• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 7 z 21
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 21

#577819  autor: sosen
 26 sie 2012, 20:57
a teraz pomyśl. czy przyszło Ci do głowy że może się pomylił? Nigdy Ci się to nie zdarzyło? A jeśli go nie było w pracy to trzeba było przyjść innym razem i z nim to wyjaśnić. Niestety ale osoba trzecia przy tym nie była to nie oczekuj od niej że będzie miała szklaną kulę i usłyszy o czym rozmawiałeś ze sprzedawcą.

#578010  autor: oski33
 27 sie 2012, 17:19
Celularny pisze:standardowymi kartami sim i jesli napisane jest microSim to dla laika to standardSim i tak jest juz micro...
ładnie to ująłeś :D
Celularny pisze:byli bardzo zdziwieni że taką micro kartę mi sprzedali! Kartę która jest bardzo mało popularna.
tu się nie zgodzę - karta microSim jest coraz bardziej popularna, obecnie wszystkie nowe (czyli te nowsze niż Euro 2012) startery Orange mają możliwość "wydłubania" microSimu ze zwykłej Sim. ukazane jest to nawet na ich stronie w zakładce startery. w tym zestawie, który kupiłeś nie było takiej opcji?

[ Dodano: 2012-08-27, 17:22 ]
Orange Ekspert pisze:Jeśli nie udało Ci się wyjaśnić sprawy, o której piszesz napisz do nas https://www.facebook.com/orangepolska/a ... 9028851067 Postaram Ci się pomóc. Aby móc uzyskać informacje na temat kodu PUK2 numer musi być zarejestrowany.

Pozdrawiam
Tomek
Nie, dziękuję. Poza tym - nie mam konta na facebooku. Numeru dobrowolnie nie zarejestruje nigdy. Chyba że:
1. Będzie to prawnie nakazane (jak np. w Norwegii).
2. Zdecyduję się na mix lub abonament.

#578099  autor: Celularny
 27 sie 2012, 23:23
oski33 pisze:tu się nie zgodzę - karta microSim jest coraz bardziej popularna, obecnie wszystkie nowe (czyli te nowsze niż Euro 2012) startery Orange mają możliwość "wydłubania" microSimu ze zwykłej Sim. ukazane jest to nawet na ich stronie w zakładce startery. w tym zestawie, który kupiłeś nie było takiej opcji?
Witam. Nie było opcji "wydłubania"... Mała karta w małym "etui". Czytałem że można sobie ją odrysować ze standardowej karty sim i ..wyciąć, przed wyłamaniam tak by więc pasowała jako standardSim. :D :? Ps. Ciekawe jest też że nie było bonusa 1GB jaki być powinien i nie mile skończyło sie surfowanie po sieci (ok.200MB), zadzwoniłem - zgłosiłem, (świetna obsługa telefoniczna) i kolejnego dnia bonus został załadowany :)

#578249  autor: sosen
 28 sie 2012, 16:58
co to jest BE na kartę? i co to za kod?

#578271  autor: KC-KARLOS
 28 sie 2012, 18:51
sosen, kolega Calm o BE nazywa Orżnąć (Orange).

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#578272  autor: sosen
 28 sie 2012, 18:56
pytanie co za kod i do czego? i w jakiej ofercie? no i co chce sprawdzić?

#578305  autor: KC-KARLOS
 28 sie 2012, 21:21
sosen, to szybki kod do uzyskania informacji o aktualnych promocjach, dostępnych w Twojej ofercie Orange na kartę.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#578306  autor: sosen
 28 sie 2012, 21:27
Wpisz *100*# a później wybierz 3 powinno działać.

#578308  autor: KC-KARLOS
 28 sie 2012, 21:33
sosen, wbiłem od razu *100*3# i pojawiło mi się menu "Promocje" - przykład dla taryfy Orange ONE:

=Promocje=
1.Pakiet SMS
2.Pakiet Minuty
3.Wybrane Numery
4.Masz za Staz
5.Pakiety weekendowe
0.Powrot

#578501  autor: Orange Ekspert
 29 sie 2012, 18:23
Jeśli problem nadal występuje to mogę to sprawdzić dla Ciebie. Aby móc to zrobić potrzebuję Twojego zgłoszenie, które będzie zawierać numer telefonu, czas i datę, kiedy próbowałeś skorzystać z kodu (przykład najlepiej nie starszy niż 24h) oraz model telefonu. Będę mógł przekazać sprawę do odpowiednich osób w celu sprawdzenia. Jeśli chcesz skorzystaj z formularza, który znajdziesz na profilu Orange Polska https://www.facebook.com/orangepolska/a ... 9028851067 Postaram Ci się pomóc.

W treści zgłoszenia podaj link do tego wątku.

Pozdrawiam
Tomek

#578502  autor: KC-KARLOS
 29 sie 2012, 18:25
Calm7 pisze:U Ciebie działa, masz kartę która nie była w abo?
To karta, która nie była w abo Orange - mało tego, to karta po MNP z Play'a ;)

#578570  autor: ManiacGSM
 29 sie 2012, 22:09
Akurat dla mnie ten kod niepotrzebny ale dla przykładu dodam ,że na jednym z moich numerów po wpisaniu dostaje info

''wprowadzony numer jest niepoprawny, spróbój ponownie.''

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.

#578751  autor: ManiacGSM
 30 sie 2012, 15:17
Calm7 -ja po 3 czy 4 mejlach wkońcu aktywowałem blokade połączeń anonimowych. Magia w tej firmie jest nieprzeciętna ,bo wcześniej na tym numerze miałem ofertę na kartę i dawno to aktywowałem, teraz ten numer jest w MIXie i musieli to robić ''ręcznie'' bo usługa nagle gdzieś się straciła na moim numerze ,ani smsem ani ussd nie mogłem tego aktywować.

PLUSH na Kartę x1. Virgin Mobile x1, Orange FREE x1, PLAY MIX x1.
iP 5s, NOKIA C7, HUAWEI Y5, BB 9810, NOKIA 2610.

#579917  autor: biotyt
 04 wrz 2012, 09:22
Chciałem wymienić kartę SIM na microSIM. Niestety nie jest to możliwe w ofercie na kartę, nawet odpłatnie! Jedynie w ofertach na abonament taka wymiana jest możliwa. Dziwna polityka, tym bardziej że coraz więcej telefonów wymaga microSIM.
Udałem się do sklepu gsm gdzie za 5 zł ładnie wycieli mi kartę. Nie chcieli 25 zł za wymianę w Orange, to ktoś inny zarobił chociaż te 5 zł.

biotyt

#580997  autor: 1973
 09 wrz 2012, 09:31
Witam
Będąc na urlopie i nie mając chwilowo dostępu do wifi zmuszony byłem sprawdzić sobie konto bankowe przez telefon (SE xperia neo v)..zdziwienie moje było przeogromne kiedy po sprawdzeniu połączeń w panelu klienta stwierdziłem iż za jedno tego typu połączenie skasowało mnie "jedyne" od 11 do 15 złotych.. :shock: z tego co widnieje w rejestrze za jedno tego typu połączenie pobrało około 2 do 3mb danych. Nie rozumiem dlaczego miesiąc wcześniej sprawdzając konto bankowe przez inny tel. (Hazel) skasowało mnie normalnie czyżby Neo v jest tak "megabajtożerna"..?! :? :|

#580998  autor: sosen
 09 wrz 2012, 09:37
Te dwa telefony to dwie rożne bajki. Neo v ma tak jak każdy smartfon z androidem. Może łączyć sie w tle pobiera o wiele wiecej danych. Jeśli chcesz sprawdzać coś w necie to tylko i wyłącznie pakiet internetowy. W każdym planie taryfowym można coś dla siebie wybrać.

#581192  autor: Pajuch
 10 wrz 2012, 01:54
LOL

Człowieku era małych stron www się dawno zakończyła ;d hajziel (czyt.WC) połączył zapewne sie z strona dla mobilnych telefonow bo ten model to ma problem z www ;d a ten drugi telefon z zwykla strona www które od dawien dawna maja zazwyczaj miedzy 0,5MB a 1,5MB ;d jak pamietam ze 3 lata temu w noki E51 z standardowej przeglądarki np interia trzaskało ponad 1 mega za 1 strone.

Miniopera tez potrafi siorbnac co nieco ;) masz nauczke by zakupić pakiet internetowy następnym razem przed wejściem do internetu

#581362  autor: 1973
 10 wrz 2012, 22:26
Problem w tym że mam jeszcze stary abonament z naliczaniem złotówkowym (pelikany itp. wynalazki nie przypadły mi do gustu..) i z tego co powiedział mi konsultant do starszych abonamentów nie ma żadnych pakietów internetowych choć ciężko mi w to uwierzyć. Tak jak w Neo v tak i w hazelu nie instalowałem przeglądarki.

#581533  autor: 1973
 11 wrz 2012, 21:29
Nie ukrywam iż nieraz już intensywnie nad tym myślałem ale wiesz jak jest,żal zmieniać numer jak od ponad sześciu lat go posiadam. :roll:

#581554  autor: Edmund
 11 wrz 2012, 23:40
Możesz po zakończeniu umowy (albo jej wcześniejszym zerwaniu) zmigrować do pre-paida. Tylko musisz złożyć oświadczenie żeby numer przeszedł na pre-paid.

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2
  • Strona 7 z 21
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 21