Polkomtel w SS będzie kolejno przełączał automatycznie użytkowników. W Polkomtelu teraz będzie dużo zmian i pewnie w usługach prepaid również. Co do SS to jeśli będzie coś nowego to na pewno nie omieszkam napisać.

#57107  autor: oprych
 28 lut 2006, 13:16
http://www.samiswoi.pl/u235/navi/31624
tu jest napisane że możliwosc taka istnieje a przecież ożna spróbować czy kod zadziałą nie zepsuje się nic przecież

#57152  autor: jniedz
 28 lut 2006, 16:33
"OPRYCH" masz rację; nie wiem jak mogłem to przeoczyć.
Kod pewno mógłbym wypróbować ale dopiero zamierzam kupić starter i zastanowiam się czy jest sens skoro nie można przełączyć na nową platformę (posiadam nokię 6030).

"FOXY" czy Twoje informacje są potwierdzone skoro jest oficjalny wpis na stronie SS o możliwości przełączenia się na nową platformę. Jeżeli tak to może wiesz kiedy będzie to można zrobić (miesiąc, rok...???)

Niedopuszczam też takiej sytuacji, że kupuję starter SS, chcę go używać np w nokii 6030 (oryginalnie bez simlocka) i nie mogę bo połączenia są zrywane z uwagi na fakt, że stara platforma i niektóre modele telefonów nie współpracują ze sobą prawidłowo.
W takim przypadku producent (Polkomtel) powiniem poinformować kupującego, że sim który kupuje nie współpracuje z niektórymi telefonami, w przeciwnym wypadku "kupiony towar jest wadliwy i podlega reklamacji". Chyba takie są prawa rynku!!! :smt006

#57154  autor: Kaczy
 28 lut 2006, 16:43
jniedz pisze: W takim przypadku producent (Polkomtel) powiniem poinformować kupującego, że sim który kupuje nie współpracuje z niektórymi telefonami
Taką informację można znaleźć na strona plus gsm :)

#57160  autor: oprych
 28 lut 2006, 17:17
Uważam, że jeśli jest takie info na stronie SS to jest ot jak najbardziej możliwe, foxy nie wiem skąd masz takie info tak samo jak to, że sami swoi proponują swoje startery. Na meil od BOK-u wątpię żę się doczekasz tak samo jak na połaczenie do nich, no mozę meil przyjdzie za jakieś dwa tyg. Proponuję odwiedzić salon plusa i tam uzyskać info napewno będą znać odpowiedź na to pytanie. Jednakże ja stawiam na swoim i uważam że starer jak najbardziej umżliwia zmianę na nową platformę

#57172  autor: jniedz
 28 lut 2006, 18:14
"KACZY"-producent nie informuje przecież, że przed zakupem startera muszę sprawdzić na stronie internetowej czy będzie pracował prawidłowo z moim telefonem; jeżeli startery nie pracują prawidłowo z niektórymi modelami telefonów to taka informacja powinna znaleźć się na kupowanym "produkcie".

"OPRYCH"-chyba zrobię jak piszesz tzn odwiedzę salon PLUSa aczkolwiek przy próbie kontaktu telefonicznego z nimi odsyłają mnie do sieci SS i kółko się zamyka.

#57203  autor: foxy
 28 lut 2006, 19:27
oprych pisze: foxy nie wiem skąd masz takie info tak samo jak to, że sami swoi proponują swoje startery.
Pracuję w Polkomtelu to wiem co się dzieje :evil:
Fakt faktem promlemy są nadal i najprawdopodobniej będą, ale nie dotyczy to wszystkich uzytkowników. Z tego co wiem to podane jest info że problemy się skończyły ale nie dodano wzmianki że części klientów. Prace nad nową plaformą trwają a kiedy się zakończą to nikt nie powie że dnia tego i tego ponieważ na bierząco wszystkie usterki są usuwane. Pozostaje tylko czekać albo jak niektórzy przenieść się do innej sieci.

#57245  autor: oprych
 28 lut 2006, 21:04
To skoro pracujesz w polkomtelu uzasadnij mi dlaczego niby nie można przejsć na nową platformę w sieci sami swoi skoro korzysta ze struktury plusa, a w simplusie wybór nowej platformy jest możliwy, i konieczny chociażby ze względu oferty nokii 6030 w ofercie na kartę. Co do oferty starterów widzę że plus i jego oferta SS na karte są już tak zdesperowani że podejmują sie już nawet taich kroków. :lol: :lol: :lol: to śmieszne tak samo jak ich ceny sms.

#57722  autor: jniedz
 02 mar 2006, 21:26
"FOXY" może i pracujesz w Polkomtelu ale chyba nie jesteś do końca zorientowany co dzieje się w firmie.
Wczoraj otrzymałem odpowiedź z DOK-SS:
"...Uprzejmie Panu wyjaśniamy, iż Nokia 6030 będzie współpracowała z kartą Sami Swoi po uruchomieniu usługi Dostępny Limit Krótkim Kodem. Jej aktywacja następuje poprzez wpisanie kodu: *101*11*99# i naciśnięcie przycisku inicjującego połączenie.
Aby sprawdzić aktualny limit wystarczy zadzwonić pod kod: *100#. Po zakończeniu rozmowy informacja o czasie trwania połączenia i jego koszcie przychodzi w formie wiadomości SMS.
Po przełączeniu nie ma możliwości powrotu do sprawdzania limitu na karcie SIM."

Dzisiaj kupiłem starterek SS postąpiłem zgodnie z powyższymi wskazówkami i wszystko "śmiga" jak należy.

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi i pozdrawiam!!! :lol:

#57730  autor: oprych
 02 mar 2006, 21:35
A wiec jednak miałem racje. No niesety ale tak to jest w tym polkomtelu, konsultanci też nie wiedzą często co się w simplusie zmieniło. Tak też i tu nie ma sie co dziwić. :lol:

#57738  autor: jahu
 02 mar 2006, 21:49
A ta funkcja to dziala tylko i wylacznie na tych telefonach co w tej tabelce na stronie SS? Bo mam Siemensa ale akurat nie sx1 :(
Macie moze jakes informacje na ten temat?

#57756  autor: oprych
 02 mar 2006, 22:19
działa na dowolnym telefonie. na 100%

#57813  autor: jahu
 03 mar 2006, 10:12
Jej aktywacja następuje poprzez wpisanie kodu: *101*11*99# i naciśnięcie przycisku inicjującego połączenie.
Aby sprawdzić aktualny limit wystarczy zadzwonić pod kod: *100#. Po zakończeniu rozmowy informacja o czasie trwania połączenia i jego koszcie przychodzi w formie wiadomości SMS.
Rozumiem - ze od chwili aktywacji tego jakiekolwek obciazenie konta to przyslany sms z informacja :?:
A jak chemy w dane chwili sprawdzic to *100# :?:

#57836  autor: oprych
 03 mar 2006, 12:23
Przychodzi sms klasy zero na wyświetlacz telefonu

#57845  autor: jahu
 03 mar 2006, 12:46
oprych pisze:Przychodzi sms klasy zero na wyświetlacz telefonu
Ten klasy 0 to taki krotki komunikat tekstowy na ekranie podobnie jak np przy kodzie waznosci konta *125#?

#57863  autor: kulboj
 03 mar 2006, 13:18
Ja tam trzymam się mocno starej platformy i ani myślę ją zmieniać :-)
Po ostatnich zadymach jakoś straciłem zaufanie do tej ""NOWEJ" :-)
Ponoć już "PRAWIE" wszystko jest w porządku,prawie robi wielką różnicę :-)

#57877  autor: oprych
 03 mar 2006, 14:04
tak dokłądnie ten sam.
Niektórzy nie mogą mieć jednak starej platformy stąd też są zmuszni do camela

#57887  autor: D@rio
 03 mar 2006, 14:57
jahu pisze:
oprych pisze:Przychodzi sms klasy zero na wyświetlacz telefonu
Ten klasy 0 to taki krotki komunikat tekstowy na ekranie podobnie jak np przy kodzie waznosci konta *125#?
Tak, SMS class 0 to cos podobnego. Tyle ze poprostu bez zapisu, sama informacja na wyswietlaczu :)

#57888  autor: D@rio
 03 mar 2006, 14:59
oprych pisze:działa na dowolnym telefonie. na 100%
Moze nie na kazdym, ale na kazdym ktory obsluguje kodowanie USSD :) czyli jakies 99% telefonow (te pierwsze, niektore stare wiertary nie "potrafiły" w USSD kiedyś).