• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 119 z 182
  • 1
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 182

#577026  autor: tupta
 23 sie 2012, 13:27
z tego co kojarzę to mam 340 min do wszystkich+50 min przez kilka miesięcy (miesiąc temu przedłużałem właśnie w AIM 65 ze zniżką)

#577032  autor: l33t
 23 sie 2012, 13:47
Skoro to raptem 60 min. mniej, to praktycznie nie powinienem tego odczuć. Dzięki serdeczne za pomoc oraz udzielone informacje.

Jeśli rzeczywiście uda mi się samemu coś wskórać albo skontaktuje się ze mną ktoś z GU, obiecuję pozostawić na ten temat odpowiednią wzmiankę w temacie.

#577057  autor: PalonyLolek
 23 sie 2012, 15:26
l33t, wystarczy samemu zadzwonić na *500 i powiedzieć, że chcesz taką i taką ofertę i tyle. Wątpie żeby Ci ot tak odmówili, a jak odmówią, wyślij mi PW.

#577071  autor: l33t
 23 sie 2012, 17:16
PalonyLolek, dzięki wielkie - już wszystko jasne. Skontaktuje się z Play'em w takim razie jakoś na początku przyszłego tygodnia. Gdyby się pojawił jakiś problem, będę pamiętał, że zaoferowałeś mi wsparcie i oczywiście dam Ci znać. Dzięki raz jeszcze.

#577087  autor: ajan
 23 sie 2012, 18:18
PalonyLolek a jak myślisz, czy przy przedłużeniu umowy na MIX (RePlayMixtura) też da się coś ugrać? Nie chodziło by o wiele ale np paczka SMS i tańsza słuchawka?

#577107  autor: Sk_uter
 23 sie 2012, 19:51
08.12.2012 konczy sie kolejny nr, czy mozna juz skorzystac z ofert GU, czy jeszcze musze poczekac?

PS Nokii c5 juz nie ma? bo wlasnie ja chcialem wziasc

#577138  autor: rtx
 23 sie 2012, 21:58
l33t siostra w lipcu brała ofertę GU 65 za 45 i dostała 400 minut plus inne bonusy jak w abo 65. Ale przy rozmowie z konsultantem spróbuj ponegocjować jeszcze zniżkę na telefon (może właśnie kosztem mniejszej liczby minut, nic nie szkodzi spróbować). Co do telefonów to może jeszcze HTC Desire S lub Samsung Ace 2 (trochę droższy i nie wiadomo jak z androidem 4.0, ale za to z dwurdzeniowym prockiem - naprawdę szybki, siostra ma więc wiem co mówię).

#577141  autor: patrix-83
 23 sie 2012, 22:15
Wszyscy tu piszą o abonamencie a czy można coś ugrać przedłużając umowę w Play Mixtura i czy w Mixie też są oferty GU???

#577187  autor: l33t
 24 sie 2012, 02:21
rtx, ja chętnie wziąłbym tego Ace'a 2, ale jak sam - słusznie zresztą - zauważyłeś, jest on droższy, a przy zestawieniu z Ascendem G300 już w ogóle nie ma porównania cenowego.

Tym bardziej że chciałbym jednak mieć 4-calowy wyświetlacz (bo w sumie smartfon służy mi bardzo często za sprzęt do przeglądania zasobów sieci). Natomiast ten Samsung (Desire S w zasadzie też) jest ciut mniejszy. Choć może gdyby ten nowy Ace był w cenie do 200 złotych, to zacząłbym się wówczas zastanawiać, ale powyżej tej kwoty przestaje już być dla mnie jakkolwiek atrakcyjny :wink:

#577216  autor: happymieso
 24 sie 2012, 10:20
Czy Xperia Arc S zostala wycofana z oferty? Moja znajoma chciala wziac przy przedluzaniu umowy wiec konsultant powiedzial jej ze arc S nie bedzie juz dostepna. Wiem ze co konsultant to inna teoria, ale moze jest tu ktos kompetentny, kto moglby powiedzieć na stówe. Na stronie w/w telefon widnieje jako "chwilowo niedostepny" co w praktyce moze oznaczac ze pojawi sie pewnego dnia na kilka godzin i zniknie :P

#577242  autor: impreza
 24 sie 2012, 11:48
Panowie u mnie sytuacja wygląda następująco - w maju podpisałem umowę przez kuriera na czas nieokreślony bez telefonu - taryfa LongPlay II 69, za którą płacę abonament w wysokości 39 zł plus dokupuję pakiet sms do wszystkich za 7 zł, więc miesięcznie płacę około 46 zł. Czy jest możliwość aby złożyć wypowiedzenie i obniżyć ten abonament o 10 czy 20 złotych lub przejść na inny w tej samej cenie abym miał na przykład pakiet internetu w cenie? Obecnie mam około 350 minut z pakietu złotówek+30 min efaktura(które skończą się za 2 lub 3 miesiące)+30 min za zawarcie umowy przez internet (które skończą się za 2 lub 3 miesiące). Chciałbym aby umowa w dalszym ciągu pozostała na czas nieokreślony.
Z góry dziękuję za rady, pozdrawiam

#577245  autor: ubuntulnx
 24 sie 2012, 12:12
Cześć,

czy na nowe taryfy PO z tabletem/laptopem/konsolą jest jakaś zniżka przy GU?
Jak w ogóle z dostępnością tego sprzętu?

Dziękuję z góry i pozdrawiam.

Obrazek

#577382  autor: Eragorin
 24 sie 2012, 19:37
Witam
Z końcem miesiąca kończy się mój okres wypowiedzenia w Play. Parokrotnie dzwonili do mnie konsultanci, z propozycjami nowych ofert. Twierdza oni jednak, że nie mogą mi zaoferować umowy bez telefonu na mniej niż 12 miesięcy .
Zależałoby mi All Inclusive MAX 49 na 6 miesięcy lub czas nieokreślony.
Prosiłem ich, żeby skontaktowali mnie z GU ale mówili że nie maja takiej możliwości.
Znacie może jakiś sposób na otrzymanie oferty z GU za 49 zł - 450 minut + stan darmowy na zawsze + 100 minut na 6 miesięcy + 1gb neta o której pisał Rtx na stronie 127 tego tematu.

#577387  autor: chocostars
 24 sie 2012, 20:11
Co za pech, wypowiedzenie wysłane a tu już dzisiaj nie ma Xperii U, mojego wymarzonego telefonu :!:
Mam nadzieję, że jeszcze wróci :cry:

Bo kiedy chcesz to w sobie masz paletę najpiękniejszych barw...

#577390  autor: rtx
 24 sie 2012, 20:19
To dziwne Eragorin, bo mi ofertę AI MAX na czas nieokreślony proponowano bez problemu, pewnie trafiałeś na niewłaściwych konsultantów. Pisz na priva do PalonegoLolka albo pomęcz go w przyszłym tygodniu, na pewno pomoże.
Ale z drugiej strony nic nie stracisz, bo jeżeli zaznaczyłeś w wypowiedzeniu, że chcesz przenieść numer do fresha, to będziesz mógł bez problemu wziąć nową umowę bez telefonu na czas nieokreślony przez internet w opcji "Zmieniam kartę na abonament": http://www.play.pl/pl/promocja/migracja ... -telefonu/
chocostars przyjrzyj się może jeszcze Samsungowi Ace 2.

#577398  autor: chocostars
 24 sie 2012, 20:41
Samsung ACE 2 też jest OK, ale już trochę za drogi.
Poza tym mam sentyment do Sony :-)...

Myślę jeszcze nad LG Swift L7.

Bo kiedy chcesz to w sobie masz paletę najpiękniejszych barw...

#577442  autor: enforte
 24 sie 2012, 22:27
l33t pisze:Jako że złożyłem niedawno wypowiedzenie i otrzymałem ofertę z GU, chciałbym zapytać jak powinienem zadziałać w dalszym etapie, bowiem obecna propozycja jest dla mnie mało atrakcyjna.
U mnie to wyglądało tak:
1. Wysłane wypowiedzenie (mail)
2. Pierwsza oferta utrzymaniowa po 2 dniach
3. Kolejny mail o treści typu "raczej potrzebuję dobrej taryfy z internetem i z rabatem zbliżonym do obecnego, czyli ok. 20PLN"
4. Telefon pani konsultantki, która od razu oferuje abonament BackOffice Partner i wszyscy są szczęśliwi ;)

Nie ukrywam - jestem expracownikiem backoffice'u w Play, ale niejedna osoba już potwierdziła, że oferta dostępna jest dla wszystkich po wysłaniu wypowiedzeń

O i tyle ;)

#577454  autor: Pipeta89
 25 sie 2012, 00:12
Witam,

od paru dni przyglądałem się wpisom w tym dziale, mi również niedługo kończy się abonament. Dzisiaj więc postanowiłem zadzwonić do biura obsługi i zapytać co mogą mi zaoferować. Od razu wspomniałem, że wiem o możliwości uzyskania rabatu -20zł do taryfy AllInclusive Max 65 (bo taka mnie interesuje), po kilku minutach rozmowy konsultant poprosił o chwilę aby mógł skontaktować się z przełożonym. Jak się okazało zaproponował mi ofertę Long Play 49 Parter BackOffice All Inclusive Max na całe 24 miesiące + 50min na 6miesięcy, tak samo stan darmowy poprosiłem jeszcze o 3 miesiące darmowych SMSów i takie również dostałem za 45zł miesięcznie całość. Nie musiałem składać wypowiedzenia, wystarczyło przekonać konsultanta o tym, że mam pojęcie o możliwych rabatach :D Jak widać jest możliwość uzyskania tych rabatów bez wypowiedzenia, trzeba tylko trafić na odpowiedniego konsultanta. Niedługo przyjdzie umowa, trochę przetrzymam kuriera aby wszystko sprawdzić. Życzę wszystkim takiego rozwiązania i jak do tej pory od 4 lat jestem zadowolony z usług PLAY :lol:

#577486  autor: Gothix
 25 sie 2012, 09:49
ja nie wiem co z tym Playem, jesli jest jakis ciekawy telefon to juz go nie ma. Nawet jesli chcialbym napchac im kieszenie kasa to nie moge bo tego nie maja...

#577550  autor: Marens
 25 sie 2012, 15:51
rtx pisze:W umowach na czas nieokreślony (można wziąć na 30 dni przed wygaśnięciem umowy)
rtx pisze:oraz z internetem (to samo na 12 miesięcy i na czas nieokreślony):
rtx pisze:bo mi ofertę AI MAX na czas nieokreślony proponowano bez problemu, pewnie trafiałeś na niewłaściwych konsultantów. Pisz na priva do PalonegoLolka albo pomęcz go w przyszłym tygodniu, na pewno pomoże.
rtx, do kiedy miałeś poprzednią umowę?
Moja jest wypowiedziana do 11.12.12, dzwoniłem wczoraj do BOK potem 5 (czy jakoś tak). To się gość zamotał, bo nie ma takiej oferty nie ma takiej oferty [AIM29/210min/1GB/nieokreślony] tylko 12/18m. Próbował mnie przekonać na wszystkie sposoby, że i tak będzie dla mnie lepiej jak teraz przedłużę na 12/18m tylko konsultanta zagiąłem przy jego argumentacji.

K-> No bo Pan teraz płaci 69zł a od jutra będzie Pan płacił 29zł
M -> Wie Pan, ale ja teraz płacę 34,50zł. Dobrze to może bym Pana poprosił o przekazanie informacji do "Grupy Utrzymaniowej", że byłbym zainteresowany taką ofertą ale na czas nieokreślony, to może wtedy uda się dojść do porozumienia.
K-> Właśnie Pan dodzwonił się do GU. yyyeeeyyy niech Pan chwile poczeka (chwila klikania w system)
K-> Bo u Pana na koncie jest zupełnie inna sytuacja i jest problem z tą ofertą, bo ma Pan jeszcze 3 miesiące zobowiązania i jak ja Panu sprzedam tą ofertę to może Pan od razu pójść i wypowiedzieć tą umowę więc dlatego zachęcam do przedłużenia na 12m lub 18m

Teraz czekam na kontakt z ich strony :wink:
Zastanawiam się, czy faktycznie to jest problem, że umowa jest do 11.12 a ja chce na nieokreślony przedłużyć, czy po prostu gość mi nie chciał sprzedać i szedł w zaparte aby nie mieć potencjalnych kłopotów.

Mam jeszcze plan awaryjny jakby się nie udało :-D
  • Strona 119 z 182
  • 1
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 182
  • 1
  • 117
  • 118