• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 29 z 104
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 104

#578517  autor: ms93
 29 sie 2012, 18:51
NokiaUser pisze:A dlaczego Lycamobile ma swój własny numer MNC, a inne MVNO nie mają?
Bo sobie kupiła. To jest pewnie też kwestia techniczna - te MVNO, które korzystają z MNC operatora zwykle działają też na ich systemie billingowym, a Lyca ma swój.

#578518  autor: INTRO
 29 sie 2012, 18:53
Wygląda na to, że Lycamobile realizuje model MVNO zwany Enhanced Service Provider, czyli posiada własny system billingowy oraz platformę usług dodanych . Ma możliwość zarządzania dostępem do poszczególnych usług dla swoich abonentów (baza HLR). Posiada własny zakres numeracyjny, indywidualny kod sieci, dysponuje własnymi kartami SIM. Kupując starter Lycamobile nieznamy numeru telefonu, numer zostaje nam nadany dopiero po pierwszym zalogowaniu do sieci. Większość operatorów MVNO realizuje model Service Provider, czyli nie posiadają własnej numeracji ani kart sim.

#578606  autor: kaspeed
 29 sie 2012, 23:47
Sam nie wiem ale wygląda że to się sprawdza: a dlaczego? od startu lyca nie mam z nią problemów:) drobne błędy były ale nie z naliczaniem i z netem..

Powitać po wielu latach ;) :mrgreen:

#578661  autor: Blueberry89
 30 sie 2012, 09:33
Witam ponownie :)
Dostałam dziś smsa z Lycamobile o treści:
"Teraz możesz dzwonić do krajów, gdzie dostępna jest usługa Lycamobile za 0zł za minutę. Szczegółowe warunki oferty dostępne na stronie lycamobile.p"l - szukałam i... jest tam tylko informacja o darmowych połączeniach po doładowaniu telefonu, ale tylko w Polsce lub z Polski do Irlandii. Czy ktoś również otrzymał taką wiadomość i znalazł jakieś szczegóły na ww. stronie internetowej? ;>

Czasem lepiej skoczyć na głęboką wodę.
W płytkiej nietrudno o złamanie karku ;)

#578666  autor: piotr10
 30 sie 2012, 09:59
Może chodzi o tą promocję, że dzwoniąc do Lycamobile do innego kraju płacisz za ustanowienie połączenia 0,29 zł i tak do 30 minut jest tylko ta opłata, po 30 min płacisz normalną stawkę. Szczegóły promocji tutaj

#578684  autor: kaspeed
 30 sie 2012, 10:54
dokładnie raczej tylko o tą promocję;) na chwilę obecną innych promocji brak:)

Powitać po wielu latach ;) :mrgreen:

#578689  autor: Blueberry89
 30 sie 2012, 11:18
Też tak myślałam, tylko zmylił mnie otrzymany sms, bo brzmi jakby jakaś nowa oferta pojawiła się, a takowej nie ma :p A jeśli chodzi o tę promocję, w której płacimy tylko za ustanowienie połączenia 0,29 zł i tak do 30 minut - wiecie może, czy będzie ona przedłużona? :)

Czasem lepiej skoczyć na głęboką wodę.
W płytkiej nietrudno o złamanie karku ;)

#578703  autor: TheArt
 30 sie 2012, 12:13
Hej, jaki w tym Lyca jest Internet? 7,2Mbps? Na jakiej infrastrukturze działa? Czy w roamingu ta sama cena tj. 1zł/100 min?

#578726  autor: magik44
 30 sie 2012, 13:08
Strona LM nie jest zła, cennik jest, oferty są, po bokach aktywacja, doładowania online, darmowa sim. Widzę, że wczoraj dołożyli zmianę języka na PL na lycamobile.de. Brakuje trochę spisu krótkich kodów na stronie.
Wie ktoś na jakiej sieci działa niemiecka LM ?

#578747  autor: Lycamobile
 30 sie 2012, 15:01
@kaspeed
Słyszeliśmy że szykują się nowe promocje, ale jeszcze nie wiemy jakie :) Będziemy informować na forum. Sprawdzaj też stronę www.

@INTRO
Nasze karty sim nie działają na telefonach z simlockiem.

@Blueberry89
Dokładnie, sms dotyczy promocji 0,29zł za nawiązanie rozmowy trwającej do 30 minut, bez dodatkowych opłat. Ta promocja jest w naszej sieci od początku i będzie przedłużana na kolejne miesiące.

@TheArt
Użytkownik tego forum, ChuckyCiechanow na str.17 naszego wątku zamieścił wyniki pomiaru prędkości internetu: http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic ... &start=240
Na infrastrukturze Polkomtel.
1zł/100min w roamingu? Możesz sprecyzować?

@magik44
W Niemczech Lyca współpracuje z Vodafone.

Pozdrawiamy,
Lycamobile
www.lycamobile.pl
www.facebook.com/lycamobilepoland
www.togglemobile.co.uk/home/en - NOWOŚĆ

#578748  autor: bambo-5
 30 sie 2012, 15:06
na początku gratuluje sprawnej wysyłki startera, 3 dni i dostałem ;) a teraz takie pytanko. proboj tutaj zalożyć konto dla mojego nr i w jakiej formie bym go nie podawał to dostaje komunikat że "Niewłaściwy numer telefonu komórkowego. Wprowadź poprawny numer (np. 075****** lub 074******)" lub "Numer komórkowy nie istnieje" co mam zrobić?

#578752  autor: TheArt
 30 sie 2012, 15:20
Lycamobile pisze:@kaspeed
1zł/100min w roamingu? Możesz sprecyzować?
To kwota w kraju, a w roamingu nie widzę cennika.

#578779  autor: lee
 30 sie 2012, 16:26
bambo-5, ten numer wpisuje się z 0729XXXXXX :twisted:

#578792  autor: bambo-5
 30 sie 2012, 16:35
wpisuje 0729*****2 i dostaje odp "Numer komórkowy nie istnieje"

#578800  autor: lee
 30 sie 2012, 16:45
bambo-5, a zarejestowałeś go najpierw ? Jeżeli tak to powinieneś dostać sms z hasłem do konta

jeżeli nie dostałeś to trzeba zadzwonić za free do bok i poprosić o ponowną wysyłkę tego hasła

#578946  autor: Lycamobile
 31 sie 2012, 09:35
@bambo-5
zawsze możesz zarejestrować się za pomocą kodu PUK.

@TheArt
chodzi Ci o tę ofertę? http://www.lycamobile.pl/international-rates/po
Mamy tu błąd, zgłosimy to do bok. Sprawdzimy stawki i damy Ci znać.

Pozdrawiamy,
Lycamobile
www.lycamobile.pl
www.facebook.com/lycamobilepoland
www.togglemobile.co.uk/home/en - NOWOŚĆ

#579002  autor: Wulo
 31 sie 2012, 12:42
Mam jedno pytanie. Doładowałem moją kartę lycamobile, żeby otrzymać darmowy pakiet 300MB. Pakiet dostałem, tylko po każdym surfowanie po Internecie moja karta robi się nie aktywna na 1-2h. Może mi ktoś wyjaśnić na czym polega problem?

#579435  autor: agresywnyklapek
 02 wrz 2012, 03:54
@Lycamobile
mam kilka pytań:
- zamierzam przenieść numer z heyah do lycamobile i jeżeli dobrze zrozumiałem to wygląda to tak: kupuje/zamawiam wasz starter, przydzielacie mi numer, wypełniam ten pdf ze strony drukuje i wysyłam z kopią dowodu osobistego na podany adres, tylko nie widzę tam opcji żeby wskazać numer lycamobile na który mi przeniesiecie mój numer z heyah... zagmatwane to trochę... jeżeli to możliwe to prosiłbym o dokładne opisanie procedury (wolę to załatwić tradycyjnym listem)
- czy nie da się zrobić tak żeby w przypadku gdy mam więcej jak jeden numer lycamobile logować się na stronie i wybierać numer którym chcemy zarządzać ? coś takiego funkcjonuje w play (play24) i jest cholernie wygodne a w lyca musiałbym na każdy numer osobno się logować (bo numer to login)
- mogę jakoś zmienić dane osobowe, bo na szybko wpisywałem i się walnąłem w szczególności chodzi mi tu o "cel użytkowania" mam służbowy a powinien być prywatny, da się to jakoś odkręcić ?
  • Strona 29 z 104
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 104
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29