• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 120 z 182
  • 1
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 182

#577616  autor: rtx
 25 sie 2012, 20:47
Marens, ja już od dłuższego czasu byłem na umowie bezterminowej.
Ty powinieneś mieć możliwość przedłużenia 11 września. Na czas nieokreślony z mniejszą liczbą minut powinieneś dostać bez problemu, ewentualnie po przejściu do fresha można taką wziąć przez internet, ale wiadomo że lepiej mieć więcej minut niż mniej:), tym bardziej po złożeniu wypowiedzenia.

Wczoraj dostałem dokumenty i niestety jest lipa, bo tak jak pisałem powinienem mieć umowę na czas nieokreślony na lepszych warunkach (czyli 210 minut - taką ustaliłem z konsultantem przez telefon), a z przesłanego regulaminu wynika że włączono mi AI MAX 29 ze 150 minutami. Czytałem o takich kwiatkach przy zawieraniu umów przez słuchawkę no i niestety mnie to dotknęło. I teraz nie wiem czy to tylko błąd czy z premedytacją mnie oszukano - napisałem zgłoszenie na play24 i zaczekam na wyjaśnienie.

#577621  autor: chocostars
 25 sie 2012, 21:15
ile czasu po wysłaniu wypowiedzenia mailem powinnam dostać odpowiedź, że zostało przyjęte? w mailu potwierdzającym zgłoszenie jest informacja, że do 24godz., a reklamacje do 30 dni, ale chyba wypowiedzenie nie jest traktowane jak reklamacja...
minęło już 48 godzin od wysłania a play24 jest status "zarejestrowane"...
Ostatnio zmieniony 25 sie 2012, 21:48 przez chocostars, łącznie zmieniany 1 raz.

Bo kiedy chcesz to w sobie masz paletę najpiękniejszych barw...

#577624  autor: Marens
 25 sie 2012, 21:43
rtx pisze: teraz nie wiem czy to tylko błąd czy z premedytacją mnie oszukano
rtx pisze:Wczoraj dostałem dokumenty i niestety jest lipa, bo tak jak pisałem powinienem mieć umowę na czas nieokreślony na lepszych warunkach (czyli 210 minut - taką ustaliłem z konsultantem przez telefon), a z przesłanego regulaminu wynika że włączono mi AI MAX 29 ze 150 minutami.
Teraz pytanie, czy faktycznie istnieje oferta 210min/1GB/nieokreślony czy tylko wariant 150min/1GB/nieokreślony chociaż w sumie wolałbym wariant 150min na czas nieokreślony niż 210min na 18mies choć obiło mi się coś o uszy, że jest też 210min/12mies :wink: Fajnie gdyby to ktoś wyjaśnił.

#577630  autor: rtx
 25 sie 2012, 22:27
chocostars wszystko jest ok, jeśli dostałaś informację o zarejestrowaniu zgłoszenia smsem to powinnaś dostać też informację/propozycję pozostania w Play na play24. Ja po niecałym tygodniu miałem pierwszy telefon od konsultanta. Co do telefonów to jest jeszcze HTC Desire S, Huawei Ascend i wspomniany przez ciebie LG L7 (wszystkie z procesorami jednordzeniowymi) no i Sony Xperia U i Samsung Ace 2 z dwurdzeniowymi, tyle że Sony ma najmniejszy wyświetlacz ze wszystkich (3,5").
Marens ja tą lepszą ofertę (210 minut) na 12 miesięcy miałem zaproponowaną przy pierwszym telefonie od konsultanta, miałem się jeszcze zastanowić, ale że przy drugim telefonie zaproponowano mi to samo na czas nieokreślony więc bez wahania przyjąłem te warunki. No ale na razie wyszło co innego... Zobaczę czy coś się wyjaśni.

#577644  autor: Marens
 25 sie 2012, 23:15
rtx pisze:No ale na razie wyszło co innego... Zobaczę czy coś się wyjaśni.
Jak wynika z regulaminu, czy masz przez okres 3 mies -50%?
Generalnie czy mógłbyś podać nazwę promocji, ewentualnie przeskanować regulamin?

#577653  autor: rtx
 26 sie 2012, 00:09
Marens regulamin mam identyczny jak ten: http://www.play.pl/resources/pdf/Regula ... -03-12.pdf z tym, że brak rabatu na 3 miesiące i w Tabeli 2 mam przyznany mniejszy promocyjny pakiet złotówek (czyli w opcji 29 mam 29,50zł zamiast 52,90zł; stąd mniejsza liczba minut).
Tak jak pisałem zamierzam wyjaśnić całą sprawę, bo jasno miałem powiedziane kilkukrotnie w trakcie rozmowy z konsultantem, że decyduję się na inną (lepszą dla mnie) ofertę (włącznie z tym rabatem na 3 miesiące).

#577734  autor: Gothix
 26 sie 2012, 13:46
rtx pisze:chocostars wszystko jest ok, jeśli dostałaś informację o zarejestrowaniu zgłoszenia smsem to powinnaś dostać też informację/propozycję pozostania w Play na play24. Ja po niecałym tygodniu miałem pierwszy telefon od konsultanta. Co do telefonów to jest jeszcze HTC Desire S, Huawei Ascend i wspomniany przez ciebie LG L7 (wszystkie z procesorami jednordzeniowymi) no i Sony Xperia U i Samsung Ace 2 z dwurdzeniowymi, tyle że Sony ma najmniejszy wyświetlacz ze wszystkich (3,5").
nie ma teraz nawet Desire S, masakra. nie maja juz praktycznie telefonow normalnych w play. wszystkich brak - s+, xperia u, desire s. - jedyne jakie mnei interesowaly to ich nie ma. ciekawe czy wgl sie pojawia.

#577738  autor: pankleks
 26 sie 2012, 14:16
witajcie
mam pytanie. Może odpowiedź już tu padła, ale wcześniej przeglądałem forum pod innym kątem.
Czy można w ramach GU (złożyłem już wypowiedzenie) wziąć coś takiego, co się tu przewijało: 29 zł - 150 minut + stan darmowy na 3 miesiące + 50 minut na 6 miesięcy + 1gb neta, bez tel, na czas nieokreślony, a potem złożyć wypowiedzenie z tego i skorzystać kolejnej opcji GU?
Ja chcę AIM65 w cenie 45 docelowo, ale jak inni wspominali jest lipa z ciekawymi telefonami (też polowałem na SGS+). Chcę wziąć coś "na przeczekanie" bo na razie płacę 79 w starej umowie.
Czyli reasumując biorę GU bez umowy na czas nieokreślony, powiedzmy za dwa miesiące pojawia się jakiś fajny telefon, więc składam wypowiedzenie i biorę AIM65 za 45 z wybranym telefonem. Można tak?

#577744  autor: kropcio
 26 sie 2012, 14:52
byłem w salonie i tam tez jest masakra z telefonami, nie ma prawie połowy modelów. szykują sie do zmiany oferty telefonów że sie wyprzedali czy co? :(

#577766  autor: chocostars
 26 sie 2012, 16:47
Kurcze, w Orange mają fajne modele i na wyprzedaży po 3zł a play nie ma na czym oka zawiesić.
Mi się wydaje, że im chyba zależy na tym, aby brać umowy bez telefonów, bo im się potem nie chce przyjmować na gwarancję itp., więc dają albo chłam, albo coś mega-drogiego.
Albo chcą się pozbyć leżaków magazynowych i pozabierali te najbardziej chodliwe.
Ale czy to jest metoda? Ludzie pójdą do konkurencji.

A z drugiej strony na co chcą złapać nowych klientów?
Masakra!
Ostatnio zmieniony 26 sie 2012, 17:06 przez chocostars, łącznie zmieniany 2 razy.

Bo kiedy chcesz to w sobie masz paletę najpiękniejszych barw...

#577767  autor: enforte
 26 sie 2012, 16:49
pankleks pisze:Czy można w ramach GU (złożyłem już wypowiedzenie) wziąć coś takiego (...) na czas nieokreślony, a potem złożyć wypowiedzenie z tego i skorzystać kolejnej opcji GU?
Jeśli działa analogia do np Longplay za 1 PLN o którym pisano wcześniej to po 3 miesiącach można wykonać właśnie taki manewr jak planujesz. Ale niech potwierdzi to ktoś w pełni na bieżąco ;)
chocostars pisze:Masakra!
Masz sporo racji, bo da się zauważyć dziurę w ofercie telefonów z półki średniej i dziwi trochę, że przy ich chodliwości do magazynów wcale nie zjeżdżają kolejne palety z pudełkami ;) Wyprzedaż w orange... przykładowy Arc s jest za 3PLN w ofercie za 69.90PLN. Te same minuty dostaje się w Play już w abo za 45PLN i arcem za 599. Więc w orange przez 24 miesiące przepłacasz 25PLN czyli okragłe 600PLN ;) Różnica wychodzi na zero, ale! Zostając w play masz niemal pewną szansę na wyższy abonament w cenie niższego a tym samym tańszy telefon (gdy się to przeliczy jak powyżej).

Nie sugeruj się też dostępnością telefonów w sklepie internetowym, w GU wiecznie znikający Arc S był dostępny, ba nawet można było wybrać kolor. Podobnie może być i z Xperią U ;)

Zostaje Ci tez jeszcze jedna możliwość - znalezienie kogoś do odkupienia telefonu i późniejszy zakup na wolnym rynku wymarzonej słuchawki ;)

#577804  autor: rtx
 26 sie 2012, 19:21
W pełni popieram enforte. Najlepiej przeanalizować i przeliczyć względem całej 24-miesięcznej umowy warunki proponowane przez Play i np. Orange (oczywiście biorąc pod uwagę sytuację z wysłaniem wypowiedzenia w Play). Przy abo 65 za 45, płacąc nawet więcej początkowo za telefon, w ostatecznym rozrachunku dostajesz więcej minut, internetu i zostaje ci ponad 200zł w kieszeni (na przykładzie wspomnianego Arc S czy Samsunga Ace 2, który widzę też jest w promocji Orange). Warto więc przed telefonem do GU zrobić sobie listę kilku modeli i dopiero zadzwonić. Zresztą przewinęło się w temacie że dostępność telefonów w sklepie internetowym wcale nie musi pokrywać się z dostępnością w GU.
Co do sprzedaży i zakupienia telefonu na wolnym rynku, jeśli jeszcze mieszka się w dużym mieście, to żaden problem - sam tak postąpiłem (np. ogłoszenia na tablicy i przy odbiorze osobistym można trochę zaoszczędzić).
pankleks sądzę że po 3 miesiącach będziesz mógł wysłać wypowiedzenie i wziąć ofertę GU z telefonem, w lipcu była taka możliwość. Ostatnio podpowiedziałem znajomej, która nie miała pieniędzy na lepszą słuchawkę, żeby przeszła z karty na abonament przez internet (na czas nieokreślony) a po 3 miesiącach wysłała wypowiedzenie i skorzystała z oferty GU.

#577828  autor: pankleks
 26 sie 2012, 21:40
Enforte, Rtx
a co to za 3 miesiące, o których piszecie? Nie mogę wypowiedzieć umowy na czas nieokreślony wcześniej niż po 3 miesiącach? Czy mogę, ale nie mogę wtedy skorzystać z GU?
Myślicie, że w najbliższym czasie będą jakieś obniżki cen słuchawek, albo jakieś nowe modele? Też potrzebuję czegoś ze średniej półki.

#577837  autor: KA
 26 sie 2012, 22:11
Umowę na czas nieokreślony możesz wypowiedzieć w każdej chwili z tym, że okres wypowiedzenia wynosi 30 dni. Tak, po 3 miesiącach, a dokładnie po 3 zapłaconych fakturach otrzymasz ofertę z GU.

#577855  autor: elkondzik
 26 sie 2012, 23:45
Umowę na czas nieokreślony możesz wypowiedzieć w każdej chwili z tym, że okres wypowiedzenia wynosi 30 dni. Tak, po 3 miesiącach, a dokładnie po 3 zapłaconych fakturach otrzymasz ofertę z GU.
Witam wszystkich, z góry sorry jeśli pytanie będzie bezsensowne ;), ale dla pewności - czyli jeśli skończyła nam się już umowa i złożymy wypowiedzenie, to trzeba czekać 3 m-ce / 3 faktury na kontakt z GU? Co się stanie z numerem po 30 dniach, czy wypowiedzenie nie będzie skutkować utratą numeru i włączenie go do puli ?

Pozdrawiam

#577880  autor: KA
 27 sie 2012, 08:21
Po skończonej umowie nie trzeba czekać, bo 3 pierwsze faktury już dawno opłacone... Można wypowiedzenie złożyć tak, że nr przejdzie na PlayFresh i zostanie w razie czego dla Ciebie - do przeniesienia lub powrotu na abonament.

#578054  autor: poziom
 27 sie 2012, 21:20
Pytanie do osób znających utrzymaniówke.

Obecnie mam super stan darmowy 39 (longplay 2 69) - 550minut, za darmo do play.
Z tego co czytałem po roku mogę zbić cenę do 34,50zł po wysłaniu rezygnacji.
A co idzie ugrać w super stan darmowy 29 (longplay 2 49) - 340minut, za darmo do play przez 6 miesięcy. Czy da radę wyciągnąć stan darmowy na zawsze czy w grę wchodzi tylko zniżka na abonament?

Obydwa abony tylko sim.

#578084  autor: Baca
 27 sie 2012, 22:37
Witam,
Mam pytanko, na jaką ofertę mogę liczyć przy replay-u, obecnie mam taryfę "Stan darmowy 69" za 59 z groszami, raczej nie przekraczam tej kwoty, gdyż większość rodziny i znajomych jest w Play-u, interesował by mnie raczej ten sam abonament, ale wyczytałem, że mogę wywalczyć jakąś zniżkę na abonament i telefon. Telefon jaki by mnie interesował to Samsung Galaxy S Advance, no i teraz pytania :-) co i za ile mógłbym dostać ten zestaw?

Ps. Zauważyłem, że jest tu na forum wielu znających się na rzeczy osób, więc mam nadzieje, że ktoś mi podpowie, a moje pytanie nie będzie uznawane za bezsensowne :D
Dziękuję & Pozdrawiam

#578086  autor: pakierhakierxd
 27 sie 2012, 22:44
Po wysłaniu wypowiedzenia byś mógł otrzymać ten abo za 49zł :P

Pozdrawiam :)

#578097  autor: Marens
 27 sie 2012, 23:20
rtx pisze:Tak jak pisałem zamierzam wyjaśnić całą sprawę, bo jasno miałem powiedziane kilkukrotnie w trakcie rozmowy z konsultantem, że decyduję się na inną (lepszą dla mnie) ofertę (włącznie z tym rabatem na 3 miesiące).
Dzisiaj babka do mnie dzwoniła "w związku z moim żądaniem" :-D (zgłoszeniem/prośbą/sugestią). Nie ma mowy o innych wariantach w AIM niż 150min/1GB/12m/29zł i 210min/1GB/18m/29zł :wink: ;-) Na moją sugestię, że "kolega" dostał AIM 150min/1GB/nieokreślony to babka stwierdziła nie ma i nie było (i nie będzie ;) ) przedłużeń na czas nieokreślony i abym "zasugerował koledze" aby czytał dokładnie dokumenty, które podpisuje albo fakt iż wprowadzona go w błąd. Postanowiłem pójść na kompromis i przedłużyć umowę w wariancie 210min/1GB/12m/29zł, oczywiście nie da się i już a dwa razy do tego podchodziłem podczas rozmowy. Konsultantka zaproponowała że najlepiej by u mnie widziała 550min/34,50zł zamiast aktualnego 350min/34,50 i do tego pakiet internetowy. Tylko nijak to ma się do ich wyliczeń, że mam średnią 110min poza Play i 660min do Play oraz 380MB. Odebrałem to tak, wiemy, że średnio wykorzystujesz miesięcznie dwie godziny poza Play, ale damy Ci jeszcze więcej minut, których i tak nie wykorzystasz. Swoją drogą fajna oferta 34,50zł/550min + SD choć niezbyt nadająca się do mojego profilu korzystania z telefonu. Potem postanowiłem przemaglować w sprawie AIM65 za 45 to z wielką łaską udałoby się udostępnić taką ofertę. Wielkie wypytywanie, skąd ja znam te oferty wszystkie :wink: Stwierdziłem, że mam do nich dostęp (choć nie zdradzałem, że z forum). Niezbyt miłą konwersację przerwał fakt, że skończył mi się zasięg 3G a byłem w ruchu i zapomniałem, że mam ustawiony tryb "tylko UMTS".

Chyba zacząłem za bardzo kombinować i trzeba poczekać aż numer przejdzie do prepaid a potem przerejestrować na firmę i wziąć 300min/1GB/12m+SD+stacjonarne za 30,14zł bo już zgłupiałem jak jest z tym AIM'em 29

//edit
No w sumie tutaj jest 210min/1GB/12m
http://www.play.pl/pl/oferta/jestem-w-p ... z-telefonu
  • Strona 120 z 182
  • 1
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 182
  • 1