• Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.
Chińskie telefony i inne mniej lub bardziej egzotyczne marki, a także dyskusja ogólna, ponad podziałami według producentów.

#522167  autor: orson_dzi
 14 gru 2011, 22:59
O ile są na normalnej gwarancji, to jak dla mnie tylko brać.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#522168  autor: Krzychu007
 14 gru 2011, 23:06
No niby są na 12-miesięcznej gwarancji, ale właśnie tu mamy paradoks, bo przecież w głównej mierze po to bierze się telefon w abo by mieć nowy, a nie używany ;) Chociaż ceny są zachęcające, trochę mnie zdziwiło, że X10 wyżej wycenili, ale ogólnie jestem chyba pozytywnie zaskoczony i mam dylemat, czy samemu się nie skusić, bo w tym miesiącu akurat kończy mi się umowa...

#522172  autor: bob
 14 gru 2011, 23:46
jak dla mnie to nadal lipa jest, odnowiony fon :P
chociaz dobre pod ew sprzedaz, ciekawe czy locki maja te odnawiańce.

Było: w595; Wave 533; i5800; ZTE Blade; Moto e8; SE Xperia X8; e1170; 5230 Navi; x2; Ch@t 335; Galaxy Mini; Sagem Puma; s8530 Wave II; e72; i8510; Nokia500; SGS; m8800; HTC 7 Mozart, RBM One, Nokia c5-00, N900, i550; RBM One;
Jest: HTC Desire
 #523099  autor: looki556
 19 gru 2011, 13:13
Co myślicie o takiej ofercie telefonów odnowionych ?
Czy ktoś kupił taki - w jakim był stanie (folia na ekranie)
Czy miał ślady użytkowania ?

Nokia N8 w Panterze II 120 - 49zł kosztuje 1200zł a wersja odnowiona 249zł
Myślicie, że to dobry wybór ?
Czasami pojawia się jako dostępny a czasami Orange.pl informuje o braku dostępności.
To błąd systemu czy tak duży popyt ?

http://www.orange.pl/portal/map/map/art ... ne_post_SG
Kod: Zaznacz cały
W ramach standardu "Jak nowy" dopuszcza się drobne rysy, widziane z odległości mniejszej niż 40 cm

#523102  autor: Niezgodna7
 19 gru 2011, 14:15
Looki, Ty chcesz wziąć ten abo tylko ze względu na telefon n8 ? Coś jest jeszcze istotnego w tym abo? Minuty? Net? Sms?

#523111  autor: tytanowy_janusz
 19 gru 2011, 15:34
looki556, nie opłaca się brać pantery za 49zł. Opłacalna jest dopiero od 69 w górę, bo tam masz 225 minut, darmowe do Orange i 500 mb na internet.

Nokia 6310i-Nokia 3310-SE T230i-Nokia 3510i-Siemens C65-Siemens S65-SE K510i-SE C702-Nokia N81-Nokia N82-Nokia 5530XM-SE XPeria X10-Samsung GT-S8500-HTC Desire-LG Black-SGS 2-Lumia 800-Motorola Atrix

#523122  autor: nemo2009
 19 gru 2011, 16:09
looki556 pisze:W ramach standardu "Jak nowy" dopuszcza się drobne rysy, widziane z odległości mniejszej niż 40 cm
To jest najlepsze,kto patrzy na telefon z większej odległości?

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą,najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a póżniej pokona doświadczeniem"
 #576272  autor: maszenia
 20 sie 2012, 20:03
Wznawiam temat - dziś pojawiły się w ofercie na stronie Orange telefony tzw. odnowione. Chcę przedłużyć taryfę Delfin 59,90 lub nawet zwiększyć na 79,90. Potrzebuję smartfona z do brym aparatem foto, przyzwoitą pojemnością, odtwarzaczem muzyki, do internetu - niekoniecznie. Zależy mi też na w miarę intuicyjnej obsłudze, bo to pierwszy smartfon...Marzyła mi się Nokia N8 ale cena wciąż powala a wśród oferty telefonów odnowionych nie ma, co polecacie w zamian?
 #576320  autor: niegooo
 20 sie 2012, 22:40
dzisiaj miałam okazję zamówić odnowiony htc 7mozart w Orange. Dam znać jak się sprawuje gdy go dostanę.

#576329  autor: raphal
 20 sie 2012, 23:03
ciekawe skad siec te uzywki bierze,choc mozna sie domyslec.

Aequam memento rebus in arduis servare mentem non secus in bonis

#576964  autor: sonja
 23 sie 2012, 09:58
hej, chciałabym dowiedziec się jak sie sprawuje ten "odnowiony" telefon? niegooo masz juz jakieś info? :) Chciałabym wziąć htc cha cha bo jest w cenie powalającej w porównaniu do nowego ale czekam na info czy warto brać używkę

#576965  autor: dyplom28
 23 sie 2012, 10:02
Cześć, wczoraj zamówiłem htc mozart ODNOWIONY, mam nadzieje że jutro będzie u mnie. Dam znać jak wygląda i czy warto.

EDIT:

Telefonik do mnie dotarł, stan wizualny bez zastrzeżeń, faktycznie "jak nowy", jak na razie nie jestem w stanie powiedzieć nic więcej o bebechach telefonu, bo się ładuję(tak zalecają w instrukcji, więc się tego trzymam), jedyną rzeczą która mnie zaskoczyła to brak słuchawek, pytałem kuriera o co chodzi, jednak on nie był mi w stanie przybliżyć problemu :lol: W każdym razie słuchawki te nie są zbyt "dobrze" oceniane, więc za nimi nie płaczę. W sumie jak teraz patrze to nie ma się co dziwić że nie ma słuchawek, w końcu orange zastrzegło sobie "W zestawie znajdziesz: Telefon odnowiony, ładowarkę, instrukcję obsługi, 12 miesięczną gwarancję." Jak włączę telefon napiszę coś więcej.

EDIT2:

Ok już mniej więcej obznajomiłem się z telefonem. Jest naprawdę w porządku, wszystko chodzi płynnie, naprawdę nie mam do niego żadnych zastrzeżeń.
Szczerze to nie zgodzę się z tym że orange postępuje źle. Można kupić praktycznie nowy telefon za niewielką cenę, jest to duży plus. W każdym razie ja czułem się bezpieczniej kupując telefon "używany" od orange niż jak miałbym kupować używkę na allegro.
Ostatnio zmieniony 25 sie 2012, 22:58 przez dyplom28, łącznie zmieniany 1 raz.

#577620  autor: dzidoslav
 25 sie 2012, 21:07
Moim zdaniem to jest po prostu brak szacunku dla klientów. Jak międzynarodowa korporacja zarabiająca miliony może sprzedawać produkty używane i mówić że wszystko jest OK. Zastanawiam się czy takie same produkty "po kimś" oferowane są w Wielkiej Brytanii, Niemczech albo Francji. Odnoszę wrażenie że zostaliśmy potraktowani jako śmietnik złomu krajów bogatych.
Nie wiem czy się ze mną zgadzacie czy uważacie że jest w porządku bo informują przecież że sprzedają telefony które ktoś nosił już se sobą do kibla albo po zarzyganiu oddał producentowi do wymiany bo miał wykupione ubezpieczenie.

#577623  autor: maniek
 25 sie 2012, 21:40
dzidoslav wiesz sądzę, że to nie taki głupi pomysł. Nikt nikogo nie zmusza do zakupu a dzięki takiej ofercie można taniej nabyć ciekawy telefon. Z tego co czytałem to obudowy są wymieniane oraz elementy uszkodzone więc z pewnością jest to lepsza używka niż z allegro. Tak naprawdę wszystko na temat tego projektu wyjdzie w praniu po ocenie klientów, którzy skorzystali z tej promocji.

#577642  autor: sonja
 25 sie 2012, 23:09
Ja też uważam że to nie głupi pomysł z tymi używkami, bo nie każdego stać na nowy telefon za 439 zl w najniższym abonamencie.
A pudełko tez jest w zestawie bo to mnie interesowało? :P
kurczę, żeby orange dawało na dowód tylko te telefony... :P
 #577650  autor: sosen
 25 sie 2012, 23:50
maszenia pisze:Wznawiam temat - dziś pojawiły się w ofercie na stronie Orange telefony tzw. odnowione. Chcę przedłużyć taryfę Delfin 59,90 lub nawet zwiększyć na 79,90. Potrzebuję smartfona z do brym aparatem foto, przyzwoitą pojemnością, odtwarzaczem muzyki, do internetu - niekoniecznie. Zależy mi też na w miarę intuicyjnej obsłudze, bo to pierwszy smartfon...Marzyła mi się Nokia N8 ale cena wciąż powala a wśród oferty telefonów odnowionych nie ma, co polecacie w zamian?
Nokię N8 w abo 79,90 możesz kupić za 3 zł z umową na 24 miesiące.

http://www.orange.pl/klienci_ind/delfin ... 36:XT_5431

#579544  autor: dzidoslav
 02 wrz 2012, 16:24
Opinie użytkowników będą raczej informacją poglądową jak bardzo zniszczone są używki. Oby tylko sprytni wciskacze złomu nie wypuścili najlepszych egzemplarzy na początku żeby zrobić opinię na rynku, a potem całe badziewie ludzie łykną.

Rozumiem że pewnie niejeden trafi na naprawdę dobrą okazję, tylko oby opinia jednego szczęśliwego nie wciągnęła 10 pechowców w awaryjny sprzęt.

Co do prestiżu firmy nadal uważam że to brak szacunku dla klientów. To tak jakby kupić komuś na urodziny odzież używaną.

Są już pierwsze opinie użytkowników? (tylko nie tych którzy pracują w pomarańczy i na forach strzelają posty za pieniądze)?