• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 28 z 104
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 104

#577317  autor: lee
 24 sie 2012, 15:54
jakie dane trzeba wpisać jeżeli chodzi o apn ktoś może przypomni ?? :-D :-D

#577450  autor: Edmund
 24 sie 2012, 23:33
* Packet data access point: data.lycamobile.pl
* Authentication type: Normal
* User name: lmpl
* Password: plus / lmpl
(czyli można wpisać albo plus albo lmpl).

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Orange: Nowe GO
Play: Fresh, stare Lubię to!
Plus na Kartę
Net: OFnK, Aero2

#577453  autor: lee
 25 sie 2012, 00:00
Edmund, ooo dzięki
czy po zalogowaniu na stronie widać ile danych zostało?
niestety nie mogę tego sprawdzić bo mi hasło nie wchodzi: (

#577457  autor: Edmund
 25 sie 2012, 00:31
Stan MB sprawdzisz jedynie telefonicznie przez biuro obsługi klienta :(

Wszechobecnemu analfabetyzmowi, braku poszanowania dla języka ojczystego i braku czytania ze zrozumieniem mówię nie!

Plus na Kartę

#577494  autor: lee
 25 sie 2012, 11:02
Edmund, trochę łysawo winna platforma na której siedzi lm?

#577525  autor: kaspeed
 25 sie 2012, 13:34
nie wina plusa;) teoretycznie powinni dac jakiś kod ussd albo biling online.W plusie idzie sprawdzić a tu nie;/

Powitać po wielu latach ;) :mrgreen:

#577530  autor: Edmund
 25 sie 2012, 14:27
lee, tak - to jest kwestia konfiguracji platformy billingowej i ich kodów USSD Lyca.

Plus na Kartę

#577534  autor: lee
 25 sie 2012, 14:52
Edmund, u mnie na toshibie ts705 w której mam ich kartę sim ten kody ussd które są nawet nie działają... pojawia się opis "gotowe" hehe :mrgreen: :mrgreen:

#577813  autor: rogmaniek
 26 sie 2012, 20:04
Myślę, że to kwestia konfiguracji platformy billingowej. Skoro inne kody USSD działają, a w BOK też Konsultanci mają dostęp, to co szkodzi umożliwić sprawdzanie stanu dostępnych MB krótkim kodem? To chyba dla sieci i tak tańsze, niż dzwonienie do BOK? Mogę po zakończeniu każdej sesji internetowej dzwonić z zapytaniem o pozostały stan MB, tylko, czy o to Wam chodzi?

Do tego jeszcze niewyjaśniona kwestia duplikatu karty SIM, czy brak pewności odnośnie sprawności przeniesienia numeru do Was. Także na razie poczekam jeszcze na to, czy zależy Wam na rozwijaniu ciekawie zapowiadającej się sieci...

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!

#577833  autor: Blueberry89
 26 sie 2012, 22:05
Witajcie!
Dzwoniąc na niemiecką lycę z mojej lyca automatycznie przerywa mi połączenie po 7-8 minutach. I tak już od kilku dni - czy ktoś ma podobny problem? Oba telefony są ok, zasięg też w porządku, a mimo wszystko dłużej jak kilka minut jednorazowo nie można rozmawiać... skąd ten problem? Jakieś koncepcje? :]

Czasem lepiej skoczyć na głęboką wodę.
W płytkiej nietrudno o złamanie karku ;)

#577971  autor: Lycamobile
 27 sie 2012, 15:06
@darkangel, bledos
Przenoszenie numeru do i z Lycamobile działa.
Wszystkie potrzebne informacje do przeniesienia numeru do Lycamobile są dostępne TU(Punkt 6): http://www.lycamobile.pl/how-to-use/po
w punkcie 4. tego dokumentu jest też procedura przenoszenia numeru z Lycamobile.

@lee
Skontaktuj się z bok, zrobią reset hasła.

@rogmaniek
Bok może zrobić sim swap(środki na koncie zostają). Obie karty muszą być zarejestrowane na te same dane. Konieczny jest kontakt z bok(322 lub [email protected])

@Blueberry89
Standardowo polecamy kontakt z bok. Jeżeli nie odpowiadają, daj znać i będziemy eskalować.

Pozdrawiamy,
Lycamobile
www.lycamobile.pl
www.facebook.com/lycamobilepoland
www.togglemobile.co.uk/home/en - NOWOŚĆ

#578022  autor: lee
 27 sie 2012, 18:05
Lycamobile, Ja jestem generalnie ciekawy... kiedy w końcu pojawią się jakieś normalne cenniki do pobrania w pdfie ??

od początku sprzydałyby się takowe a takowych brak... sama strona jest jaka jest ech...

#578160  autor: Lycamobile
 28 sie 2012, 11:39
@lee
Prosiliśmy już bok o stworzenie cenników i regulaminów do pobrania w pdf.
Proponujemy od czasu do czasu wysłać maila żeby nie zapomnieli :)
Strony są tworzone wg jednego schematu i niestety nic na to nie poradzimy.

Pozdrawiamy,
Lycamobile
www.lycamobile.pl
www.facebook.com/lycamobilepoland
www.togglemobile.co.uk/home/en - NOWOŚĆ

#578180  autor: zomb1e
 28 sie 2012, 13:01
Ktoś się orientuje dlaczego tak nagle zniknęła promocja roamingowa w lycamobile? Powinna pozostać co najmniej do 31 sierpnia.

#578301  autor: kaspeed
 28 sie 2012, 20:58
a będzie coś w planie?? bo na chwile obecną oferta była idealna;)

Powitać po wielu latach ;) :mrgreen:

#578314  autor: Eon
 28 sie 2012, 22:06
Blueberry89 pisze:Witajcie!
Dzwoniąc na niemiecką lycę z mojej lyca automatycznie przerywa mi połączenie po 7-8 minutach. I tak już od kilku dni - czy ktoś ma podobny problem?
w ostatnich dniach sporo dzwonilam z LM pl na LM de i wszystko OK

#578484  autor: INTRO
 29 sie 2012, 17:36
Wczoraj zakupiłem kartę sim lycamobile, włożylem kartę do telefonu w którym mam założoną blokadę simlock na Plusa, niestety karta nie działa z telefonami z zalożonym simlockiem nawet na Plusa, czy ktoś może mi powiedzieć dlaczego tak jest, wcześniej inne MVNO działające na Plusie działały w telefonie z założonym simlockiem na Plusa. W telefonach bez simlocka karta lycamobile śmiga.

#578489  autor: ms93
 29 sie 2012, 17:55
INTRO pisze:Wczoraj zakupiłem kartę sim lycamobile, włożylem kartę do telefonu w którym mam założoną blokadę simlock na Plusa, niestety karta nie działa z telefonami z zalożonym simlockiem nawet na Plusa, czy ktoś może mi powiedzieć dlaczego tak jest, wcześniej inne MVNO działające na Plusie działały w telefonie z założonym simlockiem na Plusa. W telefonach bez simlocka karta lycamobile śmiga.
Lycamobile ma swój kod MNC - 09. Można to poznać po numerze karty SIM - w Lycamobile zaczyna się on od 894809. 8948 na początku mają wszystkie polskie karty, kolejne cyfry oznaczają operatora. Plus to 01, reszta jest tutaj.
Ogólnie, to karty z Plusa i MVNO z ich MNC nie mają tych pierwszych cyfr numeru na karcie i po tym można je poznać.

#578492  autor: NokiaUser
 29 sie 2012, 18:07
A dlaczego Lycamobile ma swój własny numer MNC, a inne MVNO nie mają?

Jedyne, co mam, to złudzenia, że telepolis.pl na lepsze się zmienia
  • Strona 28 z 104
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 104
  • 1
  • 26
  • 27