• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #577871  autor: Karwan
 27 sie 2012, 02:20
Witam.
Czy można dokupić jakiś pakiet sms tylko do Orange w taryfie Pantera 69,90.
Widziałem pakiet 40 sms (do wszystkich) za 10 zł miesięcznie, co jest dla mnie śmieszne.

Ostatnio zacząłem więcej pisać i patrzę, że przekroczyłem abonament o 30 zł pisząc właśnie tylko smsy.

I jak to jest z przechodzeniem z taryf w trakcie trwania umowy.
Chodzi mi o to np. z 69 na 49 itp?
Można czy zostanie to zrobione dopiero po trwaniu umowy?

[ Dodano: 2012-08-27, 13:17 ]
Przepraszam za UP, ale zależy mi na błyskawicznej odpowiedzi dotyczącej tych pytań, czy jestem w stanie coś zrobić z tym.

Taryfa mi odpowiada, ale 1 min=1 sms też mnie śmieszy.
Umowa jest w miarę nowa, a zerwanie jej z płaceniem kary nie wchodzi w grę w tym czasie.

Po prostu pytam jak to jest przeniesienie abo z wyższego na niższe, oraz są jakieś inne pakiety SMS tylko do ORANGE niż te 40 sms za 10 zł miesiąc?
Ostatnio zmieniony 02 wrz 2012, 12:59 przez Karwan, łącznie zmieniany 1 raz.

#577988  autor: panda
 27 sie 2012, 16:00
w żadnej sieci nie zmieniszw trakcie trwania umowy abo z wiekszego na nizsze, pomysl czy byloby to oplacalne dla operatorow? bierzesz wieksze abo, telefon lepszy a potem sobie zmniejszasz na najnizsze - trochę logiki.

jest za 10 zł 60 smsów do wszystkich sieci, rosną do 80.
masz jeszcze opcję nielimitowanych smsów do orange za 25 zł.

nie takie tanie jest to bakanie.

#577993  autor: dreapheus
 27 sie 2012, 16:26
Masz pantere masz internet. Wysyłasz smsy przez internet za darmo.
Obecnie jest pełno serwisów oferujących jedną bramkę do wszystkich sieci i bez reklam nie trzeba się męczyć z bramkami operatorów.

#577998  autor: thonka
 27 sie 2012, 16:39
http://www.orange.pl/kid,4000377334,id, ... ticle.html

tylko tyle.

a 1 minuta = 1 sms to powoli standard, w zadnej sieci nie ma juz przelicznika wyzszego niz 1 minuta = 1,5 sms'a.

a przechodzenie na taryfe nizsza jest zapisane w regulaminie o tak:
2.2 Kwota Abonamentu i korzystanie z usług:
a) w momencie zawarcia Umowy zostaje ustalony Plan taryfowy z Kwota Abonamentu (zgodnie z punktem 2.1.). Ustalona w momencie zawierania umowy Kwota Abonamentu nie moze byc obnizona w ciagu całego Okresu zastrzezonego, pod rygorem zapłaty równowartosci przyznanej ulgi w wysokosci okreslonej w Umowie (na zasadach okreslonych w punkcie 4.3.);
ale z punktu 4 ragulaminu wynika, ze mozesz przejsc na inny plan tylko o tej samej oplacie lub wyzszej.
http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 617034.pdf

pelikana mozesz wybrac tylko o 10zl drozszego i nie bedziesz mial paczki internetowej (dodatkowo platna 9zl za 300MB z lejkiem lub 100MB za 5zl, 500MB za 15zl, 2GB za 30zl i 5GB za 60zl).

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#578023  autor: Orange Ekspert
 27 sie 2012, 18:08
Jest to typowy plan do internetu, dlatego jedynym obecnie pakietem internetowym jest pakiet, który podał thonka.

Ile średnio SMS-ów miesięcznie wysyłasz?

Pozdrawiam
Tomek

#578032  autor: Karwan
 27 sie 2012, 18:55
Orange Ekspert pisze:Jest to typowy plan do internetu, dlatego jedynym obecnie pakietem internetowym jest pakiet, który podał thonka.

Ile średnio SMS-ów miesięcznie wysyłasz?

Pozdrawiam
Tomek

Dzięki śliczne za odpowiedzi.
Tak też myślałem, ale strasznie zbulwersował mnie fakt tych 80 smsów za 10 zł, bo chyba jest to średnio opłacalne. Jedno wiem, że z internetu nie idzie zrezygnować, bo gdy nie jestem w domu zdarza mi się łączyć z internetem czy też z potrzeby czy też z nudów.

Podwyższenie abonamentu na 79,90 do taryfy Pelikan może dużo by nie zmieniła, ale oprócz tego 79,90 doliczyć pakiety internetowe, które też kosztują i zaraz zrobi się abonament bliżej 100 zł, na co nie mogę sobie pozwolić.

Kurczę nie wiem co zrobić, bo nie jestem typem osoby trzymającej 5 telefonów w kieszeniach/torbie z różnymi kartami abo/prepaid tylko dlatego by "było taniej i wygodniej".

Zerwanie umowy zapewne nie będzie tanie, więc też odpada.

Co do smsów nigdy nie byłem jakimś wielkim pisarzem, ale teraz doszedł mi kontakt z nowo zapoznaną dziewczyną i jest jak jest rachunek rośnie,a kontakt musi być :wink:

Nie wiem jakieś porady może doradzicie :)

#578034  autor: panda
 27 sie 2012, 19:07
a zainstalowane gadu na telefonie, fejsbukowy czat odpadają?
ewentualnie właśnie bramka sms.
jak zalogujesz się na stronie orange.pl masz tam darmowe 30 smsów do każdej sieci za darmo co miesiąc, a sms przychodzą normalnie, z Twojego numeru, to też trochę zmniejszy rachunki.

nie takie tanie jest to bakanie.

#578035  autor: Orange Ekspert
 27 sie 2012, 19:09
To może inne rozwiązanie? A dokładnie mam na myśli multiboxa. W darmowym otrzymujesz 30 SMS-ów. Ale możesz za kwotę 6,15 zł aktywować Multoxa Gold a w nim otrzymujesz już 100 SMS-ów (jeden sms w mutiboxie może mieć długość nawet 630 znaków). Do tego, jeśli masz smartfona z Androidem (taki jak w profilu) możesz zainstalować aplikację, dzięki której będziesz mógł wysyłać SMS-y z multiboxa jak zwykłe, SMS-y wykorzystując internet w Twoim telefonie. Z aplikacji, które mogę polecić to np. SMSoid https://play.google.com/store/apps/deta ... rch_result lub GateSMS https://play.google.com/store/apps/deta ... rch_result Warto pomyśleć nad tym rozwiązaniem. Z tych aplikacji możesz również korzystać z darmowych bramek sms i wysyłać bezpłatnie SMS-y do Orange.

#578037  autor: Karwan
 27 sie 2012, 19:23
Dzięki za polecenie waszych pomysłów.

No nic gg i inne chaty odpadają, bo nie mam zamiaru się z tym babrać będę szczery z wami.
Różne boxy itp też mnie nie interesują.

Kurczą jeszcze 4 lata temu narzekałem, że nie mam abo, a teraz narzekam, że jest bardzo lipnie na tym abo.

Echhh widzę nie ma dobrego rozwiązania do tego i jedyną racjonalną rzeczą byłoby rozwiązanie umowy na rzecz prepaid korzystając z pakietu 600 sms w Popie? lub tego internetu w prepaid free za doładowanie.

Cóż zawiodłem się trochę na tym Orange, że dając mi rzekome "prezenty" są one średnio warte.

Temat chyba wyczerpany, bo nie uzyskałem żadnej pomocy, która mnie satysfakcjonuje.
Jeżeli ktoś by podał jeszcze może nick konsultanta z forum, który w pracy obliczy mi koszt rozwiązania będę wdzięczny.....

#578039  autor: UndiscloseD
 27 sie 2012, 19:46
Karwan,
chodzi ci chyba o uzytkownika OrangeEkspert?
Z tego co wiem to w opcjach na karte orange zlikwidowalo pakiet 600 sms za 6 zl. Skoro nie chcesz ani gg, ani chatu lub bramek sms to zeby nie zrywac umowy najlepszym wyjsciem byloby kupno karty Heyah i zakup pakietu 1000 sms za 3,90- to wychodzi najtaniej.

#578048  autor: Karwan
 27 sie 2012, 20:45
UndiscloseD pisze:Karwan,
chodzi ci chyba o uzytkownika OrangeEkspert?
Z tego co wiem to w opcjach na karte orange zlikwidowalo pakiet 600 sms za 6 zl. Skoro nie chcesz ani gg, ani chatu lub bramek sms to zeby nie zrywac umowy najlepszym wyjsciem byloby kupno karty Heyah i zakup pakietu 1000 sms za 3,90- to wychodzi najtaniej.
Ok może i to jest rozwiązanie tylko jak wspomniałem wyżej krew mnie zalewa jak widzę znajomego czy kogoś na mieście mającego po kieszeniach 2-4 telefony i każdy z inna kartą prepaid. Nie kręci mnie to, bo po to mam 1 stały numer xxxx lat, żeby każdy wiedział iż należy on do mnie, a nie pójdzie fama,a tu 4 numery do kogoś. Po pewnym czasie 1 przestanie być używane, poleci do szuflady karta sim itp.

Dlatego nie chcę bawić się w wyjmowanie sima na rzecz innego, wkładanie innego sima do 2 telefonu, czy też wymiana mojego piekła na coś z Dual Sim :)

Ale dzięki za chęci

#578051  autor: kamil1221
 27 sie 2012, 21:08
http://www.orange.pl/kid,4002010585,id, ... ticle.html

2 numery 1 karta SIM z taryfą na kartę.

Ewentualnie zmiana Pantery na Pelikana za 79,90 + pakiet 300MB z lejkiem za 9zł. Pelikan 225 minut, 2000 smsów do wszystkich i bez limitów smsy do Orange.

#578055  autor: Karwan
 27 sie 2012, 21:26
kamil1221 pisze:http://www.orange.pl/kid,4002010585,id, ... ticle.html

Ewentualnie zmiana Pantery na Pelikana za 79,90 + pakiet 300MB z lejkiem za 9zł. Pelikan 225 minut, 2000 smsów do wszystkich i bez limitów smsy do Orange.
A powiedz mi po transferze z pantery na pelikana 79,90 zostaje mi oprócz tych 225 minut to co dostałem w prezencie za kolejne przedłużenie umowy czyli 30 % więcej z tego co pamiętam i 1200 minut do 1 numeru z Orange czy może wszystko się niweluje?

#578058  autor: kamil1221
 27 sie 2012, 21:40
Jak dobrze pamiętam pakiet specjalny zostaje skasowany. Głowy nie dam - bo tyle tych regulaminów jest że można się zgubić.
1200 minut z wybranym numerem w taryfach Pantera to standard - więc to zupełnie inna kwestia, ale owszem - nie przechodzi to do Pelikana.

Jeśli masz taryfę na 69,90 to czy włączyłeś sobie Pogaduchy w Orange na Okrągło (nielimitowane rozmowy w Orange) ?

#578069  autor: Karwan
 27 sie 2012, 21:57
kamil1221 pisze:
Jeśli masz taryfę na 69,90 to czy włączyłeś sobie Pogaduchy w Orange na Okrągło (nielimitowane rozmowy w Orange) ?
Z tego co wiem to nie, bo nawet nie wchodziłem w zakładkę żadnych usług, dodatków etc :-D

#578079  autor: kamil1221
 27 sie 2012, 22:23
Już było wcześniej - za 25zł możesz kupić nielimitowane smsy do orange.

#578080  autor: Karwan
 27 sie 2012, 22:33
kamil1221 pisze:Już było wcześniej - za 25zł możesz kupić nielimitowane smsy do orange.
70+25=95 zł, a na to nie mogę sobie niestety pozwolić w tym czasie.
Szkoda, no szkoda, ale dzięki za pomoc i tak.

#578520  autor: Orange Ekspert
 29 sie 2012, 18:57
Karwan pisze:
kamil1221 pisze:http://www.orange.pl/kid,4002010585,id, ... ticle.html

A powiedz mi po transferze z pantery na pelikana 79,90 zostaje mi oprócz tych 225 minut to co dostałem w prezencie za kolejne przedłużenie umowy czyli 30 % więcej z tego co pamiętam i 1200 minut do 1 numeru z Orange czy może wszystko się niweluje?

Po zmianie oferty na Pelikan II 225 z kwotą abonamentu 79,90 zł otrzymasz 225 minut oraz pakiet SMS (1000 SMS-ów do Orange wymiennych na 2000 SMS-ów do wszystkich). Bezpłatnie możesz aktywować usługę nielimitowanych SMS-ów do sieci Orange. Pakiet specjalny pozostanie nadal aktywny. Otrzymasz 30% z puli 225 minut. Wybrany Numer nie jest dostępny bezpłatnie w ofercie Pelikan. Istnieje ewentualnie możliwość aktywacji usługi Twój Przyjaciel (1200 minut z wybranym numerem Orange lub stacjonarne). Koszt usługi to 10 zł.