• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #575563  autor: Spasticink
 17 sie 2012, 13:06
Wyjeżdżam na 2 tygodnie do Chin i co byście polecali ? Chciałem kupić starter, doładować i nie zbankrutować. Nie będę mieć dostępu do sieci, a kilka smsów oraz krótkich telefonów będę musiał wykonać do ojczyzny. Będę wdzięczny za pomoc, z której sieci najtaniej i nie na abonament. Z góry dziękuję za pomoc.

#575643  autor: aquick
 17 sie 2012, 20:35
Z tego co wiem działa tam China Mobile.

Nie tak dawno na aukcji w Allegro był na sprzedaż pre-paid China Mobile, który nie został kupiony. Z tego co pisał wystawiający aukcję nie tak łatwo jest go nabyć w Chinach oraz trzeba dokonać rejestracji nr po chińsku. Nie wiem na ile jest to prawdą, ale jeśli jesteś zainteresowany to mogę CI przesłać na priv link do tej aukcji i możesz go zapytać, czy ma jeszcze ten starter itp.

Pozdro :-D

Obrazek

#575651  autor: Spasticink
 17 sie 2012, 21:13
To by moglo rozwiazac sprawe, ale wyjazd mam za tydzien, takze moze czasu nie starczyc :D , mimo wszystko poprosze namiary na pw. A poza tym cos najtanszego z polskiej sieci ? :)

#575669  autor: patak
 17 sie 2012, 22:29
Z researchu jaki popełniłem mają w Chinach kilka prepaidów. Polecam zapoznać się z stroną. Niestety nie ma mowy o cenach.

#575850  autor: Wolf
 18 sie 2012, 20:33
aquick pisze:Z tego co pisał wystawiający aukcję nie tak łatwo jest go nabyć w Chinach oraz trzeba dokonać rejestracji nr po chińsku.
ZTCW, przy zakupie startera w salonie spisują dane z paszportu.

GSM:
Orange, Plus, T-Mobile, Heyah, Lycamobile DE, mBankmobile, Play, Sferia, UPC.
GSM (tylko dane pakietowe):
iPlus, Aero2
VoIP:
HaloNet, easyCALL

#576171  autor: Spasticink
 20 sie 2012, 10:41
Niezależnie od tego muszę mieć coś od nas w kieszeni na wszelki wypadek. Oferta roamingowa z Orange wygląda całkiem sensownie

#576173  autor: Spioszek
 20 sie 2012, 10:51
Spasticink, a jakbyś zakupił jakiś Chiński starter i tam używał, a z Polski by ktoś dzwonił do Ciebie z LycaMobile PL to zapłaciłby za rozmowe z Tobą tylko 19gr za min :).

Wadą tego że to oni by musieli dzwonić, a nie ty do kogoś.
Zawsze to jest warte przemyślenia, jeśli zależy ci na kontakcie z rodziną :)

#576215  autor: thonka
 20 sie 2012, 13:44
Spasticink pisze:Oferta roamingowa z Orange wygląda całkiem sensownie
6zl za wychodzace i 4zl za przychodzace to dosc tanio przy roamingu ;) TM sobie zyczy 12/6zl, a plus jeszcze wiecej bo ponad 15zl za wykonanie i min. 3,5-3,7zl za odebranie bierze Chinski operator + prowizja plusa z cennika.

do Polski nic taniej Tobie nie wyjdzie jak jakas lokalna karta. jak operujesz angielskim to wejdz na jakies forum dot. Chin na tripadvisorze.

chyba najlepsze zrodlo informacji jak dzwinic tanio z Chin do Europy.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#577872  autor: Minister
 27 sie 2012, 02:41
Kup sobie jakąś kartę prepaid w Chinach i ktoś może do Ciebie z Polski dzwonić z Gadu Gadu - 0,20 zł /min. Ewentualnie znajdź jakiś stacjonarny w Chinach (budka telefoniczna?) osoba dzwoniąca z Gadu Gadu płaci wtedy 0,05 zł /min. http://media1.rozmowyglosowe.gadu-gadu. ... etowej.pdf